İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • tavsiye cuma gününe kadar modelleri takip etmeyin cuma akşamına kadar sıcak senaryo verecektir benim görüşüm böyle

    Vade çok kısaldı dostum yarınki çıktılar ne gösterirse onun gibi gelecektir. Yarın 72ye giriyor zaten. Model sürekli sıcak çıktı niye versin vade çok kısalmışken 120lerde olsa dediğin olabilirdi. Ama 2. dalga için zaman var eğer gelirse Gem modeli vermiş mesela.

  • Herkes bi tahminci meteorolog olmanın peşinde yahu arkadaşlar yapmayın. Aramızda yeni arkadaşlar olabiliyor adamlar kime güveneceğini anlayamıyor. Şu kendinizi kanıtlama çabasından vazgeçin. Ben sistemden çok umutluyum. Önceki sayfalarda başımdan aşşağı kaynar sular döküldü neyseki yüreğimize su serpen hocalarımız mevcut.

  • Vade çok kısaldı dostum yarınki çıktılar ne gösterirse onun gibi gelecektir. Yarın 72ye giriyor zaten. Model sürekli sıcak çıktı niye versin vade çok kısalmışken 120lerde olsa dediğin olabilirdi.

    yarın akşam da olabilir

  • bu hangi gün söylenmişti kardeşim o onemli ha bazı şeylerı kaçırmış olabilirim insanım sonucta.

    Sistemin girmesinden bir gün önce(Perşembe) Pazar yağışların hafif ve yerel olacağı, Pazartesi içinse dek olabileceği söylendi. Kesin birşey değildi dek olacağı, ama önceden böyle yorumlar yapıldı yani. Neyse kardeşim bitirelim tartışmayı şu sisteme yanalım biraz :D

  • Hepsi ihtimal üzerinde durmuş ama pazartesi o yağısı kim bekliyordu Allah aşkına mukemmel bir yağış oldu aralıksız. O yuzden kesinlikle şanslıydık o sistemde. 1.bandırma 2.ist avrupa yakası

  • @MuratGuzel senin yaptığını söyleyeyim mi? sisteme bakıyorsun baktın dolu dizgin geliyor sesin çıkmıyor ama bakıyorsun modeller bozuyor hemen buraya damlıyorsun sistem kuşa döndü vs, hadi 27 ocakta sistem kuşa döndü, bu sistem 2-3 gün önce gayette güzel emareler verirken sen nerdeydin? Ben söylim yine açık kovalıyordun. Bundan sonra mesajlarının tamamını onaya almamızı istemiyorsan biraz düzgün yorum yap, sistem kötü filan derken de verilerini açıkla, bu sana son ihtarım.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

  • 27 sistemi bizim icin hic de kus degildi 6 7 cm aldik burada :) bu sistemde de guzel bir seyler koparirsak iyi olacak.

    Istisnalar kaideyi bozmaz, ayrica 6-7 cm kus degilse İzmir'de yasiyorsun heralde. Kustan kastim o sistemde de beklentimiz yuksekti, sonra bir anda karadeniz sistemine donustu. Dikkat ediyorum her firsatta aldigin kar yagisiyla ovunuyorsun, dun de burda bir Trabzonluyla ben 1 metre aldim sen 80cm almissin diye yarisiyordun

  • @MuratGuzel senin yaptığını söyleyeyim mi? sisteme bakıyorsun baktın dolu dizgin geliyor sesin çıkmıyor ama bakıyorsun modeller bozuyor hemen buraya damlıyorsun sistem kuşa döndü vs, hadi 27 ocakta sistem kuşa döndü, bu sistem 2-3 gün önce gayette güzel emareler verirken sen nerdeydin? Ben söylim yine açık kovalıyordun. Bundan sonra mesajlarınının tamamını onaya almamızı istemiyorsan biraz düzgün yorum yap, sistem kötü filan derken de verilerini açıkla, bu sana son ihtarım.

    sistem 2 gün once iyidi peki ondan önceleri ? Günlerce kotüyken tek yorum attımmı burda. -28 lik cekirdek yukarıda asılı kalırken tek olumsuz yorum yazmadım bu kadar önyargılı bencil dusunce ve insanların gazıyla fırca atmak en kolayı.sen zorunu secmelisin.

  • @MuratGuzel @Baybars Baybars abi zaten zoru seçti ve gözünü o -28'de dikti.Senin yaptığın kolaya kaçmak oluyor.Gelmez/gelmedi/kuş oldu/ben demiştim demeyi de biliriz yoksa bizde :) Hava aşkı her zaman sistem kovalamaktır.


    Bu işte zaten 2 olasılık var ya sistem gelecek ya gelmeyecek :)

  • ya arkadaşlar neyin gerginliği ve tartışması bu. Dün aksama kadar Modeller güzeldi Son 24 saattir kötü. Bekledigimiz sisteme daha 96 saat var. 1 günde nelerin değiştiğini göz ardı etmeyerek nasibimizde ne varsa onu bekleyelim. Kar yağar ya da yağmaz ama bu modellere bakarak kimse usta tahminciymis rolüne burunmesin yazarlarımızın açıklamalarını bekleyelim.

  • 27 sistemi bizim icin hic de kus degildi 6 7 cm aldik burada :) bu sistemde de guzel bir seyler koparirsak iyi olacak.

    Önemli olan buraların alması. Siz her sistemde hafifte olsa örtü alıyorsunuz zaten. Ben daha kış başlayalı 6 Ocak efsanesi hariç örtü görmedim burda.

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !

  • sistem 2 gün once iyidi peki ondan önceleri ? Günlerce kotüyken tek yorum attımmı burda. -28 lik cekirdek yukarıda asılı kalırken tek olumsuz yorum yazmadım bu kadar önyargılı bencil dusunce ve insanların gazıyla fırca atmak en kolayı.sen zorunu secmelisin.

    merak edilen, modeller iyi ciktilar verirken neden gelip yorum yapmiyorsun da sadece kotu ciktilar olunca yorum yapiyorsun?

  • @MuratGuzel unuttun herhalde moderatör olarak buranın huzurunu sağlamak önceliğimiz dolayısıyla senin tabirinle"fırça" atmak için birilerinin gazına gelmeye gerek yok, dön şöyle son 2 sayfayı oku insanların sana tepkilerini oku, bana özel mesaj atan üyeleride söylemim..


    Yukarıda -28 çekirdek varken gelip verilerle burada şundan dolayı gelmez deseydin burada kimse seni eleştirmezdi eşeltirende bu işten anlamıyor derdik. Ama sürekli modeller bozduğunda burdasın ve huzuru bozacak biçimde yazı tarzın var.


    Bu forumda kimseye ön yargım yok çok şükür. Ben diyeceğimi dedim sen ne anlarsan artık

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Burada tüm moderatörlerin ve yönetimin affına sığınarak üstüme vazife olmadan birkaç kelam edeceğim dayanamadım gerçekten. Şimdi @MuratGuzel kardeşim öğlen Gfs konusuna da yazdım. Ben sistemin kuşa döneceğini biliyordum zaten dedin. İyi de güzel kardeşim Semih hocamız bu sistemin tarihini verdiğinde sayfaya girseydin, verileri tek tek sunsaydın ve şu şu şu sebepten dolayı bu sistemden bir şey beklemeyin deseydin ya. Bak kendin diyorsun -28'lik çekirdeği görünce sustum diye. Marifet o çekirdek ordayken de sistem kuşa döndü diyebilmek. Ama tabi ki verilerle söylemek şartıyla. Yoksa son 72 saat kala modellerin dönmesiyle sistemi bitirmek çok çok kolay olsa gerek.
    Konuya yazdığım için İstanbullu büyüklerim ve kardeşlerim kusuruma bakmasın. İnşallah dilediğiniz gibi bir sistem olur. İyi forumlar...

  • Arkadaslar bakin bi yerde de yanlis yapiyoruz madem modeller bu kadar oynak bu sene o zaman 1 ay onceden konu acipta milleti beklentiye sokmanin bi anlami yoktu