GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Ocak 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu geceki veriler bazıları için hayal gelebilir ama bence gerçekleşme ihtimali % 50 nin üzerindedir. Şimdi öncelikle diyagramlar bu gece çok güzel çıkacak 5 10 dakikaya kadar wetterzentralede bitmiş oluyor ilk veriler diyagramın harika olduğunu işaret ediyor. Bu ilk sistemden sonraki hayali ısınma senaryolarına asla itibar etmedim etmem de. Ben geçen haftalardan beri büyük balık balina peşindeydim ama bu geceki balina biraz fazla büyük oldu. Her neyse ilerleyen süreçte artık kar ve soğuklara alışmanız gerekecek dikkatli olmakta fayda var doğalgaz sıkıntısı umarım yaşanmaz yoksa durumlar kötü olur. Önce yarınki yağış çok etkili ani sıcaklık düşüşüne dikkat sabah baharı akşam karakışı yaşayacağız kısmetse şu an dışarıdaki havaya bakıp hadi canım ne karı ne kışı diyen olursa akşam soğuktan zatürre olur demedi demeyin. Benim sistemler zinciri ile ilgili asıl beklediğim model hafta ortası modelidir. Ondan önceki modeller çöptür. Ancak bu gece modelini çöpe atmaya kıyamam tabii. Burada ilerleyen zamanda sistem zinciri ile ilgilil gelişmeleri yazmaya devam edeceğim inşallah.

  • Gfs ay sonu için bize şunları söyledi; Deniziniz varmı ? Var,Dağlık alanlarınız varmı ? Var, E ne duruyorsun Bize kutup yapsana Dedik oda bizi kırmadı ay sonu için Açın kollarınızı Kutubu size getiriyorum Dedi....

  • Tekrarlıyorum :)


    Bu güncellemenin sabaha canlı kalmasını pek sanmıyorum ama ana fikir sağlam kalırsa süper olur.Ana fikrimiz Sibirya'nın uyanması ve Sibirya-Azor blokajı.


    Ayrıca bu güncellemeyi canlı canlı takip etmeyip uyuyanlar çok şey kaçırdılar valla. :)


  • Tekrarlıyorum :)


    Bu güncellemenin sabaha canlı kalmasını pek sanmıyorum ama ana fikir sağlam kalırsa süper olur.Ana fikrimiz Sibirya'nın uyanması ve Sibirya-Azor blokajı.


    Ayrıca bu güncellemeyi canlı canlı takip etmeyip uyuyanlar çok şey kaçırdılar valla. :)


    İsterse ay sonu +20 gelsin, Bu tabloyu 1.sistem öncesi görmemiz beni mutlu etti açıkcası( Sabaha değişme ihtimali yüksek olsada.)

  • Bu güncellemeyi canlı canlı takip etmeyip uyuyanlar belkide hayatlarının hatasını yaptılar.Maç takip eder gibi tezahürat yaptık resmen Azora,Sibirya'ya.Hayatımda en çok eğlendiğim model takibi bu oldu.Herkese teşekkürler :)


    GFS bana inat yaptı bunu güncellemeden önce -50 sokamaz dedim 500 hPa'da -42 soktu :D


  • Evet dostlar ben arif üstattan çok şeyler öğrendim ama bazıları beni çekemediler. Adamlar bir sürü sitede veri paylaşıyorlar yok avrasya kar örtüsü yok ecmwf diyagramı yok mjo endeksi yok qbo batılı fazda yok doğulu fazda vs vs. Bunu yapanlar tahminci oluyor ama benim gibi verilerden elde ettiği sonucu herkesin anlayacağı şekilde insanlara sunanlar sallamasyoncu oluyorlar. Bu adamlar veri paylaşmak dışında o verileri yorumlamaktan acizler. Örnek verecek olursam neymiş bu sene QBO batılı fazdaymış da bu şekilde soğuk ve karlı sistemler nasıl oluyormuş hayret ediyor adam. Qbo batılı olup da harika kışların yaşandığı yıllar da olmuş el ninolu yıllarda genellikle bu şekilde oluyor. Adam bunu bilmiyor şaşırıyor tabii şaşırır papağan gibi 2 şey öğrenmiş çünkü. Ben bu işe 4 5 yaşımda başladım havaya bakmaktan kara bakmaktan önüme bakamazdım ben sonra arifi tanıdım ve onun katkısıyla bugün bu noktaya geldim çok ciddi emek harcadım bu noktaya gelene kadar günde en az 6 7 saatimi bu işe adadım herkes bana sen yanlış meslek seçmişsin diyorlar. Kısmet tabii ben bu işe gönül verdim. MErak var insan azmedince oluyor. Neyse bunu özellikle yazma ihtiyacı hissettim.


    Tarantula hocam hoşgeldiniz sizin bilgi ve tecrübelerinizden çok şey öğreneceğiz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN