Futbola Dair Her Şey [2019/20]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İki konuyla ilgili yorum yapalım:

    1- Tamam Fenerbahçe ve Galatasaray'a ekonomik yaptırım uygulansın ve ligden düşürülsün. Anadolu klupleri yiyecek ekmeğe muhtaç olurlar. Saydığım iki takımın taraftar toplamı 60 milyon. Yayın geliri, ligin zaten olmayan değeri tamamen biter ve Türk futboluna kilidi vurursunuz. Çoğu Anadolu takımının maçını izliyorum. Sıradan bir lig maçında stadın yarısı boşken Galatasaray ve Fenerbahçe geldiğinde kapalı gişe oynuyor. Sözüm o ki Galatasaray ve Fenerbahçe ligdeki birçok takımın ekmek teknesidir. Bu iki çınar olmadan bu gemi yürümez.

    2- Futbolcu yetiştirme konusuna gelirsek; Avrupa'daki yaşam kültürü ile alakalı tamamen. Maritimodan Benficaya gelen bir oyuncu şöhrete kapılmadan yine kendisine verilen görevi yapıyor. Bizde ise Anadolunun bağrından kopup İstanbul'a giden genç medyanın da şişirmesiyle ben artık oldum şöhretim diyerek yıldız tripleri atıyor. Kendini geliştirmeyi geçtim geldiği klupteki performansı dahi göstermiyor.Hele bir de yabancı kısıtlaması varsa alıyor 3 yıllık sözleşmeyi de ondan sonra canı isterse oynuyor. Oysa altyapıda sadece futbol değil karakter de oturtuluyor Avrupa'da. Yediği yemekten, dinlediği müziğe, hobilerinden, eğitimine kadar yön veriliyor gençlerin. Biz de ise saldım çayıra mevlam kayıra sistemiyle hem torpilin döndüğü hem de ya tutarsa mantığıyla altyapıdan daha yıllarca hiçbir şey olmaz.

  • Futbol akademileri ve spor akademileri ayrı ayrı verilmekte avrupada. bu ikisinin ortak noktası spor olsada, kazandırdıkları kıyaslanacak düzeyde bile değil. bu yüzden ikisi için ayrı ayrı akademiler kurulmuştur. Futbol akademisinde, profesyonel futbol hayatı boyunca, yemesinden içmesine, uykusundan sosyal hayatına, antremanına herşeyi bir program altında yapmaktalar. (üklemizdede uygulanmakta ancak, akademik eğitimle değil). Daha sonra spor ahlakı denilen bir felsefe yerleştirlir kendilerine. iş ahlakı ile pekiştirilip, çok büyük bir yıldız oluncaya kadar medyadan uzak tutulur. sonrasında uluslar arası turnuvalarda, ligde almadıkları kadar süre aldıkları olur ( en yakın örnek james rodrigez'dir). öylesine parlatılmalrına rağmen bile kulupleri kendilerine hala yeteri kadar süre vermez, buda onları daha da motive eder. bir süre sonra ise artık dünyanın kabul ettiği bir oyuncu haline gelirler.

  • Yahu bu kıyas şuna benziyor, Athletic Bilbao (ki bask bölgesi takımı her zaman full çeker stadı kendi bünyesinden oyuncu yetiştirir hatta kökeni bask lı olan dışında oyuncu almaz) hiçbir zaman Athletico Madrid, Barcelona, Real Madrid olabilir mi? dünyanın her yerinden her ligte tepeye oynayan yılların başarılı takımları vardır ve bunlardan 2-3 yada 4 tane olabilir,işte onlar taraftar sayılarıyla vizyonlarıyla tarihi başarılarıyla büyük takımdır. İspanya da real sociedad iyi takım kurar şampiyonluğa oynar ve olabilir ancak bu onu büyük takım yapmaz, tıpkı Bursayı yapmadığı gibi, Trabzonun seyirci olarak diğer anadolu takımlarından ne farkı var? ama 4. büyüktür,çünkü mazisi başarıyla doludur, bu büyüklük kavramı futbolda farklı bunu anlamak lazım.


    Anadolu takımlarından kafaya oynayabilecek takımlar çıkabilir hatta şampiyonda olabilirler ancak dediğim gibi büyük takım olmaları için o başarılarının devamı gerekli taraftar sayısı vizyonu iyi olmalı ses getirmeli, yıllardır 4 tane büyük takımımız varsa burada suçu sadece sisteme , tff ye yada başka şeylere atmak yeterli değil, bu takımların durumu da yönetimleri de vizyonları da tartışılmalı o zaman

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Havaforumsevdalısı abi pasoligi çıkaran şahıslar suçlu bunda . Sakaryaspor,Kocaelispor,Eskişehirspor ,Göztepe en kötü 10 bin kişiye oynuyorlar kendi sahalarında bu klüpler .

