Kuvvetli Soğuklar ve Yoğun Kar Yagışları Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son yillarin en soguk sistemi Balkanlar ve Karadeniz uzerinden yurdumuza girerek tüm Türkiye'yi etkisi altina alicak. Soguklar o denli ve kuvvetliki Güney sahillerinde bile uzun yillar sonra kar gözükecek..Hatta Karadeniz'in kuzey kiyilarinda denizde buz kütleleri olusabilir.


    Bu sistemde en çok kar miktari ; Marmara'nin dogusundan baslayarak Karadeniz'in kiyi ve ic kesimleri ile Eskisehir Uşak cevresi ve Erzincan cevresinde gorulecektir. Karadeniz yillardir hasret kaldigi guclu kar yagislarina bu sistemde kavusacaktir.


    Izmir'de Pazartesi başlayacak karla karisik yagmur aksam yada gece saatlerinde kara dönerek Sali gunude devam edecek ve sahilde bile örtü yapacaktir.


    Antalya Hatay Mersin Adana cevrelerinde ise asiri yagislara dikkat edilmeli. Metrekareye 100 Kg'nin uzerinde yagis dusebilir. Mgm Antalya ve Hatay cevresinde kar beklemiyor ancak bence kar gorme ihtimalleride yuksek. Guneydogu Anadolu bolgeside kar gorecek.Carsamba gunu ortu ihtimalide var.


    Istanbul'da pazartesi günü onemli bir yagis yok. Hafif sulu kar ve hafif kar gorulebilir. Gece saatlerinden itibaren soguma ve yağıs artacak ve yoğun kar yağışı gorulecek.Istanbul'un bati kesimlerinde(Basaksehir,Beylikduzu,Catalca) yoğun degilde orta kuvvette karda gozukebilir.Sabaha örtü ile uyanma ihtimalimiz yükseķ. Salı gunu okullarin tatil olma sansi yuzde 50.


    Sali gunude kar yagisi yine yogun olarak devam edecek.Sicaklik gunduz 1 derecenin uzerini goremeyecek(sahillerde bile). O yuzden her yagan kar tutacak.Yogun kar yağışı Carsamba aksama kadar devam edecek. Gunduz sicakliklari carsamba gunu eksiki degerlerde olacak(sahilde bile).


    Persembe gunu kar hafifleyecek ve Cuma gunu hava acacak. Bu donemde gece sicakliklari aşırı derecede düşeceğinden dusuk sicaklik rekorlari kirilabilir.Ozellikle Catalca B.duzu Basaksehir Kayasehir Cekmekoy Sultanbeyli Eskisehir cevresi Trakya gibi karasal yerlerde.


    Istanbul icin tam olarak cm vermek guc.En batisindan en dogusuna kadar kar ve ortu olacak.Anadolu yakasi Bogaz cevresinden,Bogaz cevreside istanbulun batisindan daha sansli. Yani doguya gidildikce kar ve ortu miktari artacak. Herkes kardanadam yapabilecek kadar kar gorecek.Oyuzden Bagcilar Besiktas Kadikoy kac cm alir gibi sorular sormayin..Tam olarak kimsede kestiremez bunu. Kismetimizde ne varsa onu gorucez.


    Ankara'da kar pazar gunu baslayacak gibi duruyor.P.tesi ve salida devam edecek.Bi surpriz olmazsa 15 20 cm civari kar gorecek.


    Benim favorim bu sistemde il olarak Kastamonu Zonguldak cevresi ile Sinop Samsun cevresi.Metrelik kar gorulurse sasirmamak gerekli.


    Bol karli gunler..

    Einmal editiert, zuletzt von Samet ()

  • Umarım Eskişehir tekrar nasibini alır da şu son senelerin acısını iyice çıkartırız. Şuan kayıp yere yapışıyoruz falan ama yapacak bir şey yok seven katlanır :)

  • Mersin Adana Antalya Merkezler bu sistemde 20 yıllık döngüyü kırabilecekmi özellikle Mersin senin yorumunu merak ediyorum ustad ? yer sıcaklıkları eski gfs yeterli görünüyor..

  • Evet Tekirdağ - çorlu nasıl olur ? Heyecanla takip ediyorum. Kar tatili yapsalar yeter. Çarşamba yapmışlardı fazla yağmamasına rağmen. Çarşambadan fazla yağar mı ?

  • Istanbulda carsamba persembe tatil olma ihtimali yuzde 99.cuma ise soguk ve buzlanmadan tatil olabilir yuzde 75 ihtimalle.yogun kar dedigim yerlerdede okullar tatil olacaktir..


  • Evet Tekirdağ - çorlu nasıl olur ? Heyecanla takip ediyorum. Kar tatili yapsalar yeter. Çarşamba yapmışlardı fazla yağmamasına rağmen. Çarşambadan fazla yağar mı ?


    hafif kar olur.bu sistem size uygun degil.Umarim Dek surpriz yapar sizede.