17-20 Ocak Anlık Bilgilendirme

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese uzun soluklu bir soğuk hava dalgasının öncesinde merhaba. Kullanıcı adımın da gereği olarak sizlere 17-20 Ocak sisteminin anlık hava tahmini konusunu açmış bulunuyorum.


    Zaman geçtikçe yeni veriler konu üzerinden paylaşılacak.



    Trakya:


    Sistem şu saatlerde Edirne Kapıkule sınır kapısından giriş yaptı. Şuan hafif şiddette devam eden karla karışık yağmur saat 13.00-14.00 civarı yerini orta şiddette kar yağışına bırakacak. Saat 16.00 civarı ise kar yağışının Tekirdağ'a kadar ulaşması bekleniyor. Kar yağışı akşam saatlerinden(19.00-20.00) itibaren yerini yoğun kar yağışına bırakacak. Karayel fırtınası saatte 70-80km hıza ulaşabilir.



    Doğu Marmara


    Akşam saatlerine(20.00-21.00) kadar devam edecek olan kuvvetli sağanak yağışlar İstanbul'da Avrupa yakasının batısından itibaren saat 22.00 civarında önce karla karışık yağmur sonra gece saatlerinde yoğun kar yağışına dönüşecek. Bundan sonra kademeli olarak (Yalova, Kocaeli,Sakarya,Bursa) gecenin geç saatlerinde yağış kar yağışına dönüşecek.Rüzgarın hızı saatte 80 km hızı aşabilir.


    Kıyı Ege


    Şuan görülen şiddetli sağanak yağışlara eşlik eden lodos fırtınası ilerleyen saatlerde yönünü Kuzey batıya çevirecek. Görülen şiddetli yağışlar yarın Öğle saatlerinden itibaren İzmir'de yerini karla karışık yağmura, akşam saatlerinden itibaren yerini orta şiddette devam eden kar yağışına bırakacak. Aydın, Muğla gibi daha güneyde kalan iller ise akşam saatlerinden itibaren kara tekrardan kısa sürelide olsa kavuşacaklar.


    İç Ege


    Orta şiddette devam eden sağanak yağış başta Uşak, Afyonkarahisar, Denizli olmak üzere akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura dönüşecek. Gece saatlerinde ise yoğun kar yağışı var.


    İç Anadolu


    Gece saatlerinden itibaren başta Bolu olmak üzere Ankara,Çankırı,Kırıkkale yoğun kar yağışıyla tanışacak.


    Batı Karadeniz


    Gün içerisinde devam eden sağanak yağış yerini yarın öğlen yoğun kar yağışına bırakacak. Bu kar yağışından etkilenecek iller; Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce.

    Einmal editiert, zuletzt von Okluzyon ()

  • UYARI:



    Şuan orta ve kuvvetli şekilde devam eden kar yağışlarının özellikle gecenin geç saatlerinden itibaren yerini aşırı yoğun kar yağışına çevireceğinden dolayı sabah özel araçlarla dışarı çıkılmaması gerekiyor. Eğer mümkünse işten izin alınması gerekiyor. Yarın sabah İstanbul beyaz bir örtüyle uyanacak.

    Einmal editiert, zuletzt von Okluzyon ()

  • Bugün bir konuda sahillerde bile örtü beklemediğimi söylemiştim fakat U-WRF'nin güncellemesinden sonra tahmini revize ederek akşam saat 19.00'dan itibaren her iki yakada da yağışın yoğunlaşacağı ve sahillerde bile 5-10 cm örtü oluşacağını düşünüyorum.

  • Hatta şu saatlerden itibaren kar yoğunluğunu arttırmaya başladı, asıl olarak sisteme giriş yaptık. Uzun soluklu soğuk hava dalgasının ilk günündeyiz, ay sonuna kadar da burdayız.