İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 1 güncellemeyle abartmayalım.O -8 hiçbir işe yaramaz.En az -12.

    -8 göremiyorum ben 240da. O rüzgarla çok sağlam kar olur ve yeterlidir. Modele gore konuşuyoruz zaten böyle gelecek demedi kimse.

  • Önceden dillendirmiş olduğum, Şubat sonu Mart başı sitemini ECMWF dün akşamdan beri iyi bir şekilde vermeye devam ediyor. Israrcı görüntüleri görürsek güzel olacak. Ancak dediğim gibi modeller özellikle de GFS Çarşambaya kadar denemedik senaryo bırakmaz.

  • Bence modeller ne kadar iyi olursa olsun 120h gelmeden fazla yükselmeyelim. Ne demişler "önünü kış tut, yaz çıkarsa bahtına". Gerçi bizim durumda yazla kışın yerini değiştirmek gerekiyor ama mantık aynı.

  • gfs gene çöp ama ecm çok iyi bu sistem gelicek ama benim korkum soguk yetmeyebilir ic kesimler cok güzel kar alcak. Istanbul için beklemekte fayda var umarım soguk yeterli olur.

  • İstanbul konusundan sorumlu moderatör olarak, uzun zamandır gerek forumda gerek de bu konu başlığında bencil yazılan her mesajdan rahatsızım, çoğunuzun yaşı küçük öğreneceğiniz çok şey var ama en önemli şey bencillikten uzak durmak..Hayatım boyunca hiç önce ben demedim benim mizacım bu, kimseyede önce ben de yada deme diyemem ama bencilce yazılan her mesajda benimle tartışacaksınız bundan sonra. Burası çoğunlukla kar sever insanların forumu herkes istiyorki kendi bölgesine kar yağsın sevinelim..


    Şuraya yağsın buraya yağmasın umrumda değil. Hep bana hep bana düşüncesi bana çok irrite edici geliyor. Yaşımın verdiği tecrübeyle söyleyebilirim ki bilginiz isterse profersörlük derecesinde olsun sizi insan yapan bilginiz değil insani değerlerinizdir bu değerleri kaybederseniz buradan 20 tahmin tuttursanızda kocaman bir sıfırsınız.


    Bu yazı için isim vermeyeceğim çünkü bu düşüncede sadece bir kişi yok birkaç kişi var ve sadece bu bölgeden değil başka bölgelerdende bu tür üyeler var.


    Bu konuda konuşurken lütfen belli bir çizgiden dışarı çıkmayalım,modeli tartışın konuşun bilgiler veriler sunun, kısacası yazdığınız şeylerden sizde keyif alın, sizin yazınızı okuyan diğer insanlarda okumaktan keyif alsınlar.


    Herkese iyi pazarlar,iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ECMWF gayet iyi. Beklediğimiz Şubat sonu Mart başı oluşumunu vermeye devam ediyor. Kar haritasında bize 3-5cm vermiş ama daha da güzelleşebilir. Gayet tatminkar senaryolar var. O sistemin akabinde 2. bir atak daha alabiliriz 5-6 Mart gibi. İnşaallah güzel bir kapanış yaparız. Mart 20'ye kadar kepenk kapatmak yok. Ama şöyle bir durumda var Şubat 25'ten sonra İstanbul'a adam akıllı kar yağdıran bir sistem yok. Olduğu olacağı 3-5cm olmuş en fazla. Yakın zaman da 7-11 Mart 2011 sistemi var. O da İstanbul da değildim ama o zamanlar burayla görüştüğümde bir karış var demişti annem. Bir de 1987 var ki o zaten sanki Mart değilde Ocakta gelmiş bir oluşum gibi. Keşke yine olsa. 6-10 Ocak ile beraber onunla yarıştık ama geçemedik.


    Şimdilik sistemin gelme olasılığı gözümde gelmeme olasılığından daha yüksek. Bir çok uzun vadeli veriler MJO ve basınç haritaları bunu destekliyor. Ancak gücü konusunda fikir yürütemeyiz şimdiden. Vur kaç sistemi mi olur, görsel kar mı bırakır, orta şeker mi bırakır yoksa efsane mi olur onu zaman gösterecek. Çarşamba gününden itibaren şablon oluşur.

  • buraya -6 yetiyor. Kiyilar umrumda degil :)


    Sayın @Baybars kardeşim,


    Bu konu hakkında ben de senin kadar hassassım.Öyle ki, bu yıl ilk kez mesaj raporlamaya kadar gittim.Fakat halen dolaylı olarak da olsa bölge kıyası İstanbul içinde bile yaka ayrımları konuşulmakta.Ben yönetim ekibinde bu konuda 0 taviz uygulanması taraftarıyım.Bazı kişilerin bu konuda es geçildiği düşünüyorum. Yukarıda ki yorumu da mahsus alıntıladım ki dikkat çekmek için.Lütfen bu konuya daha hassas daha duyarlı yaklaşalım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sayın @Baybars kardeşim,


    Bu konu hakkında ben de senin kadar hassassım.Öyle ki, bu yıl ilk kez mesaj raporlamaya kadar gittim.Fakat halen dolaylı olarak da olsa bölge kıyası İstanbul içinde bile yaka ayrımları konuşulmakta.Ben yönetim ekibinde bu konuda 0 taviz uygulanması taraftarıyım.Bazı kişilerin bu konuda es geçildiği düşünüyorum. Yukarıda ki yorumu da mahsus alıntıladım ki dikkat çekmek için.Lütfen bu konuya daha hassas daha duyarlı yaklaşalım.

    katılıyorum kardeşim.