Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Uzman dediği başka forumlardaki tiplerden bahsediyordur kesin başka yerlerde de görüyorum bu zipzip denen elamanı.Orada gördüğünü buradaki yazarlara hesap sorur gibi soruyor genelde.

    Ağzına sağlık. Ben yazacaktım da bekleyeyim dedim sen yazdın

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Herkeste uzman olmuş azizim...

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Arkadaşlar ! Ben size hesap sormuyorum ne Hattime bende sizin gibi Kar sever biriyim ve Amatör biriyim o kadar . Bu arada Cohen'di yanılmıyorsam Aralık ortasında ki 10 hp Isınma'nın etkili olamıyacagından bahsetmisti bende ona hitaben son güncel halini görsel anlamında acıklama yapılsın diye sordum .🙄


    Küresel sıcaklık artışına sadece karbon ve diger sera gazları dışında Havada ki Su buharıda %40 oranında etkilidir . Bunu unutmuyalım ki Okyanuslar ısındıkca Atmosferimize daha cok Su buharı dahil oluyor ve sonuc Küre daha cok ısınıyor . Örnek verirsem sadece Co2 , metan gazı ve diğer zararlı gazlar dahil olduğunda %000,4 oranında etkiliyor yapıyor. Oysa ki Su buharı oranı %0-4 etkiye sahip bile durum ortada katılan olur eleştiren olur neye inanmak istersek ona tabi oluruz 🤗 ...

  • Maalesef bu inanç meselesi değil. Küresel ısınmanın %100 insan kaynaklı olduğu kesinlikle kanıtlandı.

  • Maalesef bu inanç meselesi değil. Küresel ısınmanın %100 insan kaynaklı olduğu kesinlikle kanıtlandı.

    Bu görüşe katılmıyorum.

    Yerküre tarihsel gelişim evrelerini düşündüğünüzde, buzul çağı/çağları, sıcak dönemler gibi çeşitli

    dönemler mevcut.


    Ama bu sonuçta bir teori. Sizin bahsettiğiniz insan etkisi ile küresel ısınma başka bir teori,

    tarihsel döngüsü içinde insan faktörünün katalizör etkisi başka bir teori.


    Küresel ısınma tamamen insan faktörüne dayalı ve ispatlandı diyorsanız, bende basitçe bu kanıtları

    görmek isterim ve size hemen buzul çağlarını açıklamanızı isteyen bir soru sorarım. :)


    Selamlarımla

  • Hocam buzul cağlarının milankovich döngüsü ve bazı volkanik patlamalarla ilgili olduğu düşünülüyor. Ancak o zamanlarda bile ısınma ve soğuma döngüsü binyıllar süren döngüde değişiyor ancak bizim yaşadığımız süreçte 100 yıllık süreçte 1 derecelik bir ısınma siz konusu ayrıca şu ana kadar buzullardan alınan örneklerde CO2 emisyonu hicbir zaman 300ppm i geçmemiş ancak günümüzde 400ppm i geçmiş durumda anlık 410ppm seviyelerinde. Eğer insan faktörü olmasaydi dünyanın şu anda soğuma trendinde olması gerekiyordu. Bence bu küresel ısınmanın insan kaynaklı olduğunun kanıtı.

  • Küresel ısınma ile binlerce kanıt ,belgesel var .Geçmiş google uydu görüntülerine bakarsanız eğer buzullardaki erimeleri çok daha net görebilirsiniz Yıllarca var olan doğal dengeyi bozdu insanlık.