İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • seviyorum seni bu dediklerim yönetimden yazılı açıklama geldi yazar hariç itimat etmeyin diye

    Yanlış yorumladınız. Yazarlar gibi doğru düzgün bilgi verirseniz konu açabilirsiniz. Yorumlara zaten bu konuda kısıtlama yok. "Şu şu tarihte kar yağacak" şeklinde konu açıp sonra yazarı soru yağmuruna tutanlara o.

  • Sorduğunuz için cevap verme hakkım varÖncelik le 24 Tarihi belki bir iki gün aksar
    Not site yazarlarını takip edelim Semih 27 ocak demiş beklemek lazım şuna için yazarlar tahminciler hariç Ben bile olsam itimat gostermeyiniz
    Teşekkür ederim

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ben sizin bahsini ettiğiniz tarih için fikirlerinizin ne denli değişip değişmediğini, sistemin hala daha var olup olmadığını kendimce ve sizi takip eden diğer kullanıcılar için sordum ve ayrıca sizi üye olmadan öncede takip ediyordum @tahminci yi de herkeza. Yaptığınız tahminler (8 ocak gibi) hiçte azımsanacak, itimat edilmeyecek şeyler değil tabii bu bana göre bir düşünce. Velhasıl kelam yönetim böyle bir karar almış ise saygı duyarım.


    Beylikdüzünde hava 1,7 derece, sisli. Mgm cuma gününe kky vermiş konumuma.

  • ECMWF 168H Tunus'daki A.B dağılınca Azor pide halini aldı.Bu şekilde Semih Bey'in sistemi nasıl gelecek bilemedim ama zaten Efsane sıfatını da bu tarz sistemleri bilerek kazanmış biri.Ciddi sabır gerektiren günler bunlar.


    192H'da Kuzey'de ki soğuklar kuvvetleniyor. 216H'da ne yazık ki yine döndü ECMWF :/ 240H' güzel bitti.İnecek o soğuklar inanıyorum zaten hamlesini de yaptı.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

    4 Mal editiert, zuletzt von berkay_tuku ()

  • Sarıyer civarına gökten buz yağdığı ve maddi hasara yol açtığı haberleri mevcut.Varmıdır doğruluğu ?

    Sarıyeri bilmem de sultangazi de süper bir sağanak yağmur var. Sıcaklık:4,6 derece barajlarımız açısından 80 cm karın erimesi ve yaklaşık 2 haftadır aralıklı kar ve yağmur tarzı yağışların baya etkisi olacaktır. ;)

  • Bünyamin Bey Instagram hesabında Cuma İstanbul'da karla karışık yağmurun olacağını Cumartesi kapalı bir hava beklediğini belirtmiş.MGM ile tutarlı.Umarım yukarı seviye soğuğu ve buna bağlı olarak yağışta artar 1-2 günde olsa yeniden kar görebiliriz.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sarıyerde Gökten Buz parçası oluşup yeryüzüne düşmüş neyseki can kaybı yok tek tesellimiz bu dogruluk payını bilemem uçaktan biri atmışta olabilir diyorlar bide :D bence gökten buz düşmüş olabilir çünkü hava katmanında aşırı soguk oldugundan bu buz katmanı oluşup yeryüzüne düşmüş olabilir.. Yer Sıcaklıgı soguk oldugunda Atmosfer in sıcak kalması ve Hava Katmanın aşırı soguk olması bu buz kütlesini oluşturabilir ve buz kütlesi yeryüzüne her 100 metrede bir 0.5 derece ısınarak düştügünü hesaba katarsak demekki hava katmanı aşırı soguk Atmosfer soguyamıyor malesef o yüzden soguk sistemler yeryüzünde kalamıyor yeryüzü sıcak kalıyor atmosferden dolayı..... ALLAH sonumuzu hayır etsin daha neler görücez kim bilir ilerde.. Eskiler derdi hep ileride Gökten Başınıza Taş yagarsa şaşmayın derlerdi hep dedikleri çıkıyor :)

    Einmal editiert, zuletzt von dikiz ()

  • Bünyamin Bey Instagram hesabında Cuma İstanbul'da karla karışık yağmurun olacağını Cumartesi kapalı bir hava beklediğini belirtmiş.MGM ile tutarlı.Umarım yukarı seviye soğuğu ve buna bağlı olarak yağışta artar 1-2 günde olsa yeniden kar görebiliriz.


    İstanbul en yüksek 5 derece demiş o zaman yüksekler 3 dereceyi zor görür. Dew poınt değerlerine bakmak lazım. Çiğ noktası iyiyse eğer yükseklerin kar görmesi içten bile değil. ;) Bakalım takibe değer görülmüyor ama seyirlik kar yağışları açsından iyi olabilir. ;)

  • Sarıyerde Gökten Buz parçası oluşup yeryüzüne düşmüş neyseki can kaybı yok tek tesellimiz bu dogruluk payını bilemem uçaktan biri atmışta olabilir diyorlar bide :D bence gökten buz düşmüş olabilir çünkü hava katmanında aşırı soguk oldugundan bu buz katmanı oluşup yeryüzüne düşmüş olabilir.. Yer Sıcaklıgı soguk oldugunda Atmosfer in sıcak kalması ve Hava Katmanın aşırı soguk olması bu buz kütlesini oluşturabilir ve buz kütlesi yeryüzüne her 100 metrede bir 0.5 derece ısınarak düştügünü hesaba katarsak demekki hava katmanı aşırı soguk Atmosfer soguyamıyor malesef o yüzden soguk sistemler yeryüzünde kalamıyor yeryüzü sıcak kalıyor atmosferden dolayı..... ALLAH sonumuzu hayır etsin daha neler görücez kim bilir ilerde.. Eskiler derdi hep ileride Gökten Başınıza Taş düşerse şaşmayın derlerdi hep dedikleri çıkıyor :)

    Başımıza taş yağacak mazalallah ! sözünü doğrular bir hava muhalefeti :) Özellikle sarıyere yağması ilginç ;)