İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her sene aynı terane. Gözümüzle gördüğümüz şeyi değerlendiririz ama "troll" oluruz. Millet sanki biz kar yağmasını istemiyormuşuz gibi sinire kesip "Göreceksiniz yağacak!" diye iddialaşmaya başlar. Sonra kar yağması beklenen 20 semt varsa bunların sadece 5'ine kar düşer. Sistem eriyip gidince de "Oralara yağdı ama!" olur... Kabul edin kardeşim, tırt ötesi bir sistemdi ve hiçbir halt getirmedi. Yağan yerlerde bile yerde çok az kalabildi.


    Yanlış anlaşılmasın, böyle lüzumsuz polemiklere girmeyip ciddiyetle işini yapan hocalarımızı ayrı tutuyorum. Tahminler tutar, tutmaz... Ona yapacak bir şey yok. Sözüm onlara değil. Sözüm, "burada kar yağmıyor" diyenleri bile baskı altına almaya çalışıp ısrarla, somut hiçbir veriye dayanmadan kar yağacak çığırtkanlığı yapanlara ve yenilgiyi de kabullenmeyenlere.


    Herkese geçmiş olsun. Güya daha çarşamba sabahından başlayacaktı kar yağışı. Sonra perşembe gecesi oldu. Alın cuma gününü yarıladık; attıysa 5-10 dakika havada kar attı, o kadar. Şu forumda özellikle "karcı"ların insanlara saygı duymayı ve İstanbul gibi bir şehirde karın yağmamasının, yağmasından çok daha muhtemel olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Alın size sistem. Bekleyin bu gece karayelle -20 giriyormuş.

    çok düzeyli gerçekçi ve saygı duyulucak bir eleştiri yapmışınız

  • Ruzgar suan bati karayel. zamaninda donseydi eger simdi 50 ler havada ucusuyordu. Kuru sıkı atmadik yani 20 30 50 leri. dusen yagis miktari ortada. kismet degilmis. moralim cok bozuk.

    Semin Hoca, sizin canınız sağ olsun. Allah işi bu, siz tedbirinizi aldınız, teslim olup tevekkülde ettiniz... Taktir O'nundu, ve böyle takdir etti. Sözleriniz, ifadeleriniz açık ve net, görmek isteyen gerçeği görür. Tartarak ve hesaplayarak konuşma adabını bilen birisisiniz. Bu sebeple kim ne der, ne düşünür size can sıkıntısı vermesin. Görüyorum ki inançlı insansınız o halde bozmayın moralinizi Allah ne dilerse o olur, gerisi anlamsız.


    Adı üstünde hava tahmini... Tahmin, kesin olmayan, ihtimaller dahilinde yapılan öngörüdür. Yani %100 kesin değildir. Bizim hesabımıza göre böyle deriz, Allah takdir ederse olur. Dilemezse de olmaz. Yok hüsrana uğradık, yok hayal kırıklığı gibi ifadeler kullanmak yerine, Allah nasip etmedi dense ne güzel olacak ta...


    Herneyse dediğim gibi sizin canınız sağ olsun, emek verip, zaman harcayıp meraklı gözlerle bekleyen nice kimselerin meraklarını gideriyorsunuz. Emektir, saygı gerektir. Hakkınız var mutlak. Helal ediniz.


    Selamlar...

  • siklonlar zaten hocaların dediği gibi çok yavaş hareket ediyor bunun da lehimize olduğunu açıklamışlardı tam rüzgarı aldık arkamıza kuzeybatıdan siklonlar da üstümüze denk geldi en azından bununla yetinelim

  • Sistemin günahını aldık. Ötelenmiş sadece. Bir de şu yağmura dönme riski ortadan kalkarsa santimler havada uçuşur. Akşam iş çıkışında olacakları merak etmeye başladım.