İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugünde aralıkla kar oldu. 2 dalga geldiki 3-4dk'da çatıları, arabaları, çimleri beyazlatmaya yetti. Tabi kar kesince sıcaklık sorunu nedeniyle erimeler oldu. Şu anda da son kar kütlesinden sonra çatılarda ve arabalarda beyazlık hala duruyor. Kar kesmiş durumda ve görünüşe göre kütle yok. Ancak cumaya kadar kar şartları mevcut. Salı öğleden sonra Çarşamba öğleden sonrasına kadar yağış kesecek ama hava soğuk. Çarşamba akşama doğru yine kar gelecek ama o da şimdilik yoğun durmuyor.


    6-10 Ocak sistemi çıtayı epey yükseltti. İstanbul'un her yerinde anı etkiyi yapmamış olabilir ama benim burası 1987'den sonra en iyisi oldu. Girilmeyen sokaklar, yolda kalmış araçlar, kaybolmuş araçlar. Hatta öğrencilerimden biri anlattı, adamın birinin arabası sokakta kaybolmuş, insanlar üzerinden geçe geçe tavanı ezilmiş :) . Anlatılmaz yaşanır, bir sistemdi kim bilir bir daha ne zaman görürüz öyle bir şey. Gönül isterki 3-5 metre olsun ama olanla idare edeceğiz. Zaten 6-10 Ocak sadece düz zeminde 130cm civarıydı. Yığılan yerler 200-300cm arası değişiyordu.


    Kışın bitmesine de 37 gün kaldı. Modeller de şimdilik uzun vadede iç açıcı bir durum yok. Ancak AO'nun hızlı bir şekilde negatiften poztife tırmanması ve arkasından tekrar nötre yönelmesi Şubat son hafta için özellikle son haftanın 2.yarısı için yani 23-28 Şubat arası bir sistemin olabileceğine işaret ediyor. 1 Mart günü geldiğinde de modellere bakılır zaten ilk 15 gün belli oluyor artık gelişmiş yöntemlerle varsa bir sinyal takibe alınır ama yoksa çokta kasmaya gerek yok. 15 Marttan sonra yağan karında tutunması zor olur iyice. Ciddi bir oluşum olmalı ve güneş çıkmamalı anca. Mesela 2014 gibi berbat geçen bir kışın sonunda 30 Martta Karadeniz kıyılarına 30cm civarı kar yağdı. Bunun gibi birşey olsa amenna. Onun için yuvarlak hesap aslında adam akıllı bir süreç 30 gün kaldı ne koparsak kar artık.


    Şimdilik Cuma'ya kadar olan ama az ama zaman zaman yoğun yağıp etrafı beyazlatıcak karla idare edelim, hafta içi de olası Şubat sonu için de durumlar belirginleşmeye başlar.

  • O mesajı attığım zaman diliminde evet ÇİM'lerin üstünde vardı. Hepiniz bilirsiniz ki sıcaklık sıkıntısı var ve an itibariyle konumum 2 derece. Bu demek değil tabi kar bir anda eridi gitti. Tabletteyim şu anda 2dk ya resim yollayacağım.

  • Modlar görevde arkadaşlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Verin nedir? Bu soruya cevp veriyorum MERTEoloji57.


    veri
    ad
    1. bir araştırmada, bir tartışmada, bir akıl yürütmede sonuca ulaşabilmek için gereken ilk bilgi."Matematikte veriler belli olduğu için çözüm kolaydır"
    2.
    bir sanat ya da yazın yapıtına temel olan ana ilkeler.

  • @wildleo1907 hocam ben ilgilendim, arkadaşımız bu konuda dikkatli olacaktır umarım

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İnsanları yargılamak bu kadar ucuz olmamalı. Neredeyse babamız yaşında bir ağabeyimize bu kaçıncı terbiyesizlik bu ne hadsizliktir? İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri klavye de yazmayınız. Kendisinin bilgisinden 10 yıldır istifade eden biri olarak üzüntümü belirtmek istedim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.