İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kendi şahsi tahminim Cumartesi gecesi kar başlar yogun devam eder salı gunune kadar ama pazar gunu felan kısa bır sureligine ara verer tekrar başlar kıyılar +25 cm yuksekler +40 cm ye oynar

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • @Fahri gerçekten bütün site olarak sizin tahmininizi bekliyoruz. Bu sistemin kaderi sizin 2 dudağınızın arasında..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yağışlar düzelir morel bozmayın saten 6 sı gecesi ve 7 si yoğun karlı

    Katılıyorum... okeys13123
    8i de de güzel yağış geçişleri olacak bence... Son modellerden vardığım sonuç bu..
    Bir de bu sistem daha istikrarlı bir sistem... yılbaşındakine göre..

  • Ekran Alıntı1ı.JPG


    GFS'ye göre bir yorum yapayım.


    Normalde 1450 metre civarına denk gelen 850 hPa seviyesi çok kuvvetli yer soğunun etkisiyle 1300 metrelere kadar inmiş. 850 hPa daha -4,4 dereceyken yer sıcaklıkları 0'a düşmüş. Hem de yıldız rüzgarı ile. Böyle gelirse Cuma akşam 8'den Cumartesi sabahına kadar yoğun kar var. Sabah saatlerinden itibaren yağış azalarak Pazar öğle saatlerine kadar devam ediyor. Pazar öğlende hava tamamen açılıyor. Akşama doğru sıcaklık hızla düşmeye başlıyor. Gece -8/-10'lar ölçülebilir. Pazartesi tekrar kar başlıyor, Salı kar tekrar yoğunlaşıyor.


    forum.havaforum.com/attachment/19072/


    GEM'e göre bir yorum yapayım. Cuma öğleden sonra 2-3 gibi kar başlar. Cumartesi bütün gün tipi var. Pazar günü sığ fakat güçlü DEK'ler oluşacak ve akşama kadar devam edecek. 5 dk bile sürmeyen ama geçerken görüş mesafesini sıfıra indiren, kısa aralıklarla bol miktarda vuran kuvvetli DEK'ler. Gece çok kuvvetli ayaz var. GFS'deki gibi -8/-10'lar olabilir. Pazartesi ise yağış tamamen kesiliyor.


    İksinin ortası;


    Cuma saat 16-17 civarı yoğun kar başlıyor.


    Cumartesi sabah 9-10'a kadar yoğun kar var. Öğle saatlerinden itibaren azalmaya başlıyor. Akşam ise siklonik yağış tamamen çekiliyor fakat kuvvetli DEK'ler başlıyor.


    Pazar günü öğleden sonra 16-17'ye kadar sık ve yoğun DEK'ler devam ediyor. Gece ayaz ile sıcaklıklar -9/-10'lara düşüyor.


    Pazartesi yağış kesiliyor.


    Şimdilik beklenti bu. Toplam kar miktarı il geneli için 6 Ocak 2015 sisteminin üstünde. O sistemde 20 cm alan yer bu sistemde gözlükleri takar. Fakat bu benim tahminim değil. Ben tahmin yapmayacağım. Zaten şuan tahmin yapmak için de erken. Sadece varolan verilere göre beklenen durumu söylüyorum. Değişirse yine bir yorum yazarım.

  • Şimdi GFS ye tek model en iyi model diyenlere yakın tarihten bir örnek vereceğim istanbulla ilgili. Hani şu GFS'nin çok iyi tutturduğu (!) aralık sonu sistemi varya, heh işte o sistemde gfsnin çizdiği siklon rotasına bakın, bir de o sistemde ecmwf'nin verdiği siklon rotasına bakın, ardından hangisinin tahmininin gerçeğe yakın olduğuna bakın. Bariz ECMWF. Peki nedir bu ısrarınız? Gfs çok iyi ab alanı çözüyor diyenler var aramızda, o eskidendi. Şimsi NOAA Gfs nin bir sürü alternatifini çıkardı gfs paralel ve gfs fim gibi. Hani bazı arkadaşlar yılbaşı gecesi diyordu ya bu kar bekleniyomuydu ya bianda kara çevirdi diye, heh işte gfsye göre o yağışlar yağmurdu. 6 saat öncesinden bile tutturamadı ve rezil oldu.

  • İlimize özel Tahminci WRF çıkarma çalışmalarım var. Hedefime ulaşırsam ilk model çıktısını bu sayfa altından paylaşırım. Büyük ihtimal 24 saari kapsayacak. Bilgisayarım neye el verirse artık.

  • İlimize özel Tahminci WRF çıkarma çalışmalarım var. Hedefime ulaşırsam ilk model çıktısını bu sayfa altından paylaşırım. Büyük ihtimal 24 saari kapsayacak. Bilgisayarım neye el verirse artık.

    Ben de uyduruk bir bilgisayarın modeli çalıştıramayacağını düşünüyordum fakat kurunca beklediğim gibi olmadı. 384'lük çıktı alabilirsin. Sıkıntı olmuyor. Ama CLI arayüzü ile Linux kullanman lazım. Yoksa zorluyor gerçekten.

  • @BaFRaLı55 Hocam Ecmwf de bariz Batılama göstermiş Akşam Güncellemesinde Tam ülke sistemi yapamıyor Ayrıca 10 undan sonra Afrikayı Ataga kaldırıyor ürkütmeye başladı bu durum beni açıklama ve düşüncelerinizi sölerseniz memnun olurum...