Futbola Dair Her Şey [2019/20]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Göztepe'de ne diziliş doğru ne oyun planı. Bu kadar kötü futbol görmedim. Düşerse şaşmasınlar böyle devam ederlerse. Beşiktaş taraftarı sabretmeli. Abdullah hoca sistemini oturması 1-2 sene bulur. Ayrıca daha yapılması gereken transferler var. Şimdi olmasa bile devre arası mutlaka yaparlar. Avcı sabredilmesi gereken bir hoca.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • LİG İZLEME SIRALAMAM

    1 - Premier Lig
    2- Serie A
    3- La LigA
    4- BundesligA
    5-Lig 1
    6-Süper Lig
    7- Arjantin Ligi

    Belçika ve Hollanda liglerinin özetlerini izlerim. Çekya ve Polonya liglerini de elimden geldiğince takip ederim. Derbiler güzel oluyor.
    Güney Amerika da Copa Libertadores ve SudAmericana kupalarını da takip ederim.
    Süper Lig zorunlu olarak izlediğim bir lig. Dünya da bizim kadar kalitesiz bir lig varsa o da Vietnam ligi falandır. Biz de de sadece biz izliyoruz Vietnamda da sadece Vietnamlılar izliyor. Aynı şey.

    Dün akşam Göztepe de Burak Yılmaz tipi bir santrafor olaydı Beşiktaş'a ilk yarı en az 2 atardı. O kadar açık alan bırakan Beşiktaş'a gol atamıyorsan elin boş dönersin İzmir'e. Sezon başlamadan önce dedim. Düşmeye en yakın takımlardan birisi Göztepe. Başkan Mehmet Sepil ve yancısı Talat Papatya hala transfere ihtiyacımız yok diyor. Halep oradaysa arşın burada sayın başkan. Bu futbolla puan falan alamaz Göztepe. Dün akşam sahanın en iyilerinden birisi POKO. Tek başına savaştı ama Deniz Kadah ve Eren ile yürümez bu iş. Jerome zaten topçu değil. Halil ve Alpaslan taraftar ile kavgalı ve istenmiyorlar. Kaleci Beto yaşlandı. 3. gol de nasıl hata yaptı. Bu hataları bol bol izleriz bu sene. Kısaca Göztepe bu sene düşer. Ha eğer düşmezse de şansa kalır ligde.

    Beşiktaş'a gelince Abdullah Avcı pas oyunu oynatan bir hoca. Kaleciye bile autu uzun kullandırmayan birisi. Peki Beşiktaş'ın bu yapısı Avcı hocaya uygun mu ? Değil. Caner, Medel, Quaresma, Lens gibi oyuncular pas yapmayı sevmeyen ve ya düz oynayan oyuncular. Abdullah Avcı bu takımı kucağında buldu. Sene sonuna kadar da mecbur bu takımla gidecek. Beşiktaş bu sene şampiyon olursa iyi iş çıkartır ama olamazsa da kimse Abdullah hocaya suç atmasın. Takım onun kurduğu takım değil ve sistem ona uygun bir sistem değil.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • İstanbul Başakşehir 21:45 Fenerbahçe

    Halil Umut Meler

    Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

    beIN SPORTS HD 1



    Başakşehir muhtemel 11 (4-2-3-1) : Mert Günok, Caiçara, Ponck, Chedjou, Aziz Behich, Gökhan İnler, Okechukwu, Visca, Soner Aydoğdu, Robinho, Demba Ba


    Fenerbahçe muhtemel 11 (4-4-2) : Altay Bayındır, Murat Sağlam, Zanka, Serdar Aziz, Dirar, Deniz Türüç, Emre Belözoğlu, Jailson, Garry Rodrigues, Muriqi, Max Kruse




    Başakşehir eksikler: Alexandru Epureanu, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci


    Fenerbahçe eksikler: Hasan Ali Kaldırım, Victor Moses, Mauricio Isla, Tolgay Arslan





    Başakşehir'in güçlü yönleri: Ara toplardan pozisyon yaratma, Gol pozisyonlarına girme


    Başakşehir'in zayıf yönleri: Gol şanslarındaki bitiricilik, Hava topu mücadelesi, Kontra atakları savunma, Kanatlardan saldırılara karşı savunma, Yetenekli oyunculara karşı savunma


