Nisan Ayı Nasıl Geçecek ?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Nisan ayı ile birlikte bahar mevsimine ülke olarak tamamen girmiş bulunmakta olacağız. Peki nisanda havalar nasıl olacak?


    Genel olarak mevsim normallerinde sıcaklık değerleri ve mevsim normallerinde yağışlı geçmesi bekleniyor. Ne çok soğuk, ne de aşırı sıcak hava dalgası şuan için gözükmüyor.

  • Nisan ayı ilk haftasına kadar, sıcaklık değerleri dalgalı bir şekilde devam etmesini beklemekdeyim istanbul için ve ülke genelinde nispeten aynı orantı geçmesini ve yağış olarakda fazla bir akratsiyon gerektiren bir hava olayı gözükmemektedir...

  • Bahar yağışları özellikle nisan yağmurları bölgemdeki çiftiler için çok önemli hububat tarımı ve diğer sanayi bitkileri için yıllardır bölgem çok şükür iyi bir nisan ayı geçirdik diyemedi inşallah bu yıl güzel yağışlar alırız hem bölgem hem ülkem adına.

  • Bahar yağışları özellikle nisan yağmurları bölgemdeki çiftiler için çok önemli hububat tarımı ve diğer sanayi bitkileri için yıllardır bölgem çok şükür iyi bir nisan ayı geçirdik diyemedi inşallah bu yıl güzel yağışlar alırız hem bölgem hem ülkem adına.

    inşallah bu sene bol yağış olur,fakat nisan ilk haftasına kadar durgun sayılabilecek seviyelerde..

  • son yıllarda fenomen haline gelen ve daha şubat aynda belirttiğimiz baharla ilgili beklentilerimiz neredeyse birebir gerçekleşiyor yani ne güldürüyor ne öldürüyor, modellere bakılırsa bu durum nisan ayında da devam edecek gibi duruyor yani ne baharın tadını ne de kışın tadını çkarabiliyoruz, son sistemde olduğu gibi nisan başında beliren sistemi de kıl payı kaçıracağız gibi duruyor, zaten ocak ayından beri bize göz kırpan bütün sistemleri balans ayarı isteyen araba gibi hep doğuya meylini izledik muhtemelen bu sistemde öyle olacak, ancak yine az buçuk soğuğunu yiyeceğiz gibi duruyor, velhasıl bu saatten sonra güzel havalar beklerken , yağmur olsa bile ılıman hava da seyirlik orajlar beklerken, ne sistemlerin kaymağını yyebliyoruz ne de baharın.

  • bu nasıl nisan ne yağış ne bir şey hak getire, her zaman hayıflandığımız ne zaman bahar gelecek yaz gelecek dediğimiz durum yıllar sonra ilk defa bu sene gerçekleşmedi ve bundan 10 yıl öncesinde yaşadığımız hızlı yaza geçiş durumu ve daha nisandan gördüğümüz 30 lar filan son yıllarda hiç olmuyor du neredeyse hazirn ortasına kadar 30 ları göremiyorduk, bilmiyorum belki de normal olanı budur ve kışlar da belki artık hiç ihtimal vermesem de normale döner ve daha eylül de yağışlar soğuklar başlar ve uzun yılardır göremediğimiz kasım provalarını görebiliriz, 2 kıytırık kar görmek için taaaaaa ocak ayını beklemeyiz inşaallah