5-12 Ocak Sistemi (Marmara Özel)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Peki bunu kaçıncı saatten itibaren gözlemleyebiliriz? Sisteme yaklaşık 120h gibi bir süre var hocam.15-21 aralığı için.

    Sistem 15 değil ama 17-18 gibi giriş yapabilir eger benim öngördüğüm şekilde olursa bu durum en geç yarın akşam çıktılara yansır, aksi olursa beklenti oluşturduğum için özür dilerim.

  • @wildleo1907 Silivride hala kuvvetli bir kar yağışı var Mgm yarına da yoğun kar demiş nolur usta fikrin nedir

    Yağışı radardan takip edin bundan sonra ekstrem birşey beklemek saflık olur. Sıcaklıklar konusunda da Silivri için kar ve kky değerlerinde olacağından perşembe sistemin sonuna kadar yağışın kara dönme ihtimali var sizin için. Ama dediğim gibi beklenti içine girmemek lazım, artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Güzel bir derbi galibiyetini geride bırakmış bir takım gibiyiz şu anda ;)

  • Merhabalar,
    Yaklaşık bir haftadan beridir Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan üçgeninde 850 hpa (yaklaşık 1.500 mt.) sıcaklığının ortalama -18C seyrettiği ve üzerimizdeki soğuk hava ve kar yağışlarının müsebbibi olan sistemin önümüzdeki birkaç gün içerisinde Balkanlar'daki etkisinin de kaybolmasını bekliyorum. Resmi kaynaklara göre şehir merkezinde 25 ile 55 cm resmi olmayan kaynaklara göre yer yer 80 cm kar kalınlığının ölçüldüğü İstanbul ve Marmara da bu sisteme Perşembe gecesi itibariyle veda edecektir.
    Aşağıda görüldüğü üzere istanbul ve çevresindeki barajlardaki doluluk oranları 10 Ocak 2017 tarihi itibariyle %59,5 seviyesinde olup bu verinin herkes açısından bir anlam ifade edebilmesi adına hemen aşağıdaki ikinci grafiğe bakmanızı rica ediyorum.
    GRAFİK 1: İstanbul ve çevresindeki barajlardaki doluluk oranları (10.01.2017 itibariyle)
    forum.havaforum.com/attachment/21599/
    KAYNAK: İSKİ
    GRAFİK 2: İstanbul ve çevresindeki barajların son 15 günlük doluluk oranları (10.01.2017 itibariyle)
    forum.havaforum.com/attachment/21602/
    Yılbaşının hemen öncesinde yaklaşık %43 seviyesinde olan doluluk oranları son yağışlarla birlikte 15 günde %16,5 artarak bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Peki iyi haberler bu kadar mı? Elbette hayır, keza son yağışların büyük bölümünün kar olarak düşmesi ve yağan karın henüz erimemesi önümüzdeki günlerde bu doluluk oranlarının artmaya devam edeceğinin en önemli kanıtı olduğunu düşünüyorum.
    Kısa vadede 11 Ocak 2017 Çarşamba günü yağışlar hafif olarak Trakya, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ağırlıklı olmak üzere Zonguldak ve K.Maraş çevrelerinde devam edecek. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur, Kıyı Ege ve Zonguldak çevrelerinde karlakarışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmasını bekliyorum.
    Perşembe günü ilk saatlerden itibaren Trakya ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak yağış aynı gün hızla doğuya doğru hareket ederek 24 saatini dolduramadan Doğu Karadeniz üzerinde etkisini kaybedecektir. Yağışın Trakya''da, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısında ve Marmara'nın doğusunun yüksekleri ile Bilecik civarlarında kky ve kar diğer yerlerde yağmur şeklinde olmasını bekliyorum.
    Cuma günü yurdun büyük bölümünde yağış beklemiyorum. Yağış sadece Doğu Karadeniz'de olacak, kıyılarda yağmur, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kar şeklinde olacak. Sıcaklıkların özellikle Batı bölgelerimizde Cuma günü 4-6 derece kadar artmasını ve mevsim normallerine yaklaşmasını bekliyorum.
    Marmara genelinde ve çevre illerde son günlerdeki kar yağışı neticesinde özellikle ağaçlar üzerinde biriken kar kütlelerinin ağaçların kökünden sökülerek yıkılmasına, diğer yerlerdeki kar birikimlerinin insanların yaralanmasına ve hatta ölümlere yol açabileceği konusunda özellikle belediyelerimizi ve vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor. Saçak altlarından mümkünse yürümemeyi tercih etmenizi önemle tavsiye ederim. Yüksek binaların çatı kenarlarından sarkan buz sarkıtları ve kar kütleleri ciddi yaralanmalara yol açabilir.
    Önümüzdeki tahminimde Ocak ayının bundan sonraki günlerinde yeni bir soğuk ve kar yağışlı sistem beklentim üzerine bazı tahminlerde bulunabilirim.
    Sevgi ve Saygılarımla,