    Başakşehir'in stili: Sık şut çeker, Sık ara pas dener, Oyunu rakip sahaya yıkar, Ortadan saldırır, Uzaktan şutlar çeker, Sık orta açmayı dener





    Fenerbahçe'nin güçlü yönleri: Gol şanslarındaki bitiricilik, Gol pozisyonlarına girme, Duran topları savunma, Rakipten top çalma


    Fenerbahçe'nin zayıf yönleri: Hava topu mücadelesi, Karşı takıma çok pozisyon verme


    Fenerbahçe'nin stili: Soldan saldırır, Topa daha çok sahip olur, Kısa pas, Sık ara pas dener, Oyunu rakip sahaya yıkar, Ofsayt taktiği oynar, Agresif değil, Rakip takımın agresif oynamasına sebep olur





    Maç beklentisi: Fenerbahce topa daha fazla sahip olacak, Basaksehir gol pozisyonlarına sık girecek.




    OPTA Analizleri:


    1. Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı 22 maçta sarı lacivertlilerin 10-9'luk üstünlüğü bulunuyor (3B).


    2. Başakşehir, Fenerbahçe'yi ağırladığı 11 Süper Lig maçının sadece ikisinde mağlup oldu (8G 1B). Fenerbahçe'nin bu deplasmandaki son galibiyeti (11 Şubat 2018), Başakşehir'in tarihinde iç sahadaki en uzun yenilmezlik serisini sonlandırmıştı (31 maç).


    3. Süper Lig'deki son sekiz maçının dördünü kaybeden Başakşehir (1G 3B), aynı sayıda yenilgiyi bundan önceki 40 lig maçında almıştı.


    4. Süper Lig'de beş maçtır kazanan Fenerbahçe, devam eden en uzun galibiyet serisinin sahibi. Sarı lacivertliler en son Nisan-Ağustos 2018 arasında bundan daha uzun bir seri elde etmişti (9 maç).


    5. Ligdeki son beş maçını kazanan Fenerbahçe, Ersun Yanal dönemlerinde altı galibiyetlik seri yakalayamadı. Başakşehir'e karşı çıktığı son dört lig maçında galip gelemeyen Ersun Yanal (2B 2M), daha önceki 10 lig maçında rakibine yenilmemişti (7G 3B).


    6. Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında en düşük pas isabet yüzdesi elde eden takım (Başakşehir - %71) ile en yüksek yüzde yakalayan ekip (Fenerbahçe - %90) bu maçta karşılaşacak.


    7. Başakşehir evinde oynadığı son 64 maçın 60'ında yenilgi yüzü görmedi (45G 15B 4M).


    8. 2019/20 sezonunun ilk haftasında en fazla topa sahip olan (76,3), isabetli pas yapan (661), isabetli şut çeken (9), rakip ceza sahasında topla buluşan (40), net gol pozisyonuna giren (6), gol atan (5) ve en yüksek pas yüzdesi yakalayan (%89,8) takım Fenerbahçe oldu. Gazişehir karşısında yaptığı 661 isabetli pas, sarı lacivertlilerin son altı sezonda bir maçta yakaladığı en yüksek sayıydı.


    9. 2019 senesinde Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Vedat Muriqi (13 gol), çıktığı son beş karşılaşmada rakip fileleri havalandırmayı başardı.


    10. Başakşehir'in evinde attığı son beş Süper Lig golünün dördünde Edin Visca'nın direkt katkısı var (3 gol, 1 asist).

  • Başakşehir 2 eksiği çok büyük kayıp.Mahmut-İrfan ikilisinin yerine Azubuke-Soner bence hafif kalıyor.Takım geriye düştüğünde Emre gibi takımı ateşleyecek bir isim yok.İlk golü fener atarsa maçı çevirmesi zor olur.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Tolga sahada yok Dirar her zaman ki gibi çok kötü.Fenerbahçe Tolga yerine Murat Sağlam'ı alıp Murat'ı sağa beke çekmeli Ozan'da kendi pozisyonunda oynar(defansif ort saha).Dirar yerine de acil transfer lazım...

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()

  • Vedat Muriq den kalite kokan bir gol, 1-1

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN