GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beyler Diyagrama Bakın ana senaryo soguk olarak en iyi senaryo belkide sapma degerleri iyi degil ama kotu de demiyorum ama degisecek ki bu degisim iyide olacagıni zannetmiyorum diyagram ortalamasıda anca 0 A Düşüyor Lütfwn Yapmayın :) :) Ha Olur Mu Olur Ama Fazla Umutlusunuz Bence Umutlu Olun Sıkıntı Yok Ama Fazlası Zarar :)


  • Beyler Diyagrama Bakın ana senaryo soguk olarak en iyi senaryo belkide sapma degerleri iyi degil ama kotu de demiyorum ama degisecek ki bu degisim iyide olacagıni zannetmiyorum diyagram ortalamasıda anca 0 A Düşüyor Lütfwn Yapmayın :) :) Ha Olur Mu Olur Ama Fazla Umutlusunuz Bence Umutlu Olun Sıkıntı Yok Ama Fazlası Zarar :)


    Sadece umutlu degiliz epsye bak anlarsin kardesim

  • Fazla umut iyi değildir. Benden söylemesi, modeller ve diyagramlar ortada. Kimse kendini kandırmasın şubatı kapattık. Martta kar da İstanbul adına şans işi.


    Diyosun :D epsye baktin mi? Hic sanmiyorum burda diyagramla ana ciktiyla gelmeyin bana forumun son saatlerinde uyari almak istemiorum istersen ozelden yazarsin iyi forumlar

  • Diyosun :D epsye baktin mi? Hic sanmiyorum burda diyagramla ana ciktiyla gelmeyin bana forumun son saatlerinde uyari almak istemiorum istersen ozelden yazarsin iyi forumlar


    Kardeşim iki haftadır her gün ha bugün düzelecek ha yarın düzelecek diye bekleyip duruyorsunuz. Düzelme falan yok ortada, sistem yok diyince de ılıkçı oluyoruz. Ben modellerde, diyagramlarda ne görürsem onu söylerim. Umut tacirliği yapmam. Ay sonunda cılız bir soğuk dışında ortalıkta görünen hiçbir şey yok. Kendinizi gaza getirip sonra hayal kırıklığı yaşayanlar da sizler oluyorsunuz. Laf anlatmaya çalışıyoruz ama dinleyen olmuyor hemen ılıkçı oluyoruz.

  • Kardeşim iki haftadır her gün ha bugün düzelecek ha yarın düzelecek diye bekleyip duruyorsunuz. Düzelme falan yok ortada, sistem yok diyince de ılıkçı oluyoruz. Ben modellerde, diyagramlarda ne görürsem onu söylerim. Umut tacirliği yapmam. Ay sonunda cılız bir soğuk dışında ortalıkta görünen hiçbir şey yok. Kendinizi gaza getirip sonra hayal kırıklığı yaşayanlar da sizler oluyorsunuz. Laf anlatmaya çalışıyoruz ama dinleyen olmuyor hemen ılıkçı oluyoruz.


    Yazimi tekrar tekrar oku ilikcilikla ilgili en ufak birsey gordun mu? Zannetmiyorum. Epsye baksaydin gayet iyi oldugunu gorurdun ecmwfye nord hemiden baksaydin Sibiryanin doguladigini gorurdun. Cok daha dikkatli baksaydin abnin genisleme egiliminde oldugunu gorurdun. Ama tek gordugun sey ana ciktidaki -4ler ve diyagram ortalamasi. Anlamiyorum yani 10 gun oncedne 850 hPaya niye bakilir ki? Gaza gelen de yok ayrica bende gordugumh soyluyorum. Iyi forumlar

  • Şubatı kaybettik geçmiş olsun bu benim görüşüm zaten 25' e kadar birşey yok diyordum gfs zaten aynı ısrarla sıcak havalara devam etmiş. Mart 5 e kadar birşey yok demiş. Tebrik ediyorum neredeyse 10 gündür aynı veriler ve istikrar var. Ecmwf ise 21-22 hafif soğuma dışında 25-26 sistemini bitirmiş çok zayıf olmuş. Şubat öyle böyle diye diye bitti bence. Mart 6 sı gfs iyi çıktı sunmuş hayırlısı. Kış bitmeden bir tane bari sistem alsak.

  • Şubatı genel olarak kaybetmiş olabiliriz hatta tamamen neredeyse Ancak Mart ayınıda Kaybetceğimiz anlamına gelmez Allah bir yerden alır bir yerden verir Herşey okadar eşit ve düzen içinde yaratılmışki Yeri ve zamanlaması herzaman mükemmel olmuştur O yüzden Mart ayına Bi umutla gireriz Ay sonuna kadar o umudumuz devam eder Rabbim Bizi O Beyaz Güzelliginden eksik koymaz......