GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Modelden modele dönmeyin arkadaslar artık ya


    Belliki kar yağmasını çok istiyorsun sürekli z500 haritasindan bahsediyorsun 850 hpa da soğukların nerede toplandığı alenen ortada bunun böyle olma sebeplerini iyi göremiyorsun bu iş artik bitti şubat tırt....mart a girerken yani bahara girerken girdap iyice dağılır başı boş örümcek ler dediğimiz ab ler kendini güneye salar onlardada seyirlik kar görünt7leri ortaya çıkar. .. subat sonu yada mart ayi içinde olacak gibi duruyor....izlandada iyice daģılmış oluyor...bahar ayiyla beraber iç bolgelerde sağnak almasını diliyorum çünkü kötü bor kış gecirdiler...

  • Belliki kar yağmasını çok istiyorsun sürekli z500 haritasindan bahsediyorsun 850 hpa da soğukların nerede toplandığı alenen ortada bunun böyle olma sebeplerini iyi göremiyorsun bu iş artik bitti şubat tırt....mart a girerken yani bahara girerken girdap iyice dağılır başı boş örümcek ler dediğimiz ab ler kendini güneye salar onlardada seyirlik kar görünt7leri ortaya çıkar. .. subat sonu yada mart ayi içinde olacak gibi duruyor....izlandada iyice daģılmış oluyor...bahar ayiyla beraber iç bolgelerde sağnak almasını diliyorum çünkü kötü bor kış gecirdiler...


    Arkadaşımın z500 e bakmasını onaylıyorum sizin 850hpa da takılı kalmanizi anlamsız buluyorum basınç dizilimini otutturalim ilk ondan sonra güçten bahsedelim ayrıca kış 21 aralıkta başlar 21 marta kadar devam eder 850hpa ya bu kadar kafayı takarsaniz model yorumlamayı bırakın derim ben ;)

  • Gfs kötü çıktılar vermeye devam ediyor hele Şubat sonu ve Mart başı sıcaklıkları uçurmuş ecmwf ise biraz umut dağıtmış ecmwf'yi takibe devam. 25'inden sona bir sistem olabilir ama sıcaklıkları ve kuvveti şu an iyi değil inşaallah düzelir.

    Einmal editiert, zuletzt von ldr1907 ()


  • Arkadaslar bir kendinize gelin ayin 20 den sonra bahar havslari yok kisa uygun havalar olucak.gfs verilerine aldanmayin.


    Yusuf Hocam sen hala ayın 18 inde ısrarcı mısın ,gerçi 19 una çekmiştin sistemi ama ....Bn de 21 inde gelir demiştim sanırım 22 si ufak bir dalgalanma ,27 sinde marmara da ve batı bölgelerde kar seviyelerinde olacak bir sistem gelme ihtimali var ;)


  • Arkadaslar bir kendinize gelin ayin 20 den sonra bahar havslari yok kisa uygun havalar olucak.gfs verilerine aldanmayin.


    Tamam kardeşim burada kimse kuru soğuk çekmek istemiyor kar görmek istiyor. O yüzden 25'e kadar kar için uygun koşullar yok diyoruz bizde.
    Daha önce dediğin 17 'si için de uygun şartlar yoktu olmadı işte. 20'sinden sonra sıcak hava dalgasının etkisinin bitip sağlam soğukların gelmesi birkaç günü bulur. 25'inden sonra Allah kerim.

  • Ecmwf dyagramı süper gfs diyagramı ise sıcak senaryo uzun vadede ecm daha iyi takibe decam ecmwf dün akşamki soğukları artırmış üzerimizde -8ler varken şimdi-12ler var

  • Yusuf Hocam sen hala ayın 18 inde ısrarcı mısın ,gerçi 19 una çekmiştin sistemi ama ....Bn de 21 inde gelir demiştim sanırım 22 si ufak bir dalgalanma ,27 sinde marmara da ve batı bölgelerde kar seviyelerinde olacak bir sistem gelme ihtimali var ;)


    Bakin ortada yanlis anlasilma var ben sistem gelecek demedim dongu kirilicak dedim 17 19 cektim ama simdi 20 subat diyorum 21 22 de mini nir sistemcik 24 veya 25 itibaren saglan soguklar gelebilir.


  • Ecmwf moldova ve ukrayna diyagramlarına baktım ayın 25 inden itibaren -10 ve altı snaryolar fazla neredeyse hepsi -10 a birikmiş


    Dostum son 10 günüdür belki de gfs çıktılarında tek istikrarlı giden şey zaten oydu,ukrayna moldova,belarus tarafları -12 ve ,-10 civarıydı ve halen görünüyor :)