9-12 Şubat Sistemi Özel Başlığı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu geceden itibaren Istanbul'un yuksek kesimlerinden baslayarak yagislar karla karisik yagmira donecek. Yarin gun boyu karla karisik yagmur devam edecek ve aksama dogru yukseklerde kara gece ise kiyilarda da kara cevirecek. Sali gunu tum İstanbul'da yoğun kar yağışı olacak. Yogun kar carsamba gunude devam edecek.


    Istanbul'da ortu karın cok yogun anlarda gunduz bir ihtimal birikinti yapabilir.Ancak istanbulun buyuk bolumunde ortu gece saatlerinde olacak.gunduz sicakliklarinin ortu icin yuksek olmasi sebebiyle Cm bazinda siri bi beklentim yok..


    Avcilar sahilden baslamak uzere atakoy bakirkoy z.burnu aksaray eminonu besiktas sahili ile uskudar kadikoy kartal gibi sahil kesimlerde toplamda 5 cm lik bir ortu olacak.ortu bu ilcelerde gece saatlerinde olacak gunduz ise eriyecek gibi duruyor.avrupa yakasinin ic kesimleri ile anadolu yakasinin ic kesimleri ortu bakimindan daha sansli.avrupa yakasinin ic kesimlerinde 10-15 cm anadolu yakasinin ic kesimlerinde ise 15-20 cm gorulecek.


    Yagis Anadolu yakasinda Avrupa yakasina gore daha fazla olacak. Sebebi siklonun konumu..


    Gorsel acidan ise son yillarin en guzel sistemlerinden biri olacak. Kar taneleri hic gormediginiz kadar buyuk ve yogun olabilir..Karda gezilebilecek turden en iyi kar sekli.


    Sabahta soyledigim gibi sistemde en sansli yerler Bursa Balikesir Kocaeli Sakarya Balikesir Bolu Duzce Ic Ege ve Ankara cevresi.


    Olaki hava beklenenden soguk olursa ki( 2derece daha dusuk) bu ihtimal yuzde 30 ozaman Istanbulun her ilcesinde en az 30 cm kar olur.


    Yani onca yagacak karin sicaklik kurbani oldugunu anlayin..


    Uzun vadedeki veriler cok bozuldu.Bu VEDA sistemide olabilir ona gore iyi değerlendirin..Pc basinda oturmaktansa sabahtan aksama kadar sokaklarda gezmenizi tavsiye ederim..


    Herkese bol karli gunler dilerim..Allah'a emanet olun.

  • Semih Bey öncelikle saygılar...Bu sistem VEDA sistemi derken İstanbul'daki son sistem mi yoksa sizin son sisteminiz mi?