İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @by.ardan sorularınız olduğunda konu sorumlularını,yorumlarını takip ettiğiniz bir kaç üyemizi ve bizi etiketleyerek sorularınızı yöneltebilirsiniz . . . .bu arada Efsane Semih hocamız ın yeni açmış olduğu konudaki mesajını da okumanızı tavsiye ediyorum ;)
    iyi forumlar ...


    Semih hocayı özellikle takip ediyordum zaten. Ben de hafta sonunu bekliyordum açıklama yapar diye ama daha yeni açıklama yapmış. Çok teşekkürler : )

  • @by.ardan sen yeter ki veri iste kardeşim. Senin yukarıdaki soruna yüzeysel cevap verdim. Neden dersen sorunun içeriğinde veri olarak bana bilgi verir misiniz şeklinde bir şey görmediğim için yüzeysel bir cevap vermek durumunda kaldım. Bir yandan gfs ecmwf güncellemelerini takip ediyorum ve ecmwf modellerini paylaşıyorum. Şaban moderatör kardeşimiz sanırım orada verdiğim bu yüzeysel cevabı verisiz olarak nitelendirdi ve silme gereği hissetti. O, onun taktiridir. Canı sağ olsun..Bundan sonra, sorulan sorularda ne istediğinizi açıkça yazarsanız. Bizler de ona göre bir detaylı cevap verebiliriz. ;) teşekkürler

  • @sistemci5534 abime 1,5 kıymalı veriiii !



    AO negatife iniyor avrupa sistemi kapıyor evet ama sonrasına dikkat, bir nötre çıkma eğilimde AO. Bu da balkan sistemi tarzı bir şey olabileceğinin göstergesi.
    NAO'yu atmadan önce size bir grafik atmak istiyorum.
    iyi inceleyin şu grafiği, kosinüs grafiği ve dalgalı, kışa ve özellikle şubata yansıyacak dediğim buydu işte. Neden sinüs grafiği demediğimi kış sonunda açıklayacağım belki de hiç açıklamam.
    Bu da NAO



    uzun vadede benzemiş değil mi?
    sene başından beri dediğim buydu işte
    NAO ne zaman y=cosx e benzer o zaman 2017 kışını iliklerimize kadar hissederiz. demiştim.

  • @sistemci5534
    Şaban beyin uyarısının benim sorum üzerine verdiğiniz cevap için olduğunu bile bilmiyordum.



    Çünkü cevabınızı hiç görmedim, göremeden silinmiş. Teşekkürler yine de.


    Ama bu forumda bu işler veri, kaynak şartı ile zaten yapılıyorsa siz ya da diğer kişilerden verdiğiniz tarihle ilgili bilgi istediğimizde bunu yine veri paylaşarak bize gösterebilirsiniz. Zaten başka şekilde bunun yapılmasına forum kuralları izin vermiyor.

    Einmal editiert, zuletzt von dodo ()

  • Yarın istanbulda serin bir kış havası var, öğleye kadar güneş neredeyse bütün çıplaklığıyla kenti vuracak. Öğleden sonra Ci tipi bulutlar hafif tül etkisi yapabilir sıcaklıklar 7 8 derecelere kadar çıkacak. Gece ise İstanbul semaları biraz bulutlanacak .

  • Bazı arkadaşların üst üste sistem olmaz atmosfer biraz dinlensin diye yazılarını gördüm.
    bu fikre katılmıyorum atmosfer canlı bir organizma gibi her an faal bir döngü, tabiki arada geçiş dönemleri olacak yanlış anlaşılma olmasın ama dinlenmesi gerekseydi italya, romanya,hırvatistan ve balkanlara yapışan soğuk halen devam ediyor ve ay sonuna kadar devam edecek gibi.
    o zaman oranın atmosferi güzel bir uzakdoğu tatilini hak ediyor.......

  • Şimdi buradan moderatör olarak değil 2013 yılından beri bu forumda bulunan bir üye olarak söylüyorum değerli forumcular, foruma her gün geldiğinizde birilerinin tahmin yaptığını, birilerinin atıp tuttuğunu birilerinin verileri yanlış yorumlayıp yazdığını vs her zaman göreceksiniz. Özellikle yeni üyelerimiz kimin ne derece doğru konuştuğunu kimin verileri doğru yorumladığını ayırt edemeyebilirler. Bunun en güzel çözümü takip etmekten geçiyor. Bazen konuşmadan, bazen sorarak.. Bu işe hevesliyseniz zaten belli zaman sonra kimin ne olduğunu anlayacaksınız.


    Çok tahminci gördüm bu forumda, siz siz olun resminin altında yetkili yazar olanlar dışında kimseye hemen güvenmeyin. He bu tahmin tabiki de herkesin yanılma payı vardır. Ama dediğim ayrıntıyı yaşadıkça anlarsınız.


    Şimdi gelelim beni daha huzursuz eden konuya, forumda yetkili yazar olan arkadaşlarımız bu işi parayla yapmıyorlar, severek hevesle yapıyorlar, sizlere bilgilerini aktarıyorlar. Eleştiri olabilir ama saygı sınırlarını asla aşmamalı. Geçen sene coğrafyacı hocamızın yine üstüne gidilmişti bu senede abuk sabuk yazan birilerini görüyorum. Bu forumda kendi adıma bu kişileri barındırmamak için elimden geleni yaparım ve yapacağım. Yönetimdeki arkadaşlarımında aynı görüşte olduklarını düşünüyorum. Kimseyi milletin önüne atıpta kötüleme çalışmayın.


    Forumun huzurunu bozan kişiler gruplar yada gruplaşmalar tarafımızdan bertaraf edilir daha öncede edilmiştir ve bundan sonrada edilecektir. Herkese saygı ve sevgilerimle,iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • gece gizli buzlanma olmuş sabah dışarıda karanlıkta çok zor belli oluyor kuru asfalt gibi görünen ama bazı yerler jilet gibi kayıyordu birde dün çamurlaşmış gibi duran kar birikintilerinin üstü donmuş basınca kayıyor.bulunduğum yerde bir kişi düşüp bacağını kırmış

    Einmal editiert, zuletzt von firtina61 ()