    Pasolig uygulamasına ben de karşıyım. Teknolojinin bu kadar geliştiği ortamda olay çıkaran,sahaya yabancı madde atan vs. şahısları bulmak çok kolay. Pasolig tamamen ticari kar amacıyla yapılan bir uygulama. Türk futbolunun yıllarca yerinde saymasına ve son 5 yıldır da sürekli geriye gitmesinin temel sebebi yabancı kısıtlamasıydı. Yerli futbolculara ödenen fahiş bonservis bedelleri, yüksek maaşlar klupleri çıkmaza soktu. Hiçbir Anadolu klubünden yıldız bir yerli futbolcuyu kiralayamazdınız ancak satın alabilirdiniz. Oysa kuralla olumlu olarak bir oynandı neler değişti. Talisca gibi bir futbolcuyu kiraladı Beşiktaş. Moses gibi bir oyuncu kiralık geldi. Ekonomik olarak zor durumda olan klupler Avrupadan oyuncu kiralayarak takımlarını daha rahat güçlendirebiliyor. Hasan Ali, Şener, Tarık Çamdal, Ömer Bayram, Necip Uysal vs. gibi oyuncuları izleyeceğimize Talisca ve Moses izleyelim. Ozan Kabak gibi bir genç Maicon gibi bir oyuncuyu yedek bırakıp 6 ayda Avrupaya gitti. Demek ki çalışınca oluyormuş. Türk futbolcuları belki çok yetenekli değil ama futbol sadece yetenek değil. Çok çalışarak bu açığı kapatabilirler. Umarım bir gün biz de bir sezonda 3-4 tane Ozan Kabak, Cengiz Ünder, Cenk Tosun satarız.

  • Yabanci kuralinda atlanan yeri bir daha soyluyorum, siz duzgun transfer politikasi guderseniz scoutlar iyi calisirsa omer bayrami tarik camdali vs almazsiniz bunlar yanlis transfer politikalarinin sonucudur, yabanci kisitlamasinin degil, ayrica yetenek dogustandir kimse calisarak yetenek gelistiremez oyle olsaydi 1 messi 1 ronaldo olmazdi. Bazi seyler calisilarak gelistirilemez

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yabanci kuralinda atlanan yeri bir daha soyluyorum, siz duzgun transfer politikasi guderseniz scoutlar iyi calisirsa omer bayrami tarik camdali vs almazsiniz bunlar yanlis transfer politikalarinin sonucudur, yabanci kisitlamasinin degil, ayrica yetenek dogustandir kimse calisarak yetenek gelistiremez oyle olsaydi 1 messi 1 ronaldo olmazdi. Bazi seyler calisilarak gelistirilemez

    Türkiye'de altyapı sil baştan düzenlenene kadar scoutlar yine pek faydalı olamaz hocam. Bizim medyasından, taraftarına ve başta kluplar olmaz üzere nasıl futbolcu yetiştirilir bunu geliştirmemiz lazım. Yetenek konusuna gelirsek tabi ki zaten bir oyuncu profesyonel futbolcu olduysa belli bir yeteneği vardır ama örneğin Selçuk İnan. Bir oyuncu kendine ne kadar kötü bakar ve çalışmazın canlı örneği.Verdiğim örnek buydu aslında.

  • Liverpool - Burnley maç analizlerime göre bu sezon İngiltere'de Manchester City şampiyon olur. Liverpool ligin ikinci yarısı iyi oynayıp topu sürekli ayağında tutsada güven vermiyor. Bireysel hatalar üst seviyede.

  • Vintersaga 2. videoda Abdullah Avcı ve Şişeyi fırlatmak üzere olan Fatih Terim sahnesine çok güldüm:) hele ki Abdullah Avcı çok komik tepkisi haha:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Fatih Terim ' den sonra Galatasaray da okan buruk'u çok görmek isterim. Hasan Şaş,Ümit Davala ' dan ümidim hiç yok. Taktik bilgisi ve oyun oynatışı okan buruk'un modern futbola çok uygun.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bugün Fenerbahçe ile Galatasaray arasında gelişim liglerinde oynanan maçlar:


    U14 — Galatasaray 4 - Fenerbahçe 2

    U15 — Fenerbahçe 2 - Galatasaray 1

    U16 — Galatasaray 3 - Fenerbahçe 2


    Galatasaray ' da u15 de kaleci ve Hamza Akman dışında hiç bir gelecek yok. Gerçekten rezalet ötesi. 15-16 yaşında ki çocuklara top kontrolünü bile öğretemiyorsa hocalar vah halimize... Hamza Akman çok büyük yetenek 30 metreden aşırttırma attı. Gol pasında kaleci harika degaj attı sol ayak ile.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Göztepe kendi sahasında kazanamadığı sürece belki ilk düşen takım olacak bu gidişle .Şahsen akhisar göztepedende ,erzurumdanda iyi top oynuyor .

    Erzurum ,Göztepe en büyük düşme adayları yine son haftalara kadar kıran kırana geçecek düşme potası .

  • 15 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz ki muhtemelen sadece bugünün maçını izledin. Çocuklarda inişli çıkışlı dönem sayısı profesyonel futbolculardan 10 kat daha fazla.