28 Aralık - 1 Ocak sistemi (Marmara Özel)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Değerli Arkadaşlar,
    önümüzdeki sistemle ilgili olarak beklentiler bazı görüş sahiplerine göre yüksek olduğu gibi benim gibi bazı kişilere göre de çok da fazla değil. Sistemi biraz olsun daha yakından tanıtmak maksadıyla aşağıdaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum:
    27 Aralık saat 18:00 den sonra Marmara'nın kuzeyinde hafif şekilde başlayacak olan yağışlar İstanbul da dahil Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ'ın kuzey ilçelerini kısa süre etkileyecek ve gece yarısından sonra doğuya doğru hareket edecek. Yağışın Bursa ve çevresi ile Balıkesir'in doğu ilçelerini de etkileyeceğini bekliyorum.
    28 Aralık sabah ilk saatlerde Marmara'da ilk kar haberinin Balıkesir ve çevresindeki yüksek bölgelerden gelmesini bekliyorum. Öğleye doğru Bursa, yalova'nın yüksekleri ile Kocaeli ve Sakarya civarına ulaşacak olan yağışlar yükseklerde kky ve kar şeklinde olacak.
    29 Aralık sabah ilk saatlerde çanakkale, Biga, Kırklareli, Keşan ve Tekirdağ çevreleriyle Kocaeli Bursa çevrelerinde etkili olamaya başlayacak bir kar yağışı bekliyorum. özellikle Bursa çevreleriyle, gemlik, orhangazi civarında yağışın kuvvetlenmesini bekliyorum.
    İstanbul genelinde Arnavutköy, Hadımköy ile anadolu yakası yüksekleri hariç yağışın 29 Aralık gün içinde net olarak kara dönüşmesini beklemiyorum. 29 Aralık akşam saatlerinde İstanbul'un batı ilçelerinden başlamak üzere yağışların kara dönmesini bekliyorum. Anadolu yakasında akşam saatlerinde kar yağışlarının Avrupa'ya göre bir miktar daha kuvvetli olmasını bekliyorum.
    30 Aralık özellikle İstanbul geneli için yağışın en kuvvetli olacağı gümn olarak görünüyor. Sıcaklıkların yer yer gün içerisinde en yüksek 2C yi geçmeyeceği 30 Aralık günü boyunca kuzey ilçeler ağırlıklı olmak üzere yağışların etkili ve sürekli olmasını bekliyorum. 30 Aralık akşamına doğru İstanbul genelinde beyazlamamış yer kalmayacaktır.
    31 Aralık günü sabahtan öğleye kadar kar yağışları İstanbul genelinde, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya çevrelerinde devam edecek. Öğle saatlerinden sonra İstanbul özelinde yağışların yer yer kky'a dönme ihtimali çok kuvvetli. Bu nedenle yağan karın çok da bir önemi yok, bu yüzden diyorum ki çok da santim hesabına girmeyin. Yılbaşı gecesi İstanbul genelinde yüksek yerler dışında kar beklemiyorum. Olan yağış da hafif şekilde olacaktır.
    1 Ocak'ta yağış iyice hafifleyecek ve çoğunlukla çisenti şeklinde yağmura dönecektir. Yağmurun daha çok İstanbul'un batı ilçelerinde etkili olabileceğini öngörüyorum.
    Herkese sevgiler...

  • İstanbulun anadolu yakası sistmin en şiddetli karını cumartesi sabah saatlerinde alacak :gun_bandana: .Bence bu sistem sürprizlere gebe.Eğer Kastamonuda ab oluşursa 2004e bile benzeyebilir.