GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • [w] Tartışmaya sebebiyet veren ve konu dışı yazanlari bir daha uyarmayacagim ve 1 günlük uzaklaştırma vereceğim [/w]

  • 06 z ile 00z arasında 23 şubat arasında inanılmaz farklar var resmen azor yuvarlaktan kurtulmuş ama daha pasif ,kuzeydogudaki AB inanilmaz güçlenmiş sistemi dönüş olmazsa kafkaslara atacak yine...

  • GFS-ECMWF her çıktı farklı bir sinoptik sunuyor.Şuan ne gösterirse göstersin dikkate almamak en iyisi.Şu sıcak hava dalgası geçsin modeller biraz daha istikrarlı olmaya başlayacaktır.

  • 14 Şubat 06Z gfs çıktısı, bu kış sezonunun en kritik değişimini yapmıştır, artık sistemin geleceğinden tamamen eminim. Modeller bana acaba dedirtiyordu, çok şükür onlarda düzelmeye başladı.

  • modelleri ve endeksleri takibe devam..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Beklediğim şubat 22 sistemi olacak olmasına da siklon sıkıntı olacak. Yozgat ve doğusu şanslı olacak. İç Anadolu'nun diğer kalanı, İç Ege ve Göller Yöresi çok umut bağlamasın. Kala kala marta kaldık galiba. Hayırlısı.

    AF-YOK


  • Beklediğim şubat 22 sistemi olacak olmasına da siklon sıkıntı olacak. Yozgat ve doğusu şanslı olacak. İç Anadolu'nun diğer kalanı, İç Ege ve Göller Yöresi çok umut bağlamasın. Kala kala marta kaldık galiba. Hayırlısı.


    10 mart civarlarında bişeyler olabilir belki :D

  • 23-24 u gibi sistem gelme ihtimali çok yüksek kuvveti henüz belli değil gelirse en az şubat sonuna kadar sürecektir dedi ayrıca şuan sohbetteyim üniversitenin herkes fikir sunuyor gfs çıktıklarıyla ilgili her güncelleme neden bu kadar farklı onu konuşuyoruz öğretmenlerimiz lodosun bunda büyük etkisi olduğunu dusunuyor ogretmenlerim o yüzden lodos geçene kadar bekleyin diyorum :)


    kış bitticiler bize hayalperest diyenler ... Adam bu işin ''OKULUNU OKUYOR OKULUNU '' ! siz hayalperest deyin durun ! ! Lodos ve dünya üzerindeki rüzgar döngüleri modellere etki ediyor diğer arkadaşlarında dediği gibi şu 3-4 gün geçsin son 3 gün kala sistemi görürseniz şaşırmayın .
    inanmayan BÜNYAMİN SÜRMELİ yi tanıyorsa arasın sorsun ;)

  • Allahin izniyle bende 2 sene sonra can tongenin okudugu universitede okuyacagim nami diger ilikcisavar olacagim :D hadi ilikcilar cana karsi da konussaniza oyle normal uyelere soylemek kolay

  • ao dün kuvvetli negatife inerken şimdi normal değerlerde ...kuzeyimizde yeterli soğuk depolanamıyor ...modellerde -12 beklentisini anlayamadım normalde bahara girerken başı boş örümcekler gibi ab ler kendini güneye bırakır şu aşamada böyle bir durum yok...izlanda etkisi bir türlü kırılamadğı için sürekli ab pompalıyor eğer azor izlandaya iyi bir blokaj koyabilseydi zaten kuzeydoğudan iyi bir sistem alacaktık iskandinavya yükseği ile azorun birleşmesi tam manada bir türlü olmadı olsaydı yılbaşı benzeri olay yaşayacaktık...nasip kısmet ALLAH bilir diyecez....yinede şubat bitmeden seyirlik kar alma ihtimali var ....beklentiyi abartmak doğru değil.