Futbola Dair Her Şey [2019/20]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Orası öyle ama bu sezon şampiyon olursa başakşehir elde edilen gelir ile ciddi bir transfer dönemi geçirerek kadro baya gençleşecektir.Seneye de şampiyonlukta favori bulur. Abdullah Avcı sistemini takır takır işletiyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Orası öyle ama bu sezon şampiyon olursa başakşehir elde edilen gelir ile ciddi bir transfer dönemi geçirerek kadro baya gençleşecektir.Seneye de şampiyonlukta favori bulur. Abdullah Avcı sistemini takır takır işletiyor.

    Bu yüzden diyoruz ki, teknik direktörlere zaman taniyin. Kendi oyun sistemini, felsefesini takima monte etsin. Etsin ki basari gelsin. Öyle bir kac hafta ile olacak isler degil bunlar. Abdullah Avcı eger milli takim da yeteri kadar zaman bulabilseydi belkide ayni oyun anlayisini milli takimada monte edebilirdi. Anlasilan o ki, istikrar basari getiriyor.

  • Bu yüzden diyoruz ki, teknik direktörlere zaman taniyin. Kendi oyun sistemini, felsefesini takima monte etsin. Etsin ki basari gelsin. Öyle bir kac hafta ile olacak isler degil bunlar. Abdullah Avcı eger milli takim da yeteri kadar zaman bulabilseydi belkide ayni oyun anlayisini milli takimada monte edebilirdi. Anlasilan o ki, istikrar basari getiriyor.

    hocam bazı antrenörler maalesef sürekli tempo istiyor, yani lig gibi, benim nacizhane düşüncem milli takım antrenörlerini deneyimli tecrübeli hocalardan seçilmesi, kulüp takımlarının ise genç hırslı ve başarıya aç olanlardan..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • hocam bazı antrenörler maalesef sürekli tempo istiyor, yani lig gibi, benim nacizhane düşüncem milli takım antrenörlerini deneyimli tecrübeli hocalardan seçilmesi, kulüp takımlarının ise genç hırslı ve başarıya aç olanlardan..

    Bu konuda ben tam tersi düşüncedeyim. Milli takima dönüp dolasip ayni isimler geliyor. Ortada bir basari var mi? hayir. Bence genc dinamik basariya aç teknik direktörler milli takimda daha basarili olabilirler.

  • Benim anlamadığım Avcı milli takımda niye berbat bir performans göstermişti

    Orayı bir türlü çözemedim

    Sanırım en kötü dönem onun zamanında olmuştu

    Yeteri kadar zaman taninmadi. Ayni Avcı bir kac yıldır ligin altini üstüne getirdi. Almanya da Löw yillardir milli takimda. Bundesliga taninmayan oyunculari milli takimlarda parlatip piyasaya sürdü. Daha bir cok örnek var. Arjantinde adam gibi teknik adam olsa messiyi kullanirdi. Hepsi bir felsefe ile alakali

  • Bu konuda ben tam tersi düşüncedeyim. Milli takima dönüp dolasip ayni isimler geliyor. Ortada bir basari var mi? hayir. Bence genc dinamik basariya aç teknik direktörler milli takimda daha basarili olabilirler.

    hocam 2 yönden bence uymuyor. 1.si düşünsenize başarıya aç genç bir teknik direktörsünüz ve hep o heyecanla lig-avrupa heyecanı arayıp vizyon yaratmak istiyorsunuz. 2.si milli takımda elinizde o ülkenin en iyi oyuncularından seçebileceğiniz bir kadro var, dolayısıyla sizin takıma yüzdelik katkınız kulüp takımındakinden daha düşük. İspanya takımını son 10 yılda yöneten teknik direktörlere bakın 45 altında adam var mı? bizdeki problem başka hocam bizde oyuncu profili yeterli değil, elbette Teknik direktör profilide önemli ama dediğim gibi ben kulüp takımlarına genç, milli takımlara tecrübeli teknik direktörü uygun buluyorum

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • hocam 2 yönden bence uymuyor. 1.si düşünsenize başarıya aç genç bir teknik direktörsünüz ve hep o heyecanla lig-avrupa heyecanı arayıp vizyon yaratmak istiyorsunuz. 2.si milli takımda elinizde o ülkenin en iyi oyuncularından seçebileceğiniz bir kadro var, dolayısıyla sizin takıma yüzdelik katkınız kulüp takımındakinden daha düşük. İspanya takımını son 10 yılda yöneten teknik direktörlere bakın 45 altında adam var mı? bizdeki problem başka hocam bizde oyuncu profili yeterli değil, elbette Teknik direktör profilide önemli ama dediğim gibi ben kulüp takımlarına genç, milli takımlara tecrübeli teknik direktörü uygun buluyorum

    İste yöneticilerinde bizler gibi aralarinda ki anlasmazlik bundan kaynaklaniyor olabilir. He birde oyuncu profiline iş ahlakini eklemeden gecemeyecegim

