GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs senaryolarını inceledim. Bazı senaryolar dün Gem'in yaptığı değişime uymuş ve ULL indirmiş. Düne göre daha fazla senaryo var. Fakat her senaryo farklı bir bölgeye indirdiğinden belli bir yere ait diyagramlarda bu senaryolardan sadece 1-2 tanesini görebildiğimiz için bozduğunu düşünüyoruz. Aslında hala güzel senaryolar var, umudu kesmeyelim. Daha Azor'un tam konumu konusunda bile mutabakat yok. ULL konusunda hiç yok. Ben hala umutluyum.

  • İstanbul'da kar felan yok demiş BAZI arkadaşlar ; Ben de şunu söylemek isterim o arkadaşlara , Dünya İstanbul üzerinde dönmüyor arkadaşlar , iç Anadolu Karadeniz iç Ege Doğu Anadolu gibi bölgelerimizi de işin içine katmak lazım ...saygılar :)
    Hakikat elbet bir gün tecelli eder ;hakikata giden yolda nice fikirler atılır ortaya ama sonuç olarak ne yaşanacaksa onu görür İnsanlar ,Rabbim hayırlısını versin her Zaman inşallah;)

  • Gem dün akşam çok güzel senaryolar vermişti. Bu sabah güncellenmesinin senaryolarına baktım hala istikrarlı, çok beğendim. 16 Mart için 500 hPa -30/-36 arasında yığılma başlamış. Modeller değişecek gibi geliyor bana. Dediğim gibi bu tür dizilimlerde umut kesilmez. ;)

  • durum dahada kötüleşmiş...keske ben yanılsaydım..geçmiş olsun dostlar...olsun bu sene en azından bır 2007 olmadı..24 sene sonra ılk defa bu yogunlukta bır kar yagısıyla yenı yıla girdik..ocak ayıda bana göre cok ıyıydı..bu kıs enteresan ama bence tatminkardı..

  • önümüzdeki hafta yurdun büyül bölünde kış koşulları görülektir iç bölgelerde etkili olucak sistemler marmara bolgesinin yüjseklerinde de etkili kar yağışlarına neden olabilir.

  • durum dahada kötüleşmiş...keske ben yanılsaydım..geçmiş olsun dostlar...olsun bu sene en azından bır 2007 olmadı..24 sene sonra ılk defa bu yogunlukta bır kar yagısıyla yenı yıla girdik..ocak ayıda bana göre cok ıyıydı..bu kıs enteresan ama bence tatminkardı..

    Kardeşim, ben senin ılıkçı ve troll olduğunu düşünmüyorum, sadece olaya biraz umutsuz bakıyorsun, en kötü ihtimali düşünüyorsun. Bazı modellerin sistemi zayıf vermesi ve öncesindeki Şubat ayını göz önüne alırsak senin ve bazılarımızın durumun gayet normal. Umutsuz olma, yanıldığını farkedeceksin :) Kış güzel bir veda yapacak.

  • Kardeşim, ben senin ılıkçı ve troll olduğunu düşünmüyorum, sadece olaya biraz umutsuz bakıyorsun, en kötü ihtimali düşünüyorsun. Bazı modellerin sistemi zayıf vermesi ve öncesindeki Şubat ayını göz önüne alırsak senin ve bazılarımızın durumun gayet normal. Umutsuz olma, yanıldığını farkedeceksin :) Kış güzel bir veda yapacak.

    dostum ben tabiki troll falan degılım..bu da benım tarzım..kımse kımseye benzemek zorunda degıl zaten..hepinizden çok sterım gelmesını kar yagısınn ama olmayacak duayada amin demem..bunu dıle getırıs tarzımda kmılerıne ters gelebılır...olay budur sadece..saygılar..

  • Ecm Dün 240 H De +1 Ortalamaydı.Bugün İse Nerdeyse -1 Ortalama Yani 2.Sistem Adına İyi Bir Gelişme Ama Ecm'den İstikrar Beklicez 2.Sistem Adına Hep Güzel Çıktılar Verdi Ve Sonunda Bugünde -8Leri Gördük Bakalım Devamı Gelecek Mi