İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Merteoloji57 hacı durum nedir iyi miyiz ataşehirde sulu kar atıyor

    oo adaş :) gece belki kara döner.
    Arabanın camındaki karı temizlemek için silecek açtım az önce hepsi gitti zaten cıvıktı, ancak yağmaya devam eden kar taneleri cama değen erimiyor aksine yapışıyor. Ağaç diplerindeki otlarda da beyazlama gördüm. sabaha bembeyaz uyanabilirim ben valla :)

  • Dışarda muazzam bir fırtına ve çok güzel doğa olayı var. Kardan öte bunun olması bile güzel. kara dönecek olması hepsinden güzel. Buna rağmen gerginlik yaratıp asılsız yorumlar yapanları şikayet edeceğim.

  • yüksek rakımlı yerler zaten kar alıyor eğer istanbul içi bölgelerde maalesef etkili bir kar yok daha doğrusu yağmur ağırlıklı bir karışım arkadaşlar forma yeni üye oldum 2 gündür takip ediyordum öyle tahminden falan modelden anlayan biri değilim ama kıyılardave merkez bölgelerinde istanbulda son senelerde öle ahım şahım yerde2-3 gün kalacak bir kar görmedim.ama bazı şeyleri anlamak için illa modellerle haritalarla uğraşmaya gerek yok çoğu bu işi meslek olarak yapan tahminci istanbul merkezde fazla kar yağmayacağı sulukar görüşünde birleşmişlerdi yani ağarlk olarak istanbulda komple bi kar yağısı bence gündüzleri bile -2-3 derecelerde gerçekleşir diye düşünüyorum forumda iddialı konuşan şahıslarında aslında şehir içinde doğru düzgün bişi yağmayacağını çok iyi bildiklerini ama ya tutarsa mantığıyla hareket edim sırf süpriz peşinde koşup bomba yakalamak niyetiyle böyle davrandıklarını düşünüyorum.

  • Sizde kar ihtimali var ve iyi kötü yağacak.Bizim burada o bile yok yağmur bile yok.Az şükür etmesini bilelim arkadaşlar.

    bu zamana kadar site ile alakalı hep olumlu yorumlar yaptım yapmayada devam edeceğim fakat;sistem başlamadan saatler öncesinden insanlara 30 cm 40 cm gibi tahminler söyleyip senin için demiyorum yanliş anlama tahminleri verip birşey yagmayinca şükür demek aģır kalır.insanlar umutlandilar modeller kotu gosterdigi zaman bile abartili tahminler yapildi.tamam adi ustunde tahmin ama 40 cm demek benim guvvendigim bisey var 40 diyorum gibi bisey burda 5 10 cm deseniz kimse bu kadar gurur yapmazdi 40 cm diyip 1 cm olmamasi insanlari sinirlendirdi haklilarda ama kufure sonuna kadar karsıyım.

  • Ben hayatimda bu kadar bos bir kar yagisi daha gormedim, cok yagmasina ragmen ortu olusmuyor ki Kayasehir gibi yuksek bir yerdeyim. Suan acele etmiyorum ama geceye kadar da daha cok yogunlasip ortu olusturmaya baslamazsa yavas yavas umudumu kesecegim

  • yüksek rakımlı yerler zaten kar alıyor eğer istanbul içi bölgelerde maalesef etkili bir kar yok daha doğrusu yağmur ağırlıklı bir karışım arkadaşlar forma yeni üye oldum 2 gündür takip ediyordum öyle tahminden falan modelden anlayan biri değilim ama kıyılardave merkez bölgelerinde istanbulda son senelerde öle ahım şahım yerde2-3 gün kalacak bir kar görmedim.ama bazı şeyleri anlamak için illa modellerle haritalarla uğraşmaya gerek çoğu bu işi meslek olarak yapan tahminci istanbul merkezde fazla kar yağmayacağı sulukar görüşünde birleşmişlerdi yani ağarlk olarak istanbulda komple bi kar yağısı bence gündüzleri bile -2-3 derecelerde gerçekleşir diye düşünüyorum forumda iddialı konuşan şahıslarında aslında şehir içinde doğru düzgün bişi yağmayacağını çok iyi bildiklerini ama ya tutarsa mantığıyla hareket edim sırf süpriz peşinde koşup bomba yakalamak niyetiyle böyle davrandıklarını düşünüyorum.

    O zaman takip etmeyin. Bir de zahmet edip uzun uzun yazıyorsunuz pes valla. Tadını kaçırmayın milletin yahu.

  • bazi sorunlu arkadaslar hala israrla sistem fos diyorlar.24 saatin en soguk zamani gunun aksaminin gec saatleridir.bu sistem de ruzgar tam karayele 12 civarinda donuyor.donmeden yildiz karayel arasi kar yapar oda nerede istanbulun bati kesiminde cunku soguk derecesi biraz daha iyi.daha bunun gecesi yarini hatta cumartesisi var.cumartesi aksami karayel sert yine kar yapacak ve bu sistem fos diyenler de yarin sabah avrupa yakasi tamami beyaz ortuyle uyanacak.cm konusunda yanilabiliriz sistem sinirda evet ancak ortu yapacak kar yagacak dert etmeyin