  • Milli takımda Başarısız olma sebebi bence o zamanlar emre burak arda falan tanışmışlığı yoktu abdullah hocayı yediler gruplaşma ile Fatih terim gitmeden önce bu grubu dağıtması çok iyi oldu. Milli takımda şuan olsa abdullah Avcı çok daha farklı performans gösterir. Ben tudor'un kalmasını çok istemiştim çok yetenekli ama mental sıkıntıları olan hoca. Büyük takım havasına alışamadı. Yoksa çok iyi taktisyen ve gruplaşmayı hemen dağıtmıştı. Kaldı ki tudor'un takımı sol beksiz ve sol kanatsız oynadı lato-tolga kanadı vardı.Manciniye bile sabredemedik.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Vintersaga Ayhan Akmanın Antepten Beşiktaşa transfer olduğu zamanlar:) bu tür ne pozisyonlar var 50 defa göstersek buna nasıl böyle karar verilmiş dediğin. Bak mesela benim hatırladığım bir olay vardı sanırım Beşiktaş-Vanspor maçımıydı neydi, frikik kullanan beşiktaşın topu baraj üzerinden geçerken baya bildiğin voleybolcu misali smaçla engellenmişti ve bu pozisyona devam denilmişti:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 3 Büyüklerin 5 senede milyar euroluk ‘kadro’lardan 100 er binlik kadrolara düşmesi, Başak’ın 4 senede nereden geldiği belli olmayan paralarla 60 milyonluk kadro kurması, uefa mafyasının bize yaptığı baskı ve haksızlıklara karşın ‘belli başlı’ takımları kollaması... Birçok faktörü birleştirdiğinizde trilyonda bir bi olasılık çıkıyor. Eğer her şey tesadüfse böyle işin...

    Tff şu 3 istanbul klüplerini çoktan lig düşürmesi gerekmişti bu kadar borca rağmen sizler bu ligde oynuyor iseniz bilinkiTürk futbolunun reyting kaybetmemesi için çünkü büyük taraftarlara sahip oldukları için yıllardır esas haksızlık yapılan takımlar varsaa Gaziantep,Eskişehirspor,Orduspor,Bucaspor,Karşıyaka,Karabükspor,Manisaspor,Kayseri Erciyespor ,Elazığspor,Sakaryaspor,Ankaragücü ....


    Tff de bir baba yiğit çıkmadı .Kolanan takımları uzakta arama .

  • Benim anlamadığım Avcı milli takımda niye berbat bir performans göstermişti

    Orayı bir türlü çözemedim

    Sanırım en kötü dönem onun zamanında olmuştu

    Adamı bi rahat birakmadilar ki selçuk u oynatmaz takım içinde solak bir oyuncu olsun diyor bir taktik açıklıyor bizim medya selçuk niye yok diyor. Hamit çıkıyor bize niye söverek konuşmuyor demeye getiriyor.ve Belçika gibi uzun ölçekli düşünmedik yine acele ettik yine ettik şimdi Şenol Güneşle yine kısa süreli bir düşünce var uzun süreye tahammül yok

  • Tff şu 3 istanbul klüplerini çoktan lig düşürmesi gerekmişti bu kadar borca rağmen sizler bu ligde oynuyor iseniz bilinkiTürk futbolunun reyting kaybetmemesi için

    Bu kısım tamamen gelir-gider dengesi kaynaklı. Örneğin küçük esnafın 1 milyon borcu olsa batar ama büyük bir şirket için bu borç birsey ifade etmez. ABD misal en büyük ekonomi fakat en büyük borçta ABD'de.


    Kuluplerde de öyle, Anadolu kulüpleri ile 3 büyükleri ekonomik olarak kıyaslayamazsınız. 3 büyükleri Real Madrid, United gibi devlerle kıyaslayamadığımız gibi.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Boş yapma kardeşim bunun örneği başka hiçbir ülkede yok. 3 büyüklerin borçlarının doların yükselmesinden önce 1-2 milyarları bulması, anadolu kulüplerinin dolardan etkilenmemesi falan başka hiçbir ligde göremezsin bunları. 5 sene önceki lig eğer Portekiz, Belçika federasyonu vb tarafından organize edilseydi çoktan değeri katlanmıştı ve şuan top 5 teydi. Bu kadar kötüye gitmesi normal değil yani futbol dışında da bir şeyler oluyor ama ne oluyor bilmiyorum

    Ondanmı Manisapsor makukulaya 2 milyon euro borcu yüzünden güncel kur arttığı için sürekli ,ödeme yapamadığından doalyı 3 sezonda -40 puan silme cezası yedi eskişehirin puan durumunda bir yerine bak ,Karabükspora bir bak ,Gaziantepe bak amatöre düştü ama boş yapan benim deme bide 3 istanbul takımına bakın ne ceza almışFİFA olmasa hala transfer yapacak bu 3 takım frenliyor bu klüplerin hepsi battı işte tff sayesinde bu ligteler avrupa turnuvalarında barındırmıyorlar işte bu takımları eleyip geri postalıyolar her sene .

    2 Mal editiert, zuletzt von Berkay4535 ()

  • Bu kısım tamamen gelir-gider dengesi kaynaklı. Örneğin küçük esnafın 1 milyon borcu olsa batar ama büyük bir şirket için bu borç birsey ifade etmez. ABD misal en büyük ekonomi fakat en büyük borçta ABD'de.


    Kuluplerde de öyle, Anadolu kulüpleri ile 3 büyükleri ekonomik olarak kıyaslayamazsınız. 3 büyükleri Real Madrid, United gibi devlerle kıyaslayamadığımız gibi.

    Prosüdür aynıdır borç ödenmez ise ceza kesilir transfer yasağı ,puan silme yasağı şeklinde . Taksitlendirip ödeme şekilini seçiyor klüpler mecburen tabi ne kadar yerine getiriyor ?