İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Seneye el nino mu yoka la nina olduğu nasıl belli oluyo

    Bununla alakalı ben de bir çok kaynaktan araştıma yaptım ama net bilgiye ulaşamadım. aslında el nino ve la nina kışa belirleyici etkisinden ziyade kışın el nino ve la nina ya etkisi araştırılması gerekir diye düşünüyorum. Yani el nino kışı oldu şu olacak demek zor sadece hava hareketleri kasırgalar fırtınalar çok fazla oluyor el nino da, la nina da ise kurak ve daha çok soğuk bir kış geçiriyor ülkemiz. Doğrudan şu etkisi var diyebilmek güç, Bu sene sanırsam hafif la nina ile başlayan ve sonrasında orta kuvvete ulaşan bir ivme kaydettik, bunun da şubat başı ve ortası sistemlerinde yağışların kara dönecekken kesilmesi ve kuru soğuktan öteye geçemesi olarak belki yorumlanabilir. Üstatlara sormak lazım. saygılar

  • AO'nun 5-31 Aralık arasındaki gidişatını görüyormusnuz. Şimdi bunun benzeri 16 Şubat-5 Mart arası yaşanacak. İstermisiniz 8-9 Mart gibi 6 Ocak sistemi gibi bir sistem gelsin a dostlar :hfyeni (42):


    Tabi ki birebir aynısı olmaz. AO ve NAO sistemin gücünüde belirlemez. Ama mini bir 6 Ocak'ta olsa bize fazlasıyla yeter. Süre azaldıkça yani tarih ilerledikçe de elbette ümitler azalıyor. Birde elle tutulur bir şeyler göremeyince kar sevdalıları artık yavaş yavaş gerçeği görünce vazgeçiyorlar seneye kadar kardan.


    EPS ve AO şimdilik iyi görünüyorlar. Bakalım zaman ne gösterecek. 5 Marta kadar modeller veriler takip edilir. Zaten sonrası da günlerde belli olur. Varsa takip edilecek bir sistem takibe alınır yoksa da artık kış faslı kapatılıp yağmur, oraj, hortum vs. kovalamaca başlar.


  • 94 ten beri hatrımda kalan istanbul kışlarında genelde, dikkatimi çeken bir hadise vardı. Kış sezonu istanbul adına ne kadar erken açılırsa o kadar erken bitiyordu. Bu genelde çok nadir sapma gösterdi. Özellikle 2000-2001-2002 kışlarında aralık sonunda başlayan kar esareti devamında şubatta kendisini göstermiyordu. Ancak kışın geç geldiği senelerde, Atıyorum ocak sonu subat gibi geldiği senelerde de martta hatta nisan da bile kar yağdığı olmuştu. Ben şunu düşünüyorum acaba her 10 yılda bir kış mevsimsel olarak başlangıç ve bitiş noktası olarak kendini yeniliyor mu? Yani belli bir tarihi döngüye geldiğinde aralıkta başlıyorsa, ertesi sene aralık sonu, bir sonraki sene ocak başı, diğer sene ocak ortası gibi gibi.. Bunun bilimsel bir açıklaması var mıdır bilmiyorum ama böyle bir matematiksel döngüye aklım takıldı. ;) Sizlerinde böyle bir saptamaları var mı acaba merak ettim istanbul adına.(tabi arada hiç kış olmamış senelerde olmuyor değil hani, bunları hesap etmezsek, kışın normal döngüsü içinde olan kısmında bu dediğim hadise yaşandı sanki)

  • MART 5 İ İtibariyle Dananın kuyruğu kopacak Varmısınız Sinerjiye


    87 RUHUNA INANANLAR LİSTESİ
    Marmara
    Devamını. Bekliyorum 8)

    Çok fazla umutlusun ama gerçekler acı oluyor. Artık sistem gelse de etkili olacağını düşünmüyorum ben. Hayırlısı.

  • sistemin geleceği konusunda @Fearless_29 soğuk değerlerini yakalarız yakalayamayız ya da yağış olur.9 şubatta beklediğim sistem son anda kaçtı ama o gün öncesindeki sıcak geçen hava ist.da 2 derecelere kadar düşmüştü.8 mart beklentim 19 ocaktan geliyor biliyorsun...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...