İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gece ve yarın öğlen saatleri arası kar yağıp öğleden sonra rüzgarın poyraza dönmesiyle kky ye dönebilir yağış
    Bu sabah uykudan uyanınca çatılar ve arabalarda örtü birikmiş olacak diye tahmin ediyorum

  • Ne demişler gfs bey diyeceksiniz kaçınılmaz gerçek en tutarlı giden şu an.Çok değişim yapıyor uzun vade de ama bu yıl en kötü performansı olduğu halde biz daha iyisini yapana kadar enbiyisi bu dedirtiyo.

    Tutarlı ? Sistemi Ver ver ver 1 gün kala fos ... modellere güven kalmayacak yakında

  • Gençler artık bu sistemden anadolu tarafı çok bir şey beklemesin. Ecmwf gece güncellemesi ile de verdi tahminleri. Artık olsa olsa anadoluda tepeler dışında kky ve ara sıra kar gözükür maksimum avrupa içinse batıya yakın taraflar saf kar konusunda avantajlı. Cidden çok güzel yağış aldık, hatta fark ettiyseniz batıda beylikdüzü vb yerlerde soğuktan güzel kar yağdı. Ama yok gençler bu İstanbul, her ihtimalin tutup güzel bir kar yağışı alıp uyanmamız zor. Kesin demek için bize yakın vadede en az -8 girecek ve sağlam yağış olacak. Ciddiye ciddi çok güzel sistem 5-4 günde eriyip gitti. GFS'nin uzun vadede 120H+ (5gün) sonrası için kesin bir tahmin tutturamayışını anlarım amenna da, Abi adamlar 48'ci saati kestiremiyor bune kardeşim. Orda bir milyon tane professiyonel adam çalışıyor, bir sürü süper bilgisayar var ve adamlar ortalama bir tahmin bile tutturamıyor. Bilmem takip ediyormusunuz ecmwf ve gfs'yi adamlar geçen ocak 11-7 arası için -16 soktu be... ve şimdi de bahar veriyor gfs sokmuş 0 ve +2 derece gibi bir şeyi. Neyse gençler size tavsiyem, tahmincilere hiç bir zaman kızmayın, adamlar doğru olan şeyleri söyledi, çok güzel değerlendirme yaptılar ama ayıptır söylemesi dansöz modeller yüzüne tahmincilerimiz laf işitiyor. Umarım gene en iyi durum yaşanır İstanbul adına beklenmeyen bir soğuk ve güzel bir rüzgar ilede umarım kıyılar daha saba örtü ile uyanır. Ama üzülmeyin daha kış bitmedi. Unutmayın , " Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır." ve ilginç bir tespitim ile de bitirmek istiyorum. Bİlmem ama yerli istanbul'lu yada, 20 senesini istanbulda geçirmiş biriye rastlasam, hep derler ki " aralık ve kasımda İstanbula güzel kar yağarsa, geriye kalan kıştan sağlam kar beklemeyin." dediler bana hep. Belirtiyim, ne zaman ciddi bir kar görsem hep ocak ve şubatta oldu. 1987 mart, 2004 ocak, 2010 (şubattı sanırsam.) 2012 1 şubat, 2015 18 şubat. 2016 ise yılın ilk günü güzel bir karla uyandık ama genede azdı bu saydıklarıma göre ve teorimdeki gibi ocak ve şubatta adam akıllı kar almadık.

  • Büyükçekmece Beykent rakım 200 metrede kar çok mükemmel tipi şeklinde beyaz örtüyü giyeli çok oldu ara sokaklar komple karla kaplı 5-6 cm civarı kar var şuanda fakat Beylikdüzünün 140 150 metrelerinde çimenler dahi tutmamış sınır varmış gibi sanki birde kar örtüsü çok kalitesiz sıcaklık -0.3