İstanbul'un Fethi Yıldönümü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • "Kostantiniyye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır."



    İstanbul kıyamete kadar Türklerde kalacaktır !












    Fetih 1453 Filmini izlemenizi tavsiye ederim...

  • "Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz" (Fatih Sultan Mehmet)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Güzel animasyondur,sürekli izlerim..


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul Nedir: İstanbul insanoğlunun varoluşundan beri bir çok kavime ev sahipliği yapmış dünyada iki Kıtayı birleştiren tek şehirdir.


    İstanbul Çağlar boyunca stratejik önemi sebebiyle medeniyetlerin ele geçirmek istediği bir şehirdir istanbul'un gerçekten taşı toprağı altındır şehir de kazı yapıldıkça her devire ait bulgular ortaya çıkmaktadır.


    Türkiyede Antalya,Konya,Nevşehir,Şanlıurfa ile Tarihi en eskiye dayanan bir kaç şehirden biridir Dünyanın en büyük yer altı mağarası olan Nevşehir Kale mağarası ile İstanbul Küçükçekmece'deki Mağaraların tarihi bir birbirine çok yakındır.


    İstanbul bir çok devlete başkentlik yapmış olan kadim bir şehirdir.


    Yaklaşık 20 Milyonluk nüfusu İçinde barındırdığı dev tarih ve Ekonomik konumu ile Hala Avrupa'da ilk 5 şehir arasındadır İstanbul 1950 yılına kadar dünyanın en büyük nüfusa sahip şehridir Kapitalist sistemi bunu elimizden almıştır.


    İstanbul ne yazıkki günümüzde hak ettiği şekilde yönetilemeyen karmaşık ve keşmekeş içinde olan bir şehirdir.
    İstanbul fiziksel olarak can cekişmektedir aşırı yoğun nüfus çarpık kentleşme yoğun göçler ile oluşan getto mahalleler İstanbul'da sorun oluşturmaktadır.


    İstanbul'da nefes alınacak yer kalmamış en değerli yerlerin çoğu Yabancı devletlere yahut yabancı iş adamlarına peşkeş çekilmiştir.


    İstanbul'un bir çok sorunu olmasıyla beraber Türkiyede hayat İstanbul'da atmaktadır bir nevi ülkenin Lokomatifidir.


    1453 yılında fetih edilen bu toprağın fatihi Fatih Sultan Mehmet'i yıllar sonra özlemle anıyorum ve Onun Torun'ları olarak bu ülkeyi bu Millet ve Bu Devlet'i Bu duruma düşüren sözde vatansever özde gözünü para hırsı bürümüş Egoist'leri esefle kınıyorum.
    Nice 563 Yıllara.

    Einmal editiert, zuletzt von Nevsehirli ()

  • İstanbul’un Fethi ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethi için Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de ‘ İstanbul mutlaka fethedilecektir; Onu fetheden komutan ne güzel komutan, Onu fetheden ordu ne güzel ordudur.’ Hadis-i Şerifi ile önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.


    Yüzyıllar boyu birçok imparatorluklara başkentlik yapmış bu kadim şehrin fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. İstanbul büyük bir inanç ve mücadele ile fethedilmiştir. Yüksek manevi arzu ile benzeri görülmemiş şekilde dev toplar ve karadan yürütülen gemiler kullanılarak gerçekleştirilen bu fetih, bir devri açıp bir devri kapatırken aynı zamanda hem iki kıtayı hem de gönül ve kültürleri birbirine bağlamıştır.


    İstanbul’un fethi, Müslüman Türk milletinin en önemli nişanelerinden biridir. Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu müddetçe hiçbir topun sindiremeyeceği o günlerde ortaya çıkmıştır. Biz bu ruhu asırlarca yaşadık, bu ruhu yaşamaya devam ediyoruz. Biz biriz. Biz beraberiz. Dünde böyleydi bugünde böyle olacaktır. İnşallah, hiçbir şey bizim birlik ve beraberliğimize sekte vuramayacaktır. Biz geçmişten getirdiğimiz kültürümüzü yaşadığımız müddetçe, milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe bu vatan toprağına hiçbir namahrem eli değmeyecektir.


    İstanbul'un fethinin milletimiz için kutlu olmasını diliyor, fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve Şanlı Ordusunu rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

  • Fatih Sultan Mehmet Han da benim Atam Mustafa Kemal Atatürk'de Peygamber efendimizin müjdelediğî Komutana buradan sonsuz saygılarımı ve dualarımı gönderiyorum.Bu büyük ve hayırlı gün kutlu olsun :)