GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Kasım 2015)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allahım yarabbim aralığa kadar yağmur görürseniz sevinin ne demek? Modellerdeki kuvvetli AB yi lodosu görmüyor musun? Bu tür YB ler çoğu kasımda olur moral bozmak yok.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]


  • Şimdiden kışı bitirenleri degerlendirmek lazım.Kasim ayından 2 modele bakip 3 aylik tahmin yapanlar harcanmamali bence. :)


    GT-I9300 cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi


    Ya diyorum ben ya. Bunlar foruma bilgi sahibi olmak foruma katılmak tartışma yapmaya gelmemiş. Bunlar 1 model kötü gelsin diye pusuda bekleyip çıktı kötü gelincede kışı bitirenler ki daha kış başlamamış yani bu nasıl bir değerlendirmedir ya bunlar ılıkçıdan da öte ılıkçı hiç değilse modele tahminlere dayanarak fikrini savunuyor.:realmad:


  • Ben hala dediklerimde kararlıyım, Sistem aynı şekilde italyada baş gösterip doğuya kayacaktır. Bizim sıcak tarafta kalma gibi bi lüksümüz yok ! o sistem bize gelicek okadar.


    DÜZENLEME: Bu yazdıklarımı SS alıyorum sistem geldiginde herkes görsün.


    Gelse bile kiyilarda kky bile zor olur bizim gibi güneyde kalan ülkelere polar atakli sistemler ilaç gibi oluyor diğer türlü iç kesimler nasipleniyor...

  • Bir çıktıyla yazı getiren bir çıktıyla efsane getirenler bir çıktıyla yağmur dahi göremeyiz diyenler bir ciktiyla kar geliyor diyenlere sesleniyorum lütfen verisiz yanlış bilgi vermeyin lütfen ;)

  • Dikkate almamız gereken bir şey var. Lodos, sistemin modellere farklı türlü yansımasını sağlar. 31 Ocak'taki fırtına öncesi modeller ve diğer veriler herkese kışı bitirttirmişti. 31 Ocak gecesi ise bariz bir değişimle Afyonkarahisar üzerinde 990 mb'lik ab belirmişti diye hatırlıyorum. Sonra sistem hiç kaybolmadan 9 - 10 Şubat'ta gelmişti. Gene böyle olabilme ihtimâli yüksek diyorum ben ;) .

    AF-YOK

  • 20-25 kasım arasında polar vortex, ay boyunca Atlantik üzerinde biriktirdiği gücüyle Avrupa'ya dalacak. Ne yazık ki bu dalış, Azor'un fazla batıda kalması sebebiyle daha çok Batı Avrupa'yı etkileyecek, bize ve balkanlara bol lodos kalacak. Buraya kadar herşey net.


    Bundan sonra Azor Avrupa içine yerleşmeye çalışacağa benziyor. Böylece polar vortex'ten bir parça daha koparıp, sistemi kıta içlerine 20-25 kasıma kıyasla daha doğudan indirecektir. Ülkemiz de yüksek ihtimalle bu salınımdan etkilenecektir. 25-30 kasım arasına odaklanın, çünkü öncesinde ekmek batının ;)




    Gidişat, yeni yöntemimizin beklentilerine de uygun. Batı Avrupa, 20-25 kasım aralığında alacağı sistem ile sıcaklık anormalisi bazında, ortalamalarını normaller civarına çekecekken, aynı tarihlerde biz lodos ile iyice ısınacağız.
    25-30 kasımda ise ibre bize dönecek ve bu kez de biz normallere çekeceğiz ortalamalarımızı. Hayırlı olsun.


  • Güzel ve net yorum.20-25 kasimki yorumunuza katılıyorum.25-30 arasi için ise bikaç gün beklemek gerek bence %50 50 ya dediğin gibi bi parça koparacagiz yada kuzey kesimlerden sistem kayıp gidecek

  • bu basınc dizlimleri bence uzun süre böyle devam edecek, zaten istanbul ocak'tan önce zar zor kar görüyor bu şartlarla şubata kadar bekleriz bir sistem gelir gider bu sene çöp oldu, enso düşüşe geçtiginde ao nao durumu da değişecektir de o da nereyi vurur kim bilir..


  • bu basınc dizlimleri bence uzun süre böyle devam edecek, zaten istanbul ocak'tan önce zar zor kar görüyor bu şartlarla şubata kadar bekleriz bir sistem gelir gider bu sene çöp oldu, enso düşüşe geçtiginde ao nao durumu da değişecektir de o da nereyi vurur kim bilir..


    Daha ocağı görmeden kışı bitirdin