GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Kasım 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aralık 7 Civarını Herkes Biliyor Zaten Diyagram %15 i Görmedik O Kadar Uzun Vadede Görünmeside Umut Verici Sistem İ nşAllah Böyle Gelirde Görürüz Yükseklerde Kar Yapar Mı Yapmaz mı ;)

  • Semih hoca ne dedi bilmiyorum okumadım @Şaban Çilesiz ile aramızda geçmişti mevzu. Hiç olumlu yorumun yok ilk olumlu yorumunu bekliyorum demişti o tarihlere dikkat çektiğimi bilir. Dileyen eski mesajları açar bakar. Bize uygun basınç dizilimleri belirtilen tarihlerden itibaren oluşuyor. Ne diyagramda vardı ne modellerde. Hiçte öyle ben bildim deyip sahiplenecek haddim yok. Yalnızca modeller sizleri coştururken bu sistem kafkaslara kayacak üzerimizde ki soğuk törpülenecek dediğimde işkembei kübradan salladığımı ima edenler ve hala saldıracak biryer arayanlaradır lafım. Hodri meydan ay sonu siteminde İstanbulda kar yok! Kimsenin moralini bozmak istemiyorum sonradan hayal kırıklığı yaşamak daha kötü olacak.

  • @bulutunut
    İstanbul'un hiç bir yerinde mi kar yok? Büyükçekmece Başakşehir vs? Havada da mı yok? Şimdi ne bileyim yağar tutmaz, ya da bazı bölgelere yağar bazılarına yağmaz ondan sonra 'yok efendim ben bazı yerlere yağmaz demek istedim ya da havada görünür ama örtü olmaz demek istedim' gibi dönüşler olmasın. Madem bu kadar iddialısınız direkt olarak net bir bilgi yazın sonrasında değiştiremeyeceğiniz. O tarih gelir de dediklerinize ve o günlerde yaşananlara bakıp biz de sizin yorumlarınızı ne kadar ciddiye alıp almamamız gerektiğine karar veririz.

  • Uzak tarihlere odaklanan arkadaşlar EPS verilerinden faydalansa daha doğru bir iş yapmış olurlar. Takip edenler bu veriyi kullanarak yapmış olduğum yorumları hatırlayacaktır. Ay ortasındaki soğuk dalgayı ardından gelen şu anda yaşamakta olduğumuz yüksek basınç etkisinde geçen pastırma yazı dönemini ve yine bu ay sonu için bir başka soğuk hava dalgası beklentisini bu veriyi kullanarak sizlere duyurmuştum. Aynı veriye göre beklediğimiz sistemin ardından bize böylesine ciddi bir soğuk akışı sağlayabilecek bir sinoptik ufukta görünmüyor. Hayali sistemler peşinden gitmektense önümüzdeki sistemi en verimli şekilde atlatmaya bakalım. 5-7-9 aralık gibi tarihler ortalıkta dolaşıyor. Bu tarihlerde herhangi bir soğuk hava dalgasını destekleyen çıktı şu an için yok. Sistem olursa da ardında güçlü bir soğuma indirebilecek bir yüksek basınç bulunmadığı için yağışları yağmur şeklinde olur. Vade uzun olduğu için sonraki günlerde bazı değişiklikler olabilir. Değişiklik olursa haberini veririm.


  • @bulutunut
    Dostum her şeyin bir şekli vardır. Açıkçası herkes bu şekilde silahları çekmiş bağırırken @Bay Hava 'nın 'Hayır yağmaz, soğuk yeterli değil, yağış yeterli değil' dediğini özellikle geçtiğimiz sene çok gördüm ama hiç kimse kendisine çıkıp da trollsün vs vs demedi. Çünkü yazdıklarını veriler ile destekliyor ve boşa ümitlenmemizin önüne geçiyordu. Eğer ortaya verilerinizi koyar ona göre yorum yaparsanız hiç kimse size bu şekilde yaklaşmaz. 'İstanbulda kar yooooook' bir veri değildir dostum. Umarım anlatabilmişimdir.