Futbola Dair Her Şey [2019/20]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu hafta lig maçlarından skoru tutturanlara 1 üye dışında ödülleri gönderilmiştir..Tebrikler


    hawk size puan gönderemedim zira beni engellemiş görünüyorsunuz,bilginiz olsun

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Rusya’daki çoğu futbol takımının ön adı bulunur. Hepimizin aşina olduğu “CSKA” Moskova, “Rubin” Kazan, “Zenit” St. Petersburg gibi bu ön adların geçmişe dayanan bir hikayeleri ve temsil ettikleri birtakım gruplar bulunur. İşte o isimler ve anlamları…


    CSKA

    CSKA’nın açılımı “Ordunun Merkezî Spor Kulübü” anlamına gelen “Central’nyi Sportivnyi Klub Armii”dir. 1923 yılında Kızıl Ordu tarafından kurulan bu kulüp, önceleri OPPV (Vsevobuch’un Deneysel Gösteri Alanı), CDKA (Merkezî Kızıl Ordu Kulübü), CDSA (Merkezî Sovyet Ordusu Kulübü), KKA (Kızıl Ordu Takımı), CSK MO (Merkezî Spor Kulübü ve Savunma Bakanlığı) gibi isimlere sahipti. Kulüp, evrensel sivil askeri eğitim verilen Vsevobuch adlı ordudan alınıp Moskova subaylarına verildiğinde bir eğlence aracı olarak kullanılıyordu. O sıralar CDKA ve CDSA isimleriyle anılan takım, 1941’de tamamen Kızıl Ordu’ya mâl edildiği için KKA ismini aldı ve daha sonra Savunma Bakanlığı’nın himayesine devredilerek ismi CSK MO olarak değiştirildi. Ancak taraftarlar, tezahürat yaparken bu ismi söylemekte zorlandığı için nefret etmişlerdi. Dolayısıyla son bir değişikliğe daha gidildi ve kulübün ismi CSKA oldu.


    Spartak

    Adından anlaşıldığı üzere Spartak, Hollywood sinemasında Kirk Douglas, İngiliz televizyon dizisinde Andy Whitfield ve Liam McIntyre tarafından ölümsüzleştirilen, ünlü bir Roma kölesi ayaklanmasının lideri olan efsanevi Trakyalı gladyatör Spartacus’den gelmektedir. Orijinal ismi MKS (Moskova Spor Camiası) olan kulüp, Moskova’nın Krasnaya Presnya bölgesindeki et ve tütün fabrikasındaki genç işçilerce kuruldu.

    Sıradan insanların iyilik ve özgürlük adına yaptığı mücadeleyi çok iyi yansıttığı için Spartacus’ün hikayesi, Sovyet Rusya’da oldukça popülerdi. Kulüp kurucularından Nikolay Starostin, kulüp isminin Spartak olarak değiştirilmesini teklif ettiğinde takım destekçisi Komünist Parti bu duruma karşı çıkmadı ve 1935’de resmen Spartak adını aldılar. Spartak, aynı zamanda “narodnaya komanda”, yani “halkın takımı” olarak da nâm salmıştır.


    Dinamo

    1923’de Sovyetler Birliği’nde spor ve beden eğitimi kulübü sistemi kuruldu. Bu kulüplere Yunanca’da “güç” veya “hareket halindeki güç” anlamına gelen Dinamo adı verildi. Kiev’deki Dinamo, 1927’de kurulduğunda elektrikçiler sendikasını temsil ediyordu ancak Sovyet gizli polisi (NKVD) tarafından devralındı. Daha sonra Sovyetler Birliği Dinamo Spor Topluluğu kuruldu ve ülkedeki bütün polis takımları birleştirildi. Bu yüzden Rusya’da birden fazla Dinamo ön adlı takım bulunur ve bunlar polis güçlerinin takımıdır.


    Lokomotiv

    Yine adıyla kendini ele veren Lokomotiv takımları, 1935’den beri Ulaştırma Bakanlığı’na bağlıdır. Lokomotiv Moskova, Mokova-Kazan tren yolundan esinlenilerek 1922’de “Kazanka” adıyla kuruldu. Devlet Demir Yolları’nın izniyle de 1936 yılında Lokomotiv adını aldı.


    Zenit

    “Doruk noktası” anlamına gelen Zenit, kurulduğu dönemde askeri sanayi fabrikalarını temsil ediyordu. 1925’de kurulan kulüp, askeri projeler üreten Leningrad Metal İşleri Tesisi’ne aittir. Zenit ismi ilk olarak 1939’da kullanıldı. 1944’de ilk başarısı olan Sovyet Kupası’nı kazanan takım, o dönemden itibaren Zenit adıyla anılmaya başlandı.



    YAZI: Rezzan Yetiş

    https://fourfourtwo.com.tr/rus-takimlarinin-isim-gecmisleri/

  • Liverpool B. Münih maçını izleyen var mı? Bu takımların seviyesi ile bizim takımların seviyesi arasındaki fark 20 yıl falan kapanmaz. Tüm oyuncular mı tek pas hastası olur hepsi mi hızlı olur aynen öyle oluyormuş. İnşallah Münih kazanır

  • Liverpool B. Münih maçını izleyen var mı? Bu takımların seviyesi ile bizim takımların seviyesi arasındaki fark 20 yıl falan kapanmaz. Tüm oyuncular mı tek pas hastası olur hepsi mi hızlı olur aynen öyle oluyormuş. İnşallah Münih kazanır

    zmanında barça nın dalga gectiği zman bayern aklını başına aldı ve önce sansayonel oyuncular aldı ve hemen ardına onların yerine geçebilecek oyuncular yaşlılarla gençleri harmanladı bu sene de yine ribery ve robenin birinin yerine iyi bir oyuncu alacaktır.

    bu arada münih in nüfusu 1.5 milyon civarı yani istanbuldaki üç büyüklerin her birinin taraftarı kadar. biz ise bu kadar imkan varken tren i kaçırdık bundan 10 12 sene evvel tam sistem uygulayacağımız oyuncuların bu kadar pahalı olmadığı zman al sat yapabilseydik bi bayern olmasak da bi atletico bi dortmund olurduk artık o tren geçti anca kendi yağımızda kavrulacagız.

  • Uefa Avrupa ligi için tahmin yarışması açalım; Her maç için skoru bilene 2000 HF puan verilecektir.Maçlar başladıktan sonra yapılan tahminler geçersizdir..


    Villareal-S.Lizbon

    Zenit-F.Bahçe

    Arsenal-Bate

    Benfica-G.Saray

    Napoli-Zurih


    Başarılar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN