İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bu modelleri nasıl anlıyorsunuz. ben bişey anlamıyorum. renkli renkli şeyler var. mesela son haritada Marmara bölgesi sarı kırmızı yeşil kahverengi renkli. hangi renk neyi ima ediyor anlamış değilim. hem bu yine iyi 850 ve 500 diye bişey var herkes oraya bakarak model yorumluyor ama ben onların tam olarak ne işe yaradığını bile bilmiyorum. ama zamanla forumu takip ede ede öğrenirim herhalde diye düşünüyorum. 8|

    sarı kırmızı mavi renkler yağmur değerini gösteriyor alttaki renklerden bakarak ne kadar aralıkta yağış olacağını mm cinsinden anlayabilirsiniz.850hpa deniz seviyesinden yaklaşık 1500 metre civarında ki yükseklikte ki sıcaklığı gösterir 500hpa de 5500 metre yükseklikte ki.Bulunduğun konuma göre sıcaklık aralığını böylelikle hesaplanabilirsin

  • Üyeler forum yazarlarını takip ediyorlar zaten başka da alternatifleri yok.Her biri bunun muhakemesini yapabilecek durumda.Yersiz ve anlamsız bir uyarı olmuş. Üyeler kendi aralarında da sistemi tartışabilmeli müdahale olmamalı...

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Şu an için NOAA verileri normalden sıcak bir kış geçireceğimizi söylüyor. Bu demek değildir ki sistem gelmeyecek, geçtiğimiz yıllardaki gibi. Yalnızca sistem araları biraz ılık olabilir. Ama tüm kışın 2013'e benzemesi ihtimali de var. Kuzey Atlantik SST de ılık.
    ENSO da nötr olacak gibi.
    Eylül ayında kış tahminleri konumu açacağım. Orada gülcelleyeceğim.

    Einmal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • @berkay_tuku üyeler kendi aralarında sistemi tartışmasın diyen yok . gerek görüldü etiketleme yapılmadan genele tavsiye verildi, bunun yersiz ve anlamsız olduğunu söylemek sizin yetki ve göreviniz değil - ki zaten bu uyarıda yönetim uyarısıdır yerinde ve anlamlı olarak söylenmiştir . iyi forumlar

  • Üyelerimiz kendi arasında sistemleri tartışabilirler.Buna karışan yok.Burası belli kurallar dahlinde yönetilen bir forum olduğunu unutmamak gerekiyor.Yönetimin genel uyarı yaptığı konu ise Havaforuma günlük veya uzun vadede sistem varmı diye giren insanlara Havaforumun yetkili yazarı gibi davranılması olayıdır.Buna asla izin verilmeyecektir.Ayrıca konuyu başka yerlere çekerek tüm yaz devam ettiğiniz belli bir algı yaratma ve forumda belli dönemlerde siyasi kavgalar çıkartma çabanızın farkında olduğumuzu yönetimce bildirir ve devam etmemenizi öneririz. @berkay_tuku

  • Burası Havaforum herkesin kurallar çerçevesinde düşüncesini söyleyebildiği fikrini belirtebildiği bir site. Biz yönetim olarak üyelerin nasıl davrandığını neler düşündüğünü neler yapabileceğini defalarca tecrübe ettik. Burada sadece kayıtlı üyeler yok günde yüzlerce hatta kışın binlerce kişi ziyaret ediyor ve buradaki yorumları okuyorlar. Bu yorumlarda olan tahminsel hataları foruma yıkabiliyorlar.



    Kısacası yönetimsel bir eleştri geldiği zaman yersiz zamansız gereksiz vs gibi abuk sabuk yorumlardan uzak durmanızı tavsiye ederim @berkay_tuku. Ayrıca bir noktayada değinmek istiyorum "Her biri bunun muhakemesini yapabilecek durumda."(üyeler için diyorsunuz). Bunu yapmayın, zararlısı siz çıkarsınız.. Yanınıza üye çekmeye çalışmak haklılığınızı onları da yanınıza alarak ima etmek, tehlikeli bir yazı şekli.



    Bu forumda yönetim kişilerle uğraşmaz,forumun düzenini sağlar, düzeni bozacak,forumun değerini düşüren-kötüleyen şüpheli kişiler yazılar görüşler tarafımızca BERTARAF edilir,buradan tekrar edeyim modelleri tartışmak sıkıntı değil, bunu yaparken takınılan tavır önemli. Bu size 2.ciddi uyarım olsun, bir dahakine tavrımız sertleşir bilginize..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Berkay çok başarılı bir arkadaş.Neden yönetim olarak arkadaşın üstüne gitme gereği duyuyorsunuz? Berkay burda üyelere bilgisi ışığında birşeyler kattığı aşikardır!!

    O arkadaş nerden kaynak alarak buralara geldi saniyorsun,yonetimin isine karismak istemem ama disarida veya baska biyerde olsaydik o unlemin manasini size algilatmak isterdim. @BaFRaLı55 @Baybars hocam gerekeni lutfen yaparmisiniz ?.

  • ++Bilip bilmeden konuşmayı cok seviyorsunuz ama yonetim kimsenin tahminine karismiyor sadece sorularin hocam adi altinda ona sorulup kaldiki istanbul sorumlusu degil,sanki kendi yetkiliymis gibi yazis ve tahmin tarzindan hosnut degil biraz dusunerek yazalim.

  • Şu an forumun çok yoğun olmadığı, kışa yakın bir zamandayız. Ben şu an için üyelerin başlıklarda kendi çapında tahmin yapmasına karşı değilim çünkü önümüzde çok önemli, kayda değer durumlar yok. En azından üyeler kendini geliştirmeye çalışıyor bu durumda.


    Kışın ise durum farklı, her önüne gelen kafasına göre estirdiği için sadece tahminciler ve bölge sorumluları bu konu hakkında yorum yapıyor, üyeler ise model yorumlayarak bir şey çıkartmaya çalışıyor. Bu yüzden ben şu an için bir sıkıntı olmadığını, @berkay_tuku nun uzun zamandır bir şeyler yapmaya çalıştığını görüyorum.


    Tartışma ve gergin bir ortama gerek yok, önümüz sonbahar. Yağış ve bizi üşütecek havalar yolda ve geliyor!

  • "Hocam" kelimesi sadece tahminciler ya da bilgisi olanlar için kullanılan bir kelime değil, yoldan geçen bir insana da hocam diye hitap edebilirsiniz. @berkay_tuku model paylaşmış başka biri de onu alıntılayıp model hakkında yorum istemiş, paylaşan kişi de bilgisi dahilinde cevaplamış, bunda yanlış bir şey göremiyorum. Üstte bahsettiğim gibi hocam kelimesine takıldıysanız onun da açıklamasını yaptım. Ben sadece bu olay üzerinden yorum yapıyorum, başka olaylar varsa bilemeyeceğim.

  • Ben bütün yaz boyunca istanbul sorumlusu göremedim burda birşey paylaştığını burda bana ve üyelere hak vermen gerekli doğrumu? form canlı tutan ve emek harcayan adamları görmen lazım.ben herzaman form takip ederim bilip bilmiyor kelimesi sana yakıştırmadım..

  • Arkadaşlar mübarek cuma günü yersiz tartışma altına girmeyin. Dünyanın neresine giderseniz gidin yönetim kural belirleme yetkisi olduğu için kural koyma konusunda haklıdır. Biz üyeler bu kurallar için kendi düşüncemizi nasihat minvalde belirtelim hesap sorar gibi belirtemeyelim. Yönetimdende ricam mümkün olduğunca terseleyerek değilde daha yumuşak ve kibar bir üslup ile hatalı gördüğü üyeyi uyarmasıdır. Boş yere kimse kimsenin kalbini kırmasın. İyi günler

  • Bence asıl sıkıntı bu dönemlerde tecrübeli tahmincilerin tahmin yapmaması,Semih Bey dışında bu yaz kimse tahmin yapmadı,tecrübeli kişilerin daha çok aktif olması gerekir diye düşünüyorum.Herkese iyi forumlar.

  • 3 moderatorun yazdıklarını doğru okumayanlar var, biz kimseye model paylaşma tahmin yapma filan demiyoruz, konuyu uzatmayacağım biz gereken uyarıyı yaptık. Yönetimde sadece ben sadece bafralı yada sadece şaban yok dolayısıyla bunların kişisel bazlı olduğunu düşünenler yanılıyor. Yazımda da söyledim biz kişilerle uğraşmayız gerekeni söyler ve uygularız. Son olarakta İstanbul sorumlularından birisi benim ve çok şükür hergün forumdayım. İşimiz gücümüz olmasına rağmen buraya vakit ayırabiliyorsak buna saygı gösterilmeli. Sizin bilip bilmediğiniz birçok şey var olaylara yüzeysel baktığınızdan dolayı hemen kolaya kaçan bizleri suçlamak. Forumun yazı kışı olmaz kurallar her daim geçerlidir,kimin ne kadar aktif olduğunu ne kadar bilgi paylaşmaya çalıştığınıda görüyoruz bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.



    Konu açılmış, herkese hayırlı cumalar ve güzel sohbetler..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Karalama tahtası diye bir başlık varken üyelerin ana başlıkların altında yorum yapması bana mantıklı gelmiyor.Kış dönemlerinde bunları görüyoruz.Takipçiler asıl yorumcuların yazılarını aramaktan sıkılır hale geliyor.Hatta yazarların açtıkları konuların bile bence yoruma kapalı kalmalı.Yönetimden rica soru cevap gibi bir başlık açılsın ve üyeler soruları oradan sorup cevaplandırsın.Böylelikle yazarların konu başlıklarında kaç santim nereye yağacak tatil olacak mı gibi sorularlar uzayıp giden bir durum olmayacaktır.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...