Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Anamur'dan da Kıbrıs Beşparmak dağları gözüküyormuş :) . Bu Uludağ mevzusunu bu bahar öğrenmiştim, 7-8 saat araştırdım. Adım gibi eminim ki gözükür. 276 km'lik mesafe var. Lodoslu havalarda İstanbul'daki arkadaşlar fotoğraf çeksin bakalım? Ayrıca Kütahya'dan da gözüküyormuş Uludağ diye duydum.

    AF-YOK

  • Uludağ'a bak hele heryerden görünecek nerdeyse:D:D

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • Trabzon üzerinde bir uçaktan Ağrı Dağ'ını görmek mümkünmüş :D Bir yerde okudum :D


    Dağlar hakkında ilginç bilgisi olanlar devam etsin zevkli oluyor baya:D


    Çay'da dağa çıktığım zaman Afyon'un dağlarını görüyorum :hfyeni (18):. Çocukken çok şaşırmıştım.

    AF-YOK

  • Cahilliğimi mazur görün arkadaşlar, belki yeri burası değil ancak uygun yeri bulamadığım için buradan bir soru soracağım, bu 1.cahilliğim. 2.cahilliğim ise soracağım sorunun içeriği. Hazırsanız geliyor :)


    Daha önce de farklı konularda belirttiğim gibi, meteorolojik verilerden, indekslerden falan pek anlamam. Sadece model okumayı daha doğrusu yorumlamayı bilirim. Yani önüme hangi değerin neyi ifade ettiğini belirten bir model gelirse, onu yorumlarım ki bu da zaten zor bişey değil :) Soruma gelecek olursak, anlamadığım bir nokta var. Bu gelecek olan sistemde yani 5-6 şubatta etkili olmasını beklediğimiz soğuk sistemde, 850hpa da İstanbul'da -6 değerleri, İzmir'de anca -4 -5 değerleri gözükmekte. İstanbul için çok bişey söyleyemeyeceğim ancak İzmir özelinde soruyorum; daha önce nice sistemlerde İzmir'de 850hpa da -9 -10 gibi değerler varken yağış yağmur olarak düşüyor ve sıcaklık minimum 3-4 derecelerde seyrediyordu. Bu sistemde farklı olan nedir ki -4 -6 civarında bir soğuk girişinde yükseklerde kar bekleniyor ? Yani -10 falan girdiği zaman anca yükseklerde biraz kar olurdu. Şimdi nasıl oluyor da daha düşük değerler girerken cuma gecesi sıcaklık 3-4 derecelere düşüyor ve yüksekler kar alıyor ?


    Biliyorum 850hpa sıcaklık değeri herşey demek değil, biliyorum yağışı ve soğuğu etkileyen başka faktörler de var :) Ancak benim yine de aklım almıyor bu durumu. Birileri bana Bilal'e anlatır gibi anlatırsa çok sevinirim :)


  • Bafralı neden profilinde katılım tarihi 2016 gösteriyorki ?


    Kendisinin işi var galiba. Diğer konudan da bahsettiğim gibi geçenlerde forumda bir sıkıntı oldu, konular, mesajlar, üyeliklerin bir bölümü silindi ne yazık ki. Forumun yedeği alınmıyormuş, o günden beri her gün alınıyor fakat. Bir daha böyle bir sıkıntıyla yüzleşmeyeceğiz inşâllah. Adminin hesabı dahi silindi.

    AF-YOK

  • Kendisinin işi var galiba. Diğer konudan da bahsettiğim gibi geçenlerde forumda bir sıkıntı oldu, konular, mesajlar, üyeliklerin bir bölümü silindi ne yazık ki. Forumun yedeği alınmıyormuş, o günden beri her gün alınıyor fakat. Bir daha böyle bir sıkıntıyla yüzleşmeyeceğiz inşâllah. Adminin hesabı dahi silindi.


    KarTutkusu03 hocam ben nasil mobil gorunume gecegim ya anlatabilirmisiniz?

  • Kendisinin işi var galiba. Diğer konudan da bahsettiğim gibi geçenlerde forumda bir sıkıntı oldu, konular, mesajlar, üyeliklerin bir bölümü silindi ne yazık ki. Forumun yedeği alınmıyormuş, o günden beri her gün alınıyor fakat. Bir daha böyle bir sıkıntıyla yüzleşmeyeceğiz inşâllah. Adminin hesabı dahi silindi.


    çok büyük tecrübe oldu forumumuz için hocam .. Allah bizi böyle olayların tekrarlanmasından korusun . Forumdayız takipteyiz Hep biriz :) :) :)