İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Karayel'ci(CEM) Semttas biliyosun ılıkçı veya troll degilim. Ama bu sene bu kadar sistemi kacirmisken bundan sonra iyi bi sistem gelecegini dusunmuyorum malesef. Zaten kisin bitmesine de 1 ay kaldi ve istanbul gibi karin zor yagdigi bi yerden bahsediyoruz. Elimde bir veri vs yok sadece hislerimle soyluyorum. Zaten pek de anlamiyorum bu islerden ^^ Ama insallah yanilirim da bu mesaji saglam bi sistem aldigmizda bana tekrar hatirlatirsin :D Yani bilmiyorum bu sene bu defalarca son anda hayal kirikligina ugramisken maalesef olumlu dusunemiyorum. Tabi hocalarimizin emegine saygim sonsuz. Sadece fikirlerimi belirttim.

  • Ya yanılma olabilir bunu anlayın artık. Semih hoca bir kez de tutturmasın adı üstünde tahminci. Ne olacak? İstediğiniz olmuyor diye adamdan çıkarmayın acısını. Kendisi bunlar yerine işine odaklanmıştır eminim.


    Ama benim takıldığım noktaya gelirsek Semih hoca bu sistemin üzerinde çok duruyordu. Film diye tanımladı. Daha önceki başarılarını da göz önüne alırsak bu kadar güçlü beklenirken beklenen ile şuan ki gelen tablo arasında çok büyük fark olması beni düşündürüyor. Başka bir şey olmalı. Yani bu kadar sapması, şaşması hava olayı evet ama nedense çok ilginç geliyor.


    Modeller neden böyle?

  • Gfs guncellemesini yeni inceleyebildim .ingilterenin kuzey batisina sarkan kutup soguklari orada durdukca ,azor gereken hareketi yapamayip avruya yatiyor.ayin 20 sinden sonra kutup sogugu 25 ine kadar gronland a yaklasiyor ama gfs buda gecici diyor.tekrar kutup sogugu ingilterenin kuzey dogusuna geliyor.bu surecte tabiki sistem olacak ama etkisi az ve kisa sureli .su anki sistem tarihi 20-25 arasi gibi.

  • 8.faza geçiş var bize yansıması 20 si ve sonrası inşallah bu sefer istediğimiz sistemi alırız ao ve nao bu kadar güzelken şubatın maalesef batı bölgeler için ilk 20 günü boş geçecek gibi ama kardeniz önümüzdeki hafta yine kara doyacak gibi,umarım şubat çıkmadan tatminkar bir kar alırız(22şubat) :)

  • @kisyari Kendini Karadeniz'de az alacak diye mi avutuyorsun? Karadeniz bölge konusunda da İstanbul ve ya batı hakkında yorum yapanlara izin vermiyoruz bu sayfada da izin Karadeniz hakkında saçma sapan yorumlar yapanlara veremeyiz.Sadece kendi şehriniz hakkında yorumlar yapınız.Yoksa İstanbul konusundan Karadeniz hakkında konuşmak samimi gelmiyor yada Karadeniz konusundan İstanbul hakkında konuşulması.

  • Hayırdır bu ne sert çıkış? Çocuk mu azarlıyorsun. Başından beti modeller az yağış göstetiyor dedik. Karadenize kaçtı diye üzülmeyin zaten ist de bana göre az yağış akacaktı dedim. Adam mı öldürdük. Sakin olun biraz.

  • Doğruyu söylemek gerekise Şuan ki görüntülere göre istanbul 5 cm kar alırsa şükr etmeli kar topu bile oynamayabilirsiniz.
    Kış daha bitmedi 20 ŞUBAT civarında efsane bir sistem geliyor :gun_bandana: 

  • Hayırdır bu ne sert çıkış? Çocuk mu azarlıyorsun. Başından beti modeller az yağış göstetiyor dedik. Karadenize kaçtı diye üzülmeyin zaten ist de bana göre az yağış akacaktı dedim. Adam mı öldürdük. Sakin olun biraz.

    Gayet düzgünce uyardım.Karadenizli üyelerden şikayet geldi.İstanbul konusundan Orta-Doğu Karadeniz'i yorumlaman hiç samimi gelmiyor.Atarlı mesajlarında tanıdık gelmiyor değil.