İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs Diyagramı hiç iyi görünmüyor. Tedavi görmesi lazım şayet Tedaviye karşılık vermesse Düşünmek istemiyorum X/ Ecmf güncellemesi çok önemli 8)

    Gfs'yi acilen bırakmalısın. :hfyeni (18):

  • Sistem var mı gene 8i diyordunuz okullar tatil olur mu perşembe günü

    9 şubatı sistemin ön hazırlığı gibi düşün asıl sistem 12 şubat gibi devreye girecek yazar tahmincilerimizin dediğine göre etkili bir sistem geliyor modellere yansıdı diyagramlarda güzel. Sistem gelirse 7 ocak sistemini geçecektir inşallah. Tatil konusunda ise sistem gelirse 3-4 gün tatil olabilir.Tabi ki şuanda herşey tamamen kesin değil.

  • 9 şubatı sistemin ön hazırlığı gibi düşün asıl sistem 12 şubat gibi devreye girecek yazar tahmincilerimizin dediğine göre etkili bir sistem geliyor modellere yansıdı diyagramlarda güzel gelirse 7 ocak sistemini geçecektir inşallah tatil konusunda ise sistem gelirse 3-4 gün tatil olabilir.Tabi ki şuanda herşey tamamen kesin değil.

    Sağolun çok bilgilenderici mesaj oldu şimdiden içimi kapladı :) umut Hayırlı gecelerr kolay gelsin inşaAllah 12 si efsane olur

  • Modeller hala kararsız tamam soğuk indiriyorlar indirmesine de ancak öğle diyagramı ile akşam diyagramı arasında dağlar kadar fark var akşam son derece olumsuz gfs diyagramı. Hele 500 hpa sıcaklığı tam bir fiyasko bu kadar da olmaz dedirten cinsten öğle modelinde -40 ve altında 2 3 senaryo varken şimdi -30 un altına bile inmekte nazlanıyorlar bu da bize şu an sistemde çok farklı oynamaların olacağını gösteriyor bugünlerde modellerin gösterdiği senaryoları dikkate almayın. Ecmwf de sallandı bugün biraz da olsa. Peki nolcak bu sistemin hali. Cevap veriyorum taşlar yerine oturmaya başladığı zaman sistemi daha net göreceğiz bu da önümüzdeki hafta ortasından sonrayı bulacak zira modeller hala çok oynak diyagramlardan bunu rahatlıkla anlayabiliyorum. Şu an için sistemin nereye ne kadar etkisi olacağını modellere bakarak çıkaramazsınız. Şu an ne desek boş bir müddet daha modeller sizlere acı çektirecek sancıdan kıvrandıracak ama doğum gerçekleştiğinde çektiğimiz sancılara değmiş diyeceksiniz diyerek yazımı noktalayayım dostlar.

  • 12 şubattan itibaren başlayacak soğuklar dalgalar halinde 20 sine kadar devam edecek, hem siklonik hemde dek yağışlarını etkili bir şekilde alacağız gibi soğukların en kuvvetli olcağı 13-17 şubat arası gündüz dahi-4-5ler hayal değil.Bu arada akdenizde büyük ihtimal bu soğuğa karşı bir tepki oluşması muhtemeldir buda daha fazla kar anlamına gelir :)

  • 12-20 şubat arasında kışın bütün parametrelerini yaşacağız.Tipi,fırtına,don,buzlanma ne ararsan var kışa vedaya yaklaşırken süper olacak :gun_bandana: :gun_bandana:

  • 12-20 şubat arasında kışın bütün parametrelerini yaşacağız.Tipi,fırtına,don,buzlanma ne ararsan var kışa vedaya yaklaşırken süper olacak :gun_bandana: :gun_bandana:

    :D :D Daha dur bakalım tam oturmadı modeller 2-3 gün daha geçsin bakarız tipi fırtınaya.

  • :D :D Daha dur bakalım tam oturmadı modeller 2-3 gün daha geçsin bakarız tipi fırtınaya.

    ana fikirin tüm modeller tarafından birbirine yakın olması yukarıda yazdıklarımın oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor,aynen hafta içi son noktayı koyarız gibi

  • 8-9 salınımının kuşa dönmesi ve diyagram da soğuk senaryoların belirgin azalması insanı düşündürüyor.
    İnşallah çok güzel bir sistem alırız...