İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @ldr1907 O sistemde siklondan kaynaklı Akdenizden de nem takviyesi vardı bu sistemde Karadenizin nemi var sadece orjin olarak kuru karakterli ve sonradan nemlenecek. Bizim Karadeniz gibi dağlarımız da yok ki orografik yağışlar devreye girsin. Israrcı deklerin vurduğu bazı şanslı yerlerde kalın kar örtüsü olacaktır ama il geneli açısından yanından bile geçmez.

  • İstanbul için tatmin kriteri olarak 6-11 ocak sistemini kendine hedef koyanlar ciddi hayal kırıklığına uğrayabilir şimdiden uyarıyorum.

    hocam zaten o sistem olağan dışıydı öyle sistemler 10 yılda bir gelir ama İstanbul bu sistemde 6 ocak sisteminin yarısı kadar kar alır diye düşünüyorum siz ne düşünüyorusnuz

  • arkadaslar buradan yazdim ama tekirdag nasil olur bu sistemde?

    İstanbul konusunda tekirdağ ile ilgili soru sorarsan mesajın silinir sonra neden mesajım silindi diye moderatörlere yorum yapmayın trakya bölgesine sorabilirsin

  • aga hemen havalara girmiş bazı arkadaşlar. 6 ocak sollanacak falan. Ya abi ya sağlam sallıyorsunuz ya da bu işi bilmeden yorum yapıyorsunuz ya da hislerinize güveniyorsunuz. 6 Ocak sisteminde şehir merkezinde 60-70 cm kar vardı ama sistem 6 gün kadar kalmıştı. Bu sistem taş patlasın 3 gün kalacak. DEK nereyi vuracak bakalım. Misal Pendik'te 80 cm kar varken Kadıköy'de 10 cm kar olursa kime göre 6 ocak sistemini geçecek bu sistem ? İnşallah geçsin hislerinizi anlıyorum ama biraz gerçekçi olun arkadaşlar lütfen.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • bu sistemden beklentim işallah geçen ki sistemin yanından geçmez geçen sistemde anadolu yakası gebze olarak 10 cm vardı yoktu arasıydı onun gibi olmasında yağmasa da olur 2 3 yıldır adam akıllı bi kar alamadık hep sağdan soldan kaçırdık işallah bu sistemde 40 50 60 cm ler görürürüz

  • Ben bu sistemin 17 şubat sistemine benzer olacağını tahmin ediyorum beylikdüzü b.çekmece gibi yükseklerde 1 m kar varken istanbulun birçok yerinde 10 cm yoktu. Santimleri DEK lerin belirleyeceği kimini çok mutlu edecek kimini üzecek bir sistem bekliyorum.Dek işi şans işi vurduğu yerler yıkılır gözünüz sürekli radarlarda olsun
    WRF , MGM , Romanian radar vb......

  • Standart sapma hala fazla.Ayrıca dek olacağı için cm tahmini çok zor İstanbulda.Çok stresli bir sistem olacak.Beklentinizi 6 Ocaktan düşük seviyede tutun ama bazı bölgeler 6 Ocağı geçerken bazı bölgeler 31 Aralık 2016`daki gibi de olabilir.Ayrıca sistem hala tam netlik kazanmadı.Salı akşamı sistemin kaderini net bir biçimde belirleyecek.Sistem sırasında gözümüz hep radarda olacak.Ve o deklerin bölgemizi vurmasını bekleyeceğiz.İnşallah umutlarımız boşa çıkmamış olur.Özellikle Büyükçekmece-Başakşehir-Beylikdüzü-Hadımköy-Çekmeköy hattı diğer bölgelerden daha şanslı olabilir.Çünkü dekler genelde o bölgeleri daha sık ve daha kuvvetli etkiliyor.

  • Accuweather :P kusura bakmayın ama istanbul için en başarısız hava tahmin sistemi.Hiçbir zaman haklı çıkmadılar.Her zaman kar oranını düşük veriyorlar.Ancak Amerikaya ve diğer Avrupa ülkelerine çalışıyorlar.İstanbula 5 cm verse 50 cm kar yağıyor.

  • Ao harika şubat'ın 6 sın dan sonra çok kuvvetli sistem alabiliriz gerçekten çok sert bir düşüş var. Ne zaman sert bi düşüş olsa sert bi sistem geliyor. Şubat inş Tarih'e yazılacak.