GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Ocak 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Model paylaşımı neden yapılmıyor?


    Model paylaşımı yapılıyor fakat bu konuda değil. Ziyaretçilerimiz bu sisteme alışamadı, akşam ya da gece tekrar eski düzene döneceğiz. Tüm sohbet ve model paylaşımı aynı konudan yapılacak.

  • Model paylaşımı yapılıyor fakat bu konuda değil. Ziyaretçilerimiz bu sisteme alışamadı, akşam ya da gece tekrar eski düzene döneceğiz. Tüm sohbet ve model paylaşımı aynı konudan yapılacak.


    Bu sayfada yapılmadığını biliyorum alışmıştım ben kendi adıma öğlen güncellemesi göremedim diğer sayfada merak ettim diye sordum teşekkürler cevap için :)

  • Model paylaşımı yapılıyor fakat bu konuda değil. Ziyaretçilerimiz bu sisteme alışamadı, akşam ya da gece tekrar eski düzene döneceğiz. Tüm sohbet ve model paylaşımı aynı konudan yapılacak.


    Gene aynı karmaşıklık,Trollük olucak. Böyle daha mantıklıydı bence Çünkü burdan trollük yapan fazla olmuyor ama ordan modeller paylaşılırken''Aha sistem eridi,sistem italyaya kaydı gibi şuursuzca cümleler kuranlar gene olucak. Bu sefer acımayın yapıştırın banı bence.

  • Gene aynı karmaşıklık,Trollük olucak. Böyle daha mantıklıydı bence Çünkü burdan trollük yapan fazla olmuyor ama ordan modeller paylaşılırken''Aha sistem eridi,sistem italyaya kaydı gibi şuursuzca cümleler kuranlar gene olucak. Bu sefer acımayın yapıştırın banı bence.


    Tamam arkadaşım zaten anlamayanı dikkate alma zaten takip edilecek kişiler belli eski sistemde heyecan vardı samet gözlükleri taktığı zaman hurra herkes yorum yapıyordu bence eski sistem site içinde en iyisi

  • Model çıktılarının ve özellikle ücretli verilerin boş muhabbete kurban gitmeyip ayrı bir sayfada paylaşılması bence doğru bir uygulama. Böylece bu verilere ulaşmak isteyen sayfalarca geriye gitmek zorunda kalmıyor veri avcılığına çıkmasına gerek kalmıyor. Model çıktıları, kar haritası, diyagramlar, bazı havaalanlarına ait meteogramlar ve indeks verileri en çok ilgi çeken ve talep gören veriler. Bunların diğer yorumlardan ayrıştırılmış bir şekilde paylaşılması herkes için kolaylık sağlar. Admin şuranın diyagramı yollarmısın Samet buranın diyagramını paylaşırmısın gibi mesajlara da gerek kalmaz. Hatta saydığım veriler için başkalarının mesaj yazamayacağı ve sadece veri paylaşımı olacak şekilde forumda ayrı ayrı bölümler açılırsa örneğin veriler ana başlığı altında (diyagramlar, havaalanı meteogramları, indeksler, model çıktıları, kar haritaları gibi ayrı bölümler) bu verileri merak eden gider tek tıkla ulaşır. Oradan kolaylıkla aradığına ulaştığı zaman da paylaşılmış veriyi bir daha paylaşın demez. Aksiyon olmayan zamanlarda ya da aksiyon olmayan yerlere ait veriler paylaşılmaz. Böylece paylaşım yapan kişi belli ölçüde külfetten kurtulur. Bazen hiç aksiyon olmayan zamanlara ait veriler paylaşılıyor. Tamamen gereksiz bir efor harcamadan başka bir şey değil. Durgun havaların olduğu döneme ait model çıktıları paylaşılmasa da olur. Sadece aksiyon olan dönemlere ait paylaşımlar yapılması yeterlidir. Bu sayfalarda bulunduğu yere ait paylaşım görmeyen de bulunduğu yerde önemli bir hava olayı olmadığını anlar. Daha önce bu sıkıntı da yaşandı. Paylaşılmış verinin tekrar tekrar paylaşılması isteniyor Samet de ben onu daha önce paylaştım diye adamı inandırmaya çalışıyor. Eski mesajları okumaya üşenen de çok. Kimse uğraşmak istemiyor. Ziyaretçilere kolaylık sağlamak adına ne gerekiyorsa yapılmalı. Bunun farklı yolları olabilir. Bunun değerlendirmesini de artık yönetimdekiler kendi arasında konuşup anlaşarak yaparlar.


    Gözlük takmalar, sinerjiler, gazlamalar, doldur boşaltlar, müzikler, capsler, ağlama sızlamalar, trollemeler şimdi olduğu gibi herkesin mesaj yazacağı bir başlıkta ayrıca yapılır.

  • üyelerin aktif olmamasında bence tahmincilerin bu yıl pasif olmalarının da etkisi var. örneğin icloud, efsane semih, ahmet kasva gibi yorumcular bu seneyi oldukça pasif geçiriyorlar. ayrıca bazı tahmincilerin geçen yıl ki başarıyı yakalayamadığını da görüyoruz. bunları toplayınca trollemeler, boş konuşanlar sayfa sayfa gereksiz mesajlar karşımıza çıkıyor. yine de eski sistem daha makul.