İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aşağı yukarı her bölgenin 1 efsane yada ortalamadan daha iyi sistem aldığı bir kışta, ortalama sıcaklıkların sürekli normallerden az olduğu bir kışta, kuraklığın sona erdiği barajların dolduğu bir kışta Allah'tan belanı mı istiyorsun? @dikiz

  • WRF 18:00 den sonrayı işaret ediyor ama radar saat 16:00 ve bomboş. Yağış İstanbul'u teyet geçeceğe benziyor. Soğuk Karadeniz'den akmasına rağmen bu sefer DEK'de yok. İlk girişte azda olsa bir kıpırdanma olurdu. Tahminim yarın hafif yağmur. Sonrada ay sonuna kadar bahar havası.

  • Bütün modeller bu saatlere yağış veriyordu fakat hiçbir şey yok ortada, çok ilginç bir kış geçirdik.


    Bundan sonra etkili bir sistem beklemiyorum.

    Hocam bu yorum 15 marta kadar kalsın neler olacağını göreceğiz. Çok iddialısınız.

  • dikiz -16 bize geldi bu sene.
    Okluzyon hocam sizden veri istiyorum ayni şekilde okluzyon hocayı yalanlayanlardan da. Yok oyle verisiz "sen Iyi tahminci degilsin" demek adam yilbasini tutturanlardan.

  • Niyetim tartışma çıkarmak değil ama bir üye gelip buraya "bundan sonra etkili sistem beklemiyorum" deseydi mesaj silenecekti ve altına şu not düşülecekti "Verisiz tahmin yapmayın"

  • Niyetim tartışma çıkarmak değil ama bir üye gelip buraya "bundan sonra etkili sistem beklemiyorum" deseydi mesaj silenecekti ve altına şu not düşülecekti "Verisiz tahmin yapmayın"

    çok haklısın kardeş verisiz tahmin yapıyor.onunda mesajının silinmesi lazım bide moderetör olcak kendisi yazık.

  • İyi bir tahminci asla böyle birşey demezdi.

    İyi bir tahminci :"çok güzel şeyler olacak diyip de hiç bir şey olmaması " daha mı hoşumuza giderdi sanırım. okluzyon hocam kendine göre haklı sayılır. Arkadaşlar yap boz parçaları gibi iki parçayı bir araya getirip 10 saniyelik kar sizleri memnun ediyorsa amenna. 6 ocak yaşandı ve bitti. Bu sene 6 ocak gibi bir sistem şu saatten sonra zor, elbette imkansız değil kar yağabilir. Ama biz her gelen sisteme efsane gözü ile bakarsak sonu hüsran olur malesef. Duygular ile değil de veriler ile adım adım hareket etmek en doğrusu da anlat şu deli gönlümüze işte :)

  • Bu sistemden hiç birşey beklememiştim şahsen. Modeller hafif yağış göstersede bugün için anlaşılan oda son radar görüntüsüne göre kazık yediğimiz sistemin son kazığı oldu. Artık ayın son haftasıyla ilgililenmeliyiz.

  • Okluzyon genel de dost acı söyler mantığıyla konuşur. Bizim duymak istediğimiz tarzda pek yazmaz. Hatta onu ılıkçı bile zannedenler vardır o sadece beklentileri düşük tutar. Çünkü daha sonra çok üzülüyoruz. Bence de neden etkili sistem beklemediğini nedenleriyle açıklamalı.