İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 6sı ögleden sonra tüm istanbulda kara döner 7si sabah örtüsünüde yapar il genelinde sonrasında 7sinden 10nun akşam saatlerine kadar aralıklı devam edecek kar yağışları özellikle son modellerdeki ULL yüksek seviye alcagının 9u ögleden sonra marmaraya bodozlama dalmasıyla farklı bir boyutta alabilir bu ihtimal olursa çok ayrı yerlere yol alır sistem olmasa daha 2.5 3 gün güzel beklenen örtüyü bırakıcak bir sistem olacagı kesinleşti gibi bir şey katman aralarında %75-95 arası nem varyer sıcaklıgı donma seviyesinin altında çok güzel sistem gerçekten istanbul bazında bakınca

  • ya yine sasirdiniz istanbula 1 metra falan sora husran olmasin daha 4 gun var, 1 gun kala millet aliyo

    :) efsane sistemler böyle ortaya çıkar kimi karın yağmasından bile şüphe duyarken; kimisi metre ile dolaşır :) gaybı bilen Allah'tır. 6-7 gün sonrasına gitme imkanı olsa acaba neler konuşuyor olacağız çok merak ediyorum. Ama güzel şeyler olacak inşallah güzel şeyler konuşuyor olacağız ;)

  • yanlız ek birşey eklemek istiyorum bu sistemde genel olarak soguk karadeniz üstünden geçerek gelmedigi için kuvvetli rüzgarlara ihtiyacımız var deniz etkisi kar yağışları için buda en azından şuanki görünümde 8i ögleden gece saatlerine kadar saglanamıyacak gibi duruyor yani o saat aralıgında yağış yakalayamayız gibi duruyor ama şahsi düşüncem böyle sistemlerin baş tacı konvektif yağışlardır yağış anında yağış artışları cephe geçişlerinde cephe yağışları olacaktır ne ararsanız var sistemde ama 1 metreler filan hayali yaklaşım güzel bol karlı bir sistem denilebilir sistem 2004deki gibi direk batımızdan girip sogugu direk üstümüze yükleyip siklonunu derinleştirseydi belki ozaman konusalabilirdi 1 metreler ama şuanda abartı bence 20-40cm arası bir birikim olabilir İstanbulda

  • Sabah GFS iyi gidiyor şimdilik. Her geçen gün biraz daha erken sokarak ECMWF'ye benzeme yolunda ilerliyor. Bu arada konu kapalı diye buraya yazdım. Yetkili varsa açarsa konuyu, güzel olur.

  • Adminler uykudan gerceklige davet ediyoruz sizi, model sayfasi kapali!!! Marmara merkezli en az 4'gunluk kar yagisi diyoruz, gfs diyoruz, ecm de 9'da diyoruZ, hadi uyanin ??!! :)

    Nasıl çıktı bu sabah, dostum GFS ,başta İstanbul ve Marmara adına tabi ?!! Kar Cuma akşamına başlıyormu mesela, soğuk girişi vsr ?..:)

  • yağış arttı, cuma öğleden sonradan çrş öğleye kadar özellkle anadolu yakası full kar. pazar biraz hız kesiyor ama soğuma çok yksek olduğundan düşen herşey kar olarak ve erimeden duracak. umarım yarın değişmez. kalp dayanmaz :D

  • istisnasiz her sistemde anadolu sansli diyorsunuz .
    Nasil gidiyor guncelleme?

    Bölgecilik falan değil çünkü gerçekten öyle.Pazar günü anadolu da yağışlar devam ediyor.


    Yoksa bende isterim avrupanın daha şanslı olmasını ama burada isteklerimizi değil gördüklerimizi yazıyoruz :hfyeni (29):