İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kardeş sen 13 şubatı bekle ayrıca Semih hocam 8-9şubat tahmini yapmıştı

    Semih Hoca Şubat İçin Tahmin Yaptı Açtığı Konunun Başlığına Bak Önce Sistemler Olacak Dedi Adam O Kadar ;)

  • @elcin kardeşim ben senin yerinde olsam istifa ederdim samimiyetimle. Adamlar iki saattir sana veri sun diyor sen hala kendini savunma çabası içerisindesin. Kimse seni suçlamıyor sadece sana veri sun diyorlar sen neden kendini savunma çabası içerisine girdin ki ? Eğer ki bir insan başkaları tarafından suçlanmadığı halde kendisini savunma çabası içerisine girerse bir açığı var demektir ve o açığı karşı tarafa göstermemek niyetindedir. Bak ben bundan kaç gün önce dedim ki Şubat ayında efsane yaşayacaz ve altına aynen şunu yazdım veri meri yok kocakarı takvimine göre konuşuyorum. Benden veri isteselerdi kocakarı takvimini sürecektim önlerine.


    Madem sen her şeyinin arkasındasın veri sun millete ki ikna olsunlar

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • bu arada veri kelimesinin anlamını bilmeyenler için :


    Sözlükte "veri" ne demek?


    1. Bir araştırmanın, bir tartışmanın, bir uslamlamanın temeli olan ana öğe, data, done; bilişimde, olgu, kavram ya da komutların, iletişim, yorum ve işlem için elverişli biçimsel gösterimi.
    2. Sanatsal ya da yazınsal bir yapıta temel olan ana ilkeler.
    3. Bir problemde bilinen, belirtilmiş anlatımlardan bilinmeyeni bulmaya yarayan şey.


    kaynak : nedir.com


    hani veri istendiğinde anlamamış gibi yapan arkadaşları aydınlatmak için paylaştım bilginiz olsun . bilmemek değil öğrenmemek ayıptır ;)

  • Sanırım bazı arkadaşlar doğuştan biliyo model okumayı bu forum buradaki hocalar olmasaydı nerden öğrenecektik acaba daha yeni yeni öğrenmeye başladım 13 ki sistemi bende gördüm önemli olan onu 15/20 gün önceden görmek bunu da başarabilen hocalarımız var biz de düşen saygı duyup onların bize verdiklerini öğrenmek :thumbup:

  • Sanırım bazı arkadaşlar doğuştan biliyo model okumayı bu forum buradaki hocalar olmasaydı nerden öğrenecektik acaba daha yeni yeni öğrenmeye başladım 13 ki sistemi bende gördüm önemli olan onu 15/20 gün önceden görmek bunu da başarabilen hocalarımız var biz de düşen saygı duyup onların bize verdiklerini öğrenmek :thumbup:

    İşte benim anlatmak istedigim.Çok teşekkür ederim bu yorum için.

  • Birkaç gün hava ılık olacak buz gibi kuru soğuktan bıkmıştım iyi gelecek. Sonrasında Şubat sonuna kadar kara gömülmek dileğiyle. ^^

  • Arkadaşlar sistem gelecek ya da gelmeyecek diyenlerle şu tarihte gelecek diyenler sebeplerini de yazabilirler mi? sizden duyduğumuz şeyler var. azor, ab, yb, izlanda v.s... mesela şöyle denebilir:
    rusya üzerindeki hava x yerdeki yüksek basınçla bize gelirken x yerdeki azor onu batılayacak, bu arada x yerde ab oluşup havayı şu tarihte ülkemize çekecek/indirecek gibi. bizde kimin ne tahmini var başkaları hangi argümanla neden ona karşı biliriz. birşeyler öğreniriz.

    sanırım fitili ben ateşlemişim sonraki tartışmaları okuyunca. biz anlamayanlar ve sadece okuyanlar için tarih veren arkadaşlardan buna benzer yorumları okumak isteriz. herkese iyi geceler dilerim. kırmaya kırılmaya gerek yok...

  • yaw noli buralar tutuşmuş birden sakin kalın esen kalın kalp kırmaya degmez bi tahmin için tutar tutmaz tahmin yapanlarda insan yanılabilir illaki YÜCE RABBİM en hayırlısını versin bizlere Tahminler Biz den Takdir-i ALLAH tan...


    Ayrıca; Ao Endeksi gayet güzel çıkmış pozitife dogru yol almış bi salınım olacagını sibirya ayısının canlanacagını haber ediyor ama nereyi vuracagını kestiremiyorlar kararsızlık hakim Ao da..


    Hayırlı Geceler HF Ailesi...

  • 9-10 Şubat için hala şansımız var.11-16 Şubat için diyagram ortalaması düşmüş ve -13 e yakın senaryolar artış göstermiş.


    Hayat bir uykudur ölünce uyanır insan. Sen erken davran ölmeden önce uyan.. Mevlana