İkili Combo Sistem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 28 Şubatta duyurduğum 15 Mart'ta son ümidimiz diye actigim sistem yuzde 90 ihtimalle 2 parca halinde gelecektir.
    15-21 Mart arası iki sistem gozukuyor.


    Ilk sistemde azorun dikine hareketiyle polar hava sayesinde sicakliklar Trakya Marmara Ic Ege Ic Anadolu Karadenizin ic kesimleri ve Dogu Anadolu'da kky ve kar seviyelerine inecek. Henuz yagis durumu netlesmedigi icin kesin kar var diyemiyorum. Cunku a.b olusup olusmayacagi henuz net degil.


    Ikinci sistemde yine aynı sekilde gelecek. O sistemde henuz ne tarafa soguk inecegi ney degil. Balkanlar uzerindende gelebilir kafkaslar uzerindende.


    Mart ayinda oldugumuz icin yani mevsim gecislerinde bu tur belirsizlikler normal.


    Su sistem subatta gelseydi efsane muhabbeti yapiyoduk.40-50 cm ler havada ucusurdu. Kismetten öte köy yok.


    Cuma gunu her 2 sistemle ilgili ek konu acicam.yagis durumuda netlesmis olacak.


    Devaminda nisan basina kadar tekrardan sicakliklar toparlanarak yukselise gececek.


    Ancak muhtemelen Nisan ilk haftasi tekrardan bi soguk hava gelecek. Ic kesimlerde yine kar ihtimali olacak. O denli bir soguma bekliyorum. Marmara ve Karadeniz icin bu soguma yeterli olurmu bilmiyorum. Gecmiste Nisan ayinda da Marmara Bolgesi kar gormustu.


    Ciftciler acisindan 15-25 Mart arasi don ihtimali oldugunu ve Nisan ayindada bu tarz soguk gunlerin olacagini belirtelim.


    Daha uzun vadede mayis ayinda yaza hizli gecis yapicaz.


    Yaz mevsimi ise son yillara nazaran cok sicak gecebilir. Yaz mevsimi tahmininide yakin zamanda yaparim.

  • Yaz ayi benim on gorum serin ve yagisli gecicek enso kuzey atlantik fazi ve el nino zayif liyo notre inicek yaz ortasindan sonra. Azor daha baskin olucak ve bol bol karayel magdur kalicaz :) daha cok uzun yillar boyle serin bir yaz yok diyiceksiniz gunes aktivesi 2017 kisi cok ama cok sert gecicek simdiden Allahin izniyle soyliyebilirim Sibirya kisi olucak ...

  • bizimkisi de iş ışte kış ortasında iple sistem çekilen bir ülkede mart sonunda sistem bekliyoruz ahmakliktan başka bir şey değil iki combo da yalan olmak üzere ikinci bomba sistem olan -20 cekirdeklu olan zaten gelmez ilk sistem olan -5 li sınırda sistem de yalan olmak üzere zaten yesil den öteye geçmeyen böyle gereksiz soguk lara da hiç gerek yoktu bence haşa haddimiz değil tabii ki de ne güzel ılık havalar gidiyor du