İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bence kış güzel geçiyor gayetde güzel kış yaşıyoruz Yılbaşı için neler olacak ne zaman kar görebiliriz sahiller olarak? Yarın Resmi Olarak kış ayına girmiş bulunuyoruz artık o bembeyaz gelen bulutlarını karlı havaları heyecanla bekliyoruz yok mu yakın tarihlerde karlı sistem kıyı kesimler olarak?

    Einmal editiert, zuletzt von karapohar ()

  • 1. 5 Aralık gecesi esen hakim rüzgar yönü kara üzerinden karayelken, şimdiki sistemde deniz üzerinden 23 Aralık gecesi kuvvetli yıldız ediyor. Ayrıca deniz suyu sıcaklığı 9-10 derece bandında yağış yoğunluğu azalan yerlerde yağışı yağmura çevirebilir. Sıcaklığı çok sınırda tutacak.
    2. 5 Aralık gecesi 500 hPa sıcaklığı -32 dereceye kadar ulaşıyorken, son çıktılara göre önümüzdeki sistem yaklaşık -30 bandında seyrediyor. 500 hPa soğuğu biraz daha zayıf oraj alma ihtimalimizi baya azaltıyor bu durum.
    3. 5 Aralık gecesi dediginiz gibi hocam 850 hPa sıcakklığı -6 civarında seyrederken, önümüzdeki sistemde 23 Aralık gecesi ve sabahı -7 dereceye kadar iniyor. Ve böylece donma seviyesi daha alt katmanlara iniyor. Olumlu avantajımız. :)
    4. Yoğunlaşma sıcaklığında pek fark yok her ikiside -1 derecede seyrediyor. Yani 3 derecede dahi karla karışık yağmur rüzgarın hamlesiyle kar alabiliriz.
    Fakat 1. unsur ne yazıkki biraz kuşkulandırıyor. Neyseki yağışı gece saatlerinde alıyoruzki kar görme olasılıgımız artıyor. Ama genel olarak ikisinin arasında öyle çok büyük fark olmaz. Artık son 72 saate girmiş bulunmaktayız mucizevi değişim olmazsa 5 Aralık gecesinin benzerini yaşayacagız.


  • Ayın 24'ünde ki kar ihtimali %30'a gerilese de can sıkmaya gerek yok, 48h'a kadar izleyelim. Yeni yıl sonrası ise ortalama 0'ın üstüne çıksa da 0 altı senaryo azımsanmayacak kadar var.


    @yasinalp5454 Bu arada iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu konuda güzel günlerde konuşalım da fazlasına gerek yok.. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • İstanbul bu sistemden en azından yüksekler için 2-3 cm örtü alsın diye umudumu korumak istiyorum yoksa çok üzülürüm , ay sonu durum hala karışık , bu sistemi onun için belki son şanstır diye önemsiyorum
    Bilimsel objektif ek veri ( mümkünse sinerjilik) oluştukça yada ulaştıkça paylaşalım arkadaşlar
    Karsız bir Aralık çoğumuz istemeyiz
    Tabi olmazsa da nasip diyeceğiz

  • @Cold.EFso Belirttiğiniz üzere ümidimizi yitirmeye gerek yok hocam, son 2 yıldır gerçekten Aralık dolu geçti ama İstanbul'un kışı Ocak Şubatta daha etkili oluyor. Yanlış anlaşılmasın, Aralık'ta hepimiz kar görmek isteriz, zaten onun için bu konuşmalarımız ama ümidimizi yitirecek bir durum gerçekten yok.


    Sizi etiketledim ama yanlış anlaşılmasın, sizde zaten bu yönde konuşmuşsunuz, size destek olarak yazıyorum bu kelimeleri..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Aralık’ta kar yağmamasının OŞM dönemi ile elbette bir ilgisi yok , o dönemlerle ilgili görüşlerimi defalarca yazmıştım Teleconnection tezlerinde bile bu kadar korelasyon zorlaması olmaz ( kasımda kar yağarsa Aralık boş , Aralık boşsa şubatta coş falan gibi halüsinasyonlar)
    Bizimkisi sadece istatistiksel olarak bu Aralık’ı karlı olarak kayıtlarda görmek ve Avrupa’nın kar görsellerine ufak da olsa bir yanıt verme arayışı

  • Sahiden Aralık ayını eğerki önümüzdeki sistemde alamazsak 1 ay saf kar yağışı alamamış olacağız. Merkeze yakın olan karsever olarak 5 Aralık gecesi yağış yoğnluştığı anında kar tanelerini görebilmiştik, oda genel manada yumuşak kardı.
    Cumartesi gecesi Allah`ın izniyle inşAllah saf kar süprizi yapar İstanbulumuz.

  • @BaFRaLı55 Kusura bakma yeni gördüm mesajını evet genellikle Kocaelinde sayılırım. Kartepe için 200 numara Tuzla Pendik civarından geçiyor ona binip otogarda inip kartepeye kalkan servislerle gidebilirsiniz. İzmit halkevindende gidilebilir ama 200 numara her durakta durmaz. Ben kartepeye otobüslerle gitmemistim ama dediğim şekilde gidebilirsin. Otogarda inip sorarsan yönlendirirler zaten.

  • http://haberinmakale.com/yogun…sliyor-1-hafta-surecek-2/ ya arkadaş ne bu haberler ya arkadaş sırf reyting tövbe yarabbi ya neymiş istanbul akom uyarı vermiş zaman zaman tipiye dönüşecekmiş kar yağışı halla halla biz yanlış modellere mi bakıyoruz ne 8|

    Linke ben tıkladım siz tıklamayın. Prim vermeyelim boşuna.

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !