Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • en sevdiğim aylar kasım ve aralık ocak ayınıda severim ama kışın ortası bir sonraki şubata yakın kış bitiyor izlenimi veriyor şubatı zaten pek sevmem şubat 15 deyince bende ipler kopar ..yani şimdi kasım fos aralıkda böyle üzülmemek elde değil...MEVLAM böyle nasip etti...


  • @kaangr2 'den son aldığım bilgiye göre Çatalca 'da kky ve kar yağışı etkili olmaktadır.. Bi kaç gün önce bu kar yağışının olacağını söylediğim de birşey bilmiyormuşum gibi eleştirenler şuan oldukça bizi güldürüyor.


    Kaangr2 halüsinasyon görmüş. Daha doğrusu çisentiyi kar zannetmiş. Mevcut şartlarda İstanbul'da kar yağması mümkün değildir. Bir defa herşeyi geçtim yukarıda kar kristali oluşturacak bir sıcaklık yok. Bulutlar sığ bulutlar 850 hpa seviyesindeki sıcaklık en iyi ihtimalle -4 ve daha yukarısı kupkuru. Bu şartlarda o bulutta kar kristali nasıl oluşacak hiç düşündünüz mü acaba? Bazı şeyleri öğrenmemekte o kadar ısrarcı davranıyorsunuz ki ne kadar uğraşırsak uğraşalım nefile. Kendinizi komik duruma düşürmeyin, algılarınızı açık tutun ve yeni şeyler öğrenmeye gayret edin.

    Einmal editiert, zuletzt von Bay Hava ()

  • Kaangr2 halüsinasyon görmüş. Mevcut şartlarda İstanbul'da kar yağması mümkün değildir. Bir defa herşeyi geçtim yukarıda kar kristali oluşturacak bir sıcaklık yok. Bulutlar sığ bulutlar 850 hpa seviyesindeki sıcaklık en iyi ihtimalle -4 ve daha yukarısı kupkuru. Bu şartlarda o bulutta kar kristali nasıl oluşacak hiç düşündünüz mü acaba? Bazı şeyleri öğrenmemekte o kadar ısrarcı davranıyorsunuz ki ne kadar uğraşırsak uğraşalım nefile. Kendinizi komik duruma düşürmeyin, algılarınızı açık tutun ve yeni şeyler öğrenmeye gayret edin.


    Kar kesinlikle olmaz, kky konusu da 3 derece gibi bir sıcaklık ve İstanbul gibi bir şehrin atmosferi çok zor hatta imkansız...

  • Kky de olamaz. Çünkü bir bulutta kar kristali oluşabilmesi için minimum -9 derecelik sıcaklık gerekir. Bulutların bulunduğu seviyedeki sıcaklık -3 -4 derece civarındaydı yani kar kristali oluşması mümkün değildi. dolayısıyla karla karışık yağmur da görülmesi imkansızdı. Çisentiyle kar yağışını karıştırmak çoğu kişinin düştüğü bir hatadır. Ancak bu forumda uzun süre zaman geçirenlerin artık yapmaması gereken bir hatadır.

  • konya123 yağmasının imkansız olduğunu ben biliyorum. Onun için benim açımdan bir sıkıntı yok. Bir arkadaş yağdığını iddia etmiş bizim gülünç duruma düştüğümüzü iddia etmiş fakat asıl gülünç duruma düşenin kendisi olduğunu buradan hepinize ilan etmek için bu yazıyı yazma gereği duydum.


  • güvenilir model bilmeyen yeni üyeler için diyorum ...gem in gfs den pek farkı yok ecmwf den sonra gfs ve gem gelir


    Bu forumdaki GEM tutkusunu anlamıyorum hele ki gfsden üstün demek hiç akıl işi değil yahu GEM neyi tutturnuş bugüne kadar diyorum bir tane örnek gösteren yok en son aralık başındaki sistem ićin GEM' i pompaladınız yine tutturamadı sistem Karadeniz'e yaradı sadece.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • Bu arada EL-NİNO'nun sistemlerin ötelenmesi veya tutmamasına hiçbir etkisi yoktur.Sayısal modelleri de etkilemez.Lütfen bu boş şeylere inanmayınız!

  • geçen yıla göre daha hafif bir kış mı geçireceğiz yeni yeni buralarda takılıyorum ondan soruyorum.