İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar Gfs yi biraz yorumlayabilen insan cuma gece , cumartesi gün boyu yoğun kar devamında hafif kar olduğunu kolayca görür zaten . Pazar pazartesi salı nem düşük kuru soğuk var aralıklı hafif ky geçişleri mevcut . Fakat hava çok soğuk her tane mevcut örtüye seviye katıcaktır.
    Bu şuanki gfs verisine göre akşam her şey değişebilir.


    Ayrıca bu sistemi yılbaşından 3 hafta önce görebilen @Efsane-Semih hocamızı gerçekten tebrik ediyorum tahmincilik budur , bizim gibi mevcut diagramlar üzerinden gördüğümüzü söylemek yorumculuktan ibarettir.

  • Bünyamin Sürmeli televizyonda aynen şu cümleyi kurdu;


    ''Gündüz Marmara'da bir çok nokta 0'ın altında kalacak ve 2-3 gün böyle gidiyor. Bu arada Cumartesi - Pazar'da çok kuvvetli olmasa da bir kar bekliyoruz.''

  • bünyemin sürmelinin instagram hesabına bakarsanız yüklediği fotoğrafın altında kendisine gelen eleştirilerden bahsetmiş biraz geçen sistem için kar topu oynarsınız demesini kast ederek bundan dolayı biraz temkinli konuşmuş.

  • GFS Öğle Güncellemesi Toplam Kar Haritası ( 0 - 240 h )
    (inç cinsinden 1 inç=2.54 cm )




    =====================================================================================================

    GFS Öğle Güncellemesi Toplam Yağış Miktarı ( 0 - 240 h )

  • Bünyamin SÜRMELİ:" Bugün, kar geçişleri var hafif de olsa, diyip yarın bir gün,yanılmışız yağışlar biraz ağır geliyor" diyecek kadar mütevazi ve birazda günün durumuna göre söylemleri olan çok iyi bir tahlilci her şeyden önce. İşte dedik ya yağış çok ağır,,, 8 ocak konumuzda da belirttiğim gibi 6 ocakta o ağır yağış kara dönerse her şey çok farklı olur. dönmezse veya geç dönerse part halinde sonrasında uzun soluklu bir sistem olduğu ve sıcaklık değerleri kar değerlerinde olacağından her gelen cephesel ve dek yağışları kar şeklinde yere düşecektir. Bu tip sistemlerde tam kar gitti gidiyor dersiniz, vurup vurup gelir. işte bundan da efsane doğar yoksa 2 günde 100mm kar yağışı alın 70 cm kar almayı pek de hayal etmeyin totalde güzel şeyler olacak bundan emin olun ;)

  • mesele çok kar yağması değil tutması 10 cm 15cm yeter hafif hafif yagdimida üstüne daha ne olsun arada birde dek ler gümletir en kötü senaryoya bakarmisiniz

  • http://www.cnnturk.com/video/h…li/hava-durumu-04-01-2017 İstanbul'da haftasonu öyle kuvvetli olmayan kar geçişleri görülecek dedi. Bu ne demek? Hafif kar demek bence. Bana trol diyenlere gelsin.

    algi operasyonu yapıyorsun orda öyle kuvvetli olmayan hafif demiyor adam çok kuvvetli olmayan diyor yani 87 varı bir yağış bünyamin sirmelide kendini garantiye almaya çalışıyor ne hafif nede güçsüz demiş çok kuvvetli olmayan diyerek ortaya oynamış adam bu kuvvetli yağış olmayacağı anlamına gelmez

  • istanbulda soğuğu almak futbolda penaltı almak gibi penaltı nasıl kaçıyorsa soğuğu alınca kar yağışıda kaçabilir ama şunu unutmayın penaltı %90 golle sonuçlanır biz %90 kar yağışını alacağız diyorum penaltıyı aldık biz.