İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bende vıcık vıcık olmıycak demek istedim zaten :) bakalım ay ortasından sonraki sistem henüz şekillenmedi. Yb konumları oturur 1 hafta içinde, ona göre onuda ilan ederiz

  • işin garip kısmıda git gide artan dekler bu gidişe İstanbul başta olmak Marmaranın güneydogusu Batı karadeniz kıyıları olarak gömülecegiz galiba ok lar şuandan itibaren dek lere yönelmiş durumda son yılların en şiddetli uzun soluklu sistemi görünüyor izmir'e dahi 10-15 cm örtü ihtimali var yaklaşık olarak bu sistemin 1 hafta sürecegini tahmin ediyorum (süre uzayabilirde) ;)

    Einmal editiert, zuletzt von dikiz ()

  • Semih üstadın açıklaması biraz tuhafıma gitti aslında, ben 40 cm bekliyorum şahsen ama efsane dediği olay 1 metreden aşası olmaz masa üstünden bağlanıp biraz verilere bakayım gözümüzden ne kaçmış @Bay Hava

    Her yerin efsane kriteri farklıdır. Antalya Mersin için 1-2 cm efsanedir İzmir için 10 cm Eminönü için 30-40 cm Bahçeşehir için 1 metre efsanedir. Neleri kafanıza takıyorsunuz böyle ya anı yaşayın tadını çıkarın artık. Vallahi billahi ben sistemin yerinde olsam ve şu yazılanları okusam son anda bir yamuk yapar fos çıkardım.

  • Göztepe için oluşacak kar örtüsünü merak ediyorum.Benim beklentim +20 ama modellerin öngördüğü 30-40cm aralığı.Heyecanlanmamak elde değil gerçekten.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bay Hava dek yağışları şu anda modellerde gözüktüğü gibi gelirse en çok hangi bölgeyi etkilemesi beklenebilir.

    Doğru etiketleme yapmazsan bu şekilde yorumlar gözümden kaçabilir. Bazen arka sayfalara düşen yorumları pas geçebiliyorum. 850mb rüzgar yönü önemli. Şu anda İstanbul Tekirdağ ve Kırklarelinin kuzey ilçeleri şanslı gibi görünüyor Kocaeli de etkilenir ama rüzgar biraz batılarsa İstanbul Anadolu yakasından Zonguldağa kadar olan kesim daha şanslı bir hale gelebilir. Daha zaman var. Cumartesi bakalım.

  • Göztepe için oluşacak kar örtüsünü merak ediyorum.Benim beklentim +20 ama modellerin öngördüğü 30-40cm aralığı.Heyecanlanmamak elde değil gerçekten.

    Ben Sistem Sonunda 40 50 Nin Altında Olacak Yerin Az Olacağına İnanıyorum,Hissediyorum :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): Semih Abi 30 Diyordu En Düşük Efsane Halini Aldı Yazdı En Az 40 45 Bekliyor Demek Ki ;) ;)

  • Her yerin efsane kriteri farklıdır. Antalya Mersin için 1-2 cm efsanedir İzmir için 10 cm Eminönü için 30-40 cm Bahçeşehir için 1 metre efsanedir. Neleri kafanıza takıyorsunuz böyle ya anı yaşayın tadını çıkarın artık. Vallahi billahi ben sistemin yerinde olsam ve şu yazılanları okusam son anda bir yamuk yapar fos çıkardım.

    Semih hoca İstanbul için yazmış olmalı , kafama taktığım yok yıllardır model takibi ve tahmini yaparım sadece gördügü ne diye merak ettim , şahsen 1 metre olucak yerler zor ama tabi yaşayıp görmek lazım heleki pazar pazartesi dekler olursa , işte ozaman güzel olur .