Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sözleşmeyi ağustosta yaptık 1200'den şimdi ortalık pahalandı o fiyata daire kalmadı diyor.Martta yeni bir sözleşme yapalım diyor tüfeden fazlasını vermem zaten abi ben 1500 verdim o da %25 ediyor hadi ona da kabulum

    sana kalmış ama mevcut sözleşmeyi devam ettirebilirsin mahkemeyede giderse kendi kaybeder. tüfe mecburiyeti var. Yanlış bilmiyorsam 5 yıldan fazla kiracı olanlarda eğer bölgede kira taban fiyatı artmış ve senin ki hala az ise o zaman ev sahibi etraftakileri örnek göstererek fiyatın o fiyatlara çekilmesini talep edebiliyor bunun dışında tüfe geçerli. Sen zaten öğrenci adamsın, tüfe ye uy derim ama karşılıklı anlaşmalarla sözleşmeler yenilenebiliyor tabi

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Halkın yaşadığı bu kadar zorluk varken zamlar yağmur gibi iniyorken başka şeyden bahsetmek titanik batarken arkada keman çalan müzisyenden farkı yoktur benim gözümde.


    Halkın da birinci gündemi budur gündem değiştirme dediğimi eleştirenin tuzu kurudur.


    Mülteci sorunu apayrı mesele zaten Fatihaltinay55 hocam yukarıda bir kez daha anlatmış anlamayanlara.

  • sana kalmış ama mevcut sözleşmeyi devam ettirebilirsin mahkemeyede giderse kendi kaybeder. tüfe mecburiyeti var. Yanlış bilmiyorsam 5 yıldan fazla kiracı olanlarda eğer bölgede kira taban fiyatı artmış ve senin ki hala az ise o zaman ev sahibi etraftakileri örnek göstererek fiyatın o fiyatlara çekilmesini talep edebiliyor bunun dışında tüfe geçerli. Sen zaten öğrenci adamsın, tüfe ye uy derim ama karşılıklı anlaşmalarla sözleşmeler yenilenebiliyor tabi

    Ben %25'e kadar çıkıyorum ki son teklifimde bu oranın %2-2,5 fazlası.Sözleşme yenilemeden zam yapmadan devam edersem sözleşme bitimine yakın evden çık muhabbeti olucak onu da adım gibi biliyorum.1500'de anlaştık anlaştık anlaşamazsak başka ev dahi bakarım o problem değil.

  • Halkın yaşadığı bu kadar zorluk varken zamlar yağmur gibi iniyorken başka şeyden bahsetmek titanik batarken arkada keman çalan müzisyenden farkı yoktur benim gözümde.


    Halkın da birinci gündemi budur gündem değiştirme dediğimi eleştirenin tuzu kurudur.


    Mülteci sorunu apayrı mesele zaten Fatihaltinay55 hocam yukarıda bir kez daha anlatmış anlamayanlara.

    O zaman şöyle yapalım, Havaforum adını değiştirelim sadece gündem konuşalım, mesela ecwmf paylaşmayalım niye kar takibi yapıyoruz yoksa paylaşanlarda titanik batarken o kemancılar mı oluyor? Konu dışında herkes istediğini yazmakta özgür elbette ama ben bir forum üyesi olarak konu dışına girdiğimde ülkemde ki sorunların dibine kadar konuşulduğu bir yer değilde ufak tefek esprilerin döndüğü en azından birazcık gülümseyebileceğim bir konu arıyorum. Zaten konu dışının asıl amacıda bu, ülkenin sorunlarını üstelik belli insanların aynı şeyleri haftalarca aylarca yazdıkları yer durumuna düşüyor. Hepimiz hayatın zor olduğundan zamlardan hayat pahalılığından şikayetçiyiz, siz başka ülkede ben başka bir yerde yaşamıyorum size olan hayat pahalılığı banada vuruyor. Ama nefes aldırmıyorsunuz. Eskiden forumun neşe kaynağı idi bu konu. Yanlış anlaşılmasın gündem tabiki konuşacağız ama bununda bir sınırı olmalı bana göre.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Şu da var zam yapmasına yapmam da sözleşme sonu bu çakal çık evden der bana :))

    İşte o konuda da hak sizin. Şöyle ki. Sözleşmeyi 1 yılın sonunda sona erdirme hakkı tek bir istisna dışında kiracıya tanınmıştır. Ev sahibi sözleşmen bitti diye evden çık deme hakkına sahip değil.Aranızda tahliye taahhütnamesi yoksa tabi ki. Ancak onunda şekil şartları çoğu ev sahibi tarafından yerine getirilmediği için geçerli sayılmıyor :)

  • Ben %25'e kadar çıkıyorum ki son teklifimde bu oranın %2-2,5 fazlası.Sözleşme yenilemeden zam yapmadan devam edersem sözleşme bitimine yakın evden çık muhabbeti olucak onu da adım gibi biliyorum.1500'de anlaştık anlaştık anlaşamazsak başka ev dahi bakarım o problem değil.

    aynen sana çık diyecektir ne diyeyim, sizin o taraflarda da ev kira pahalılığı baya arttı, çıktığın anda ne kadar ev bulacaksın heleki seneye daha da artar bu kiralar, iyi düşün tabi

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İşte o konuda da hak sizin. Şöyle ki. Sözleşmeyi 1 yılın sonunda sona erdirme hakkı tek bir istisna dışında kiracıya tanınmıştır. Ev sahibi sözleşmen bitti diye evden çık deme hakkına sahip değil.Aranızda tahliye taahhütnamesi yoksa tabi ki. Ancak onunda şekil şartları çoğu ev sahibi tarafından yerine getirilmediği için geçerli sayılmıyor :)

    Misal bu bilgiyi bilmiyordum ben teşekkür ediyorum bilen birine danışmak şart :hfyeni (25): yarın görüşücem dersime iyi çalışıyım ki sıkıştırıyım köşeye :chinese:

  • aynen sana çık diyecektir ne diyeyim, sizin o taraflarda da ev kira pahalılığı baya arttı, çıktığın anda ne kadar ev bulacaksın heleki seneye daha da artar bu kiralar, iyi düşün tabi

    Ağustostan bu zamana 700-800 lira gibi artışlar var esnafı öğrenciyi yer ev sahibi öğrenciyi yer öğrenci zaten bir deri bir kemik :)

  • sura16 hocam, sözlerinizden "Yeni bir peygamber inse yine onlara iner" cümlesi ağır olmuş.biz bu konuda hüküm içeren cümleler kuramayiz, bu yanlış olmuş, onun dışında herkesin farklı kişisel görüşüdür bu konu .düzeltme niyetinde değilim ama olayın özü budur.

  • Maalesef işgalci devlet siviller dahil saldırıya devam ediyor. Yaptırımlar artarak devam etmesi gerekirken ses seda kesildi bugün. NATO liderler zirvesi vardı fakat oradanda hayır çıkmaz.


    Ukrayna'yı ise kendime hep yakın bir ülke görürdüm hep, tarihi çok acılarla doludur. 1932-1933'de Stalin'in kıtlıkla terbiye etmeye çalışıp hala sayısı belli olmamak üzere nüfusun 1/4'ünün hayatını kaybettiği, 2. Dünya Savaşında yine Nazilere karşı milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ve yakın tarihte yaşanan SSCB'nin hatalı reaktör tasarımı ve personel hatasıyla gerçekleşen Çