2016 Yılı Son Efsane Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih kardesim @Efsane-Semih tahminlerinin tutup tutmamasi hic onemli degil.bu isin sadece bir tahmin oldugunu idrak edemeyenler cok.sakin rahatsiz olma.bu is tahmin ve takdirdir. Degerli yorumlarini bekliyoruz

  • Hiç bir karsılik beklemeden belki de bir sürü işi arasında vakit ayirip, modelleri yorumlayan üzerine de tahmin yapan ve ayrica sorulariniza da cevap vermeye çalışan değerli @Efsane-Semih abimizi beğenmeyenler gidip başka forumlarda takilabilirler. Kendi tecrübeleriyle bir tahmin yapti ve belki de cok ufak bir terslik yüzünden tahmini tam olarak tutmadi. Çünkü adı üzerinde bu bir tahmin. @Efsane-Semih abi desteklerimiz seninle okeys13123

  • adamın ne suçu var adı üstünde tahmin atmosfer ne yapacağını kendisi tahmin edemiyor son saatte bile iki model birbirini tutturamamış bu kış bayağı efsane olacağı ortada

  • Zitat von Efsane-Semih

    Sistemin sonuna gelmeden burda 5 cm de kaldı vs gibi yorumlar yapmayın. Sistem son ana kadar etkisini sürdürecek. Sadece sabırla radarı ve sınırlı alan modellerini özellikle U-WRF'yi takip edin..

    Zitat von Efsane-Semih

    Konunun sonunda sistem bitmeden yagmadi tutmadi demeyin demistik. daha sistem girmeden ağlamalar baslamis sanirim.


    İstanbulda belkide 10 belkide 20 senede bir gorulecek hava olaylari yasanacak. Boyle bir aksiyonu bir daha goremeyebilirsiniz.


    Daha ne denir ki..

  • Efsane sistem dendiğinde illa kar mı yağması gerekiyor? Rüzgarıyla, yağışıyla efsane bir sistemdi. Meteorolojide ikiyle iki her zaman dört etmiyor. Olasılıklar üzerinden tahmin yapılıyor ve efsane-semih de öyle yaptı. Siteyi takip etmeye başladığımdan beri tahminlerine güvendiğim birisi kendisi ve sistem gelecek dediği zaman -ki çoğu zaman sistemi erkenden tahmin etmiştir kendisi- sistem geldi. Öngördüğü sistemin şiddetini 3 iken 5 tahmin etmişti diye yerden yere vurmaya hakkınız yok. Her kış aynı şey oluyor. Yazılan çizilen bire bir tutmamışsa vay efendim yanılttınız bizi, yok biz dedik ama trollüyor dediniz inanmadınız diye çıkıyorsunuz ortaya. Kendinize güveniyorsanız siz de tahmin yapın, açın böyle konuyu herkese duyurun. İnsanın şevkini kırmaya hakkınız yok.
    Azeri hava durumunda adamın söylediği gibi tahmin bizden ama yer onun gök onun. Görünen o idi, yazılıp çizilen o oldu, yaşadığımız bu oldu. Benim semtimde kar yoktu ama efsaneydi sistem bana göre. Şiddetli rüzgar, serpmeli yağış, aşırı yağış. Bunlar da ekstrem bir hava olayıydı istanbul için. Eleştirdiğiniz kadar realist olun.
    Bana göre takdir edilecek bir başarıydı bu -ki sistem 1 ocak tarihine kadar bitmedi diye tekrar tekrar söyledi kendisi, belki beklenen kar yağar belki yağmaz bilemem- Sistem dediğimiz hareketli bir olgu. Hava tahmini de o hareketi okuyabilen, bilen kişilerin tahmini. Bazen ters köşe yapabiliyor ama işte. Beğenmiyorsanız tahminlerini yazdıklarına inanmazsınız, takip etmezsiniz ya da o kadar biliyorsanız çıkar kendiniz daha iyisini yaparsınız. Yeter niye her seferinde tahmincilere saldırıyorsunuz.

  • Levent tarafında çok güzel kar yağışı başladı ve şiddetli bir şekilde devam ediyor.
    Tutacak bu belli :)
    Emeklerinize sağlık Semih, Ahmet, Wildleo, Burak üstadlarım.
    Günler öncesinden bu sistemin müjdesini veren üstadlar yine 12 den vurdular sistemi.
    Bu kış efsane adayı kışlardan birisi ve akıl almaz, daha önce çok nadir rastlanan hava olayları yaşıyoruz hep birlikte.
    Benim cahilane görüşüm, İstanbul'da hep birlikte oluşturduğumuz ısı adasının, kar yağışını engelleyici etkisi, işi zorlaştırıyor.


    Saygılarımla;

  • Efsane eldeki veriler doğrultusunda tahminlerini, yorumlarını vs. en iyi şekilde yaptı. Ama Allah'ın takdiri; gökyüzündeki hava olaylarına müdahale etme gibi bir şansımız yok. Ayrıca, adı üzerinde hava tahmini. Hele ki günümüz koşullarında İstanbul'un bu dengesiz havasında bu tahminleri yapmak ve çok yüksek bir oranda isabet ettirmek büyük başarı. Evet, bu sistemde yağan yağmurda benim de için cız etti; bu kadar az bir farkla kaçırmasaydık bu yağmurun hepsi kar olarak düşecekti ve yoğun bir örtü oluşacaktı diye. Çok da üzüldüm ama Efsane'nin de dediği gibi kış daha yeni başladı ve önümüzde daha sistemler var. Her ne kadar İstanbul olarak kar konusunda birçok dezavantajımız olsa da Allah'ın izniyle biz de istediğimiz yağışlara kavuşacağız inşallah. Bu sistemle alakalı yaptığın yorum ve emeğin için teşekkürler Efsane. ;)

  • Semih Ustam Yalovada / Esenkoy 2 Saatte 20 cm Kar Yagdı Ve Hala Devam EDİYOR . Tebrik Ediyorum Son Ana Kadar Bekledim Ve aldık efsane bir sistemi. 10 numara aksiyon kar tipi gok gurultusu herşey var mubarek

  • Bu kadar melodram yapmayın ya.bebeler okullar tatil olmadı diye üzülür,kar fanatikleri (tutkunları demiyorum) sanki kış gelince istanbul kardan kafasını kaldırmıyan bir şehirmiş gibi hüsranlarını dile getirir.İşin esprisine şubata kadar istanbulda kadar yok dedim,üstadın cevabı sadece tamam oldu.90 günde şehir 3-4 kere sistem alacaksa o zaman tahminim %90 doğrumu olmuyor mu :) Keyfine varın hava olaylarının sadece kar da aramayın bu keyfi.Sistemleri inceleyin üstadların yorumlarını okuduğunuzda anlamaya çalışın olmadı sorun.Tatil var mı kaç cm in ötesinde olsun bu sorular.Muhabbetle kalın 8 Ocak kar küreme ekiplerine katılmayı unutmayın :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hocam ellerinize saglik tebrik ederim esenyurtta oturup beykentte okuyorum persembe gunu ogle saatlerine kadar beykentte kky hakimdi aksam saatlerine dogru siddetli kara cevirdi esenyurta dondugumde ise kky hakimdi gece saatleri kara cevirsede bir turlu ortu olusmadi ertesi sabah yani cuma sabahi okula gittigimde beykentte gozle gorulur bir manzara vardi kar yagisi devam ediyor yerdeki kar miktari 15-20 cm arasi vardi ve sabah 9dan aksam cikis saati 4e kadar okulda bulundugum sure hic durmadan devam ettigi gibi aksam 7ye kadar devam etti beykentte 25 cm olustu tahminen belki az belki fazla ama 20den cogu vardir azi yoktur ayni sekilde beylikduzunde 10+cm olusmusken esenyurtta aksam vakitlerinde hic yoktu bugun erken uyudum uyandigimda ise 3-5 cm arasi yerde vardi ancak yagis durdu umarim tekrardan baslamasi kisa sure alir tekrardan tebrikler hocam