Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şuan bedavaya oturuyorum nerdeyse.Ağustosta ki sözleşmemle 2+1 65 metrekare klasik bekar evi 1200 zamla 1600-1700 olsun diyor ev sahibi.Bakalım orta yolu bulucaz benden 1500 çıkar dedim

    Efe tüfe oranından fazla zam yapma şansları yok. Tabi kira sözleşmesinde ayrıntılı başka hüküm yoksa. O oranda zammı kabule edin. Fazlasını istemeye hukuki olarak hakkı yok. Öyle kafasına göre çıkarma şansı da yok hocam.

  • Onu kastetmediğimi siz de anlıyorsunuz çünkü hocam. Ben direkt peygamberler sadece Araplar için indi diye bir kesin cümle kullanmadım. Yanlış ne ise söyleyin ben de öğreneyim bilginin her türlüsüne açık insanlarız sonuçta. Ama az önce öyle bir şey yazıyorsunuz ki normal bir anlam anlamadım.

    Araplara geldi dediğin cümle yukarıda tekrar etmeyeyim, ama mesela arap yarımadası ve etrafına dersen buna yorum yapmazdım. Ben bir soru sormuştum sana, benim ne işime gelmedi öğrenebilirmiyim?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Efe tüfe oranından fazla zam yapma şansları yok. Tabi kira sözleşmesinde ayrıntılı başka hüküm yoksa. O oranda zammı kabule edin. Fazlasını istemeye hukuki olarak hakkı yok. Öyle kafasına göre çıkarma şansı da yok hocam.

    Onu da hesapladım hocam benden istediği zam oranı %35'i aşıyor 2022 efe tüfe oranı %23.Yarın yüz yüze görüşmeye gidicem %15 farkı ne yapıcan diyicem :)

  • İşine gelirse de gelmezse ortağımın dükkanında yatarım de :hfyeni (29): 1/kahkahas23s1

    Ortak işine gelirse de değil mecbur bir yerde oturucaz da sözleşme bitince o zaman ki piyasada 1900-2000'e eve çıkmakta var o yüzden 1500 kafi efe tüfe oranına göre fazlasını veriyorum :)

  • Araplara geldi dediğin cümle yukarıda tekrar etmeyeyim, ama mesela arap yarımadası ve etrafına dersen buna yorum yapmazdım. Ben bir soru sormuştum sana, benim ne işime gelmedi öğrenebilirmiyim?

    Bana soru gibi gelmedi okuyunca soru gibi algılanmıyor ilk başta çünkü. İşinize gelmeyen kısım sanki beni hedef alma, muhalif olma gibi geldi o yazıda. Çünkü soru gibi algılanmıyor. Direkt sana göre peygamber araplara iniyor yani demişsiniz soru gibi gelmiyor. Şurada soru sordum diye yazmasanız ben onu yine soru diye anlamazdım mesela.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ortak işine gelirse de değil mecbur bir yerde oturucaz da sözleşme bitince o zaman ki piyasada 1900-2000'e eve çıkmakta var o yüzden 1500 kafi efe tüfe oranına göre fazlasını veriyorum :)

    kira arttırımını yapma tüfeden fazlasını yapamaz, sözleşme yenileme yapmışmıydın?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • mülteci mülteci olmuş da ona mı isyan etmişiz. Hangi mülteci ülkemden kaçtım buraya geldim diyip mitoz bölünme ile çoğalıyorsa isyan buna itiraz buna. 6 yılda 5 çocuk sahibi olan mülteci mi olur ya bir ülkede.

    Ne yapmış Bosnaklar gelip plajda Bosna bayrağı açıp bizim evlatlarımıza mi sarkmış. Çocuk parklarında kendi evlatlarımıza yer bulamaz hale ni getirmişler bizi. 40 milyar € mu harcanmış Cerkeslere.

  • kira arttırımını yapma tüfeden fazlasını yapamaz, sözleşme yenileme yapmışmıydın?

    Sözleşmeyi ağustosta yaptık 1200'den şimdi ortalık pahalandı o fiyata daire kalmadı diyor.Martta yeni bir sözleşme yapalım diyor tüfeden fazlasını vermem zaten abi ben 1500 verdim o da %25 ediyor hadi ona da kabulum

  • Sözleşmeyi ağustosta yaptık 1200'den şimdi ortalık pahalandı o fiyata daire kalmadı diyor.Martta yeni bir sözleşme yapalım diyor tüfeden fazlasını vermem zaten abi ben 1500 verdim o da %25 ediyor hadi ona da kabulum

    Şu da var zam yapmasına yapmam da sözleşme sonu bu çakal çık evden der bana :))

  • Bana soru gibi gelmedi okuyunca soru gibi algılanmıyor ilk başta çünkü. İşinize gelmeyen kısım sanki beni hedef alma, muhalif olma gibi geldi o yazıda. Çünkü soru gibi algılanmıyor. Direkt sana göre peygamber araplara iniyor yani demişsiniz soru gibi gelmiyor. Şurada soru sordum diye yazmasanız ben onu yine soru diye anlamazdım mesela.

    yahu araplarla ilgili bir sürü yazım var sana niye muhalif olayım? Ayrıca sizden farklı düşünenlerin düşüncelerine de saygı duyun hemen yaftalamaya geçmeyin, bunu sadece sen yapmıyorsun forumda birkaç üye var bayılıyorlar insan yaftalamaya. Saygı duy sizin düşüncenizde değilim de geç değil mi?


    Arapları bende sevmem, kimsede kimseyi sevmek zorunda değil, ama mülteci konusunda araptan gelende ukraynadan gelecek olanda benim gözümde mülteci ve eğer işsizlik hayat pahalılığı vs diyerek suriyeli afgan iranlıya karşıysanız ukraynalıyada karşı olmalısınız ya da hümanist davranıp hepsine evet demelisiniz


    Hz Peygamberimiz araplara değil tüm insanlığa gelmiş bir peygamberdir onuda diğer peygamberlerden ayıran en temel özelliklerden biride budur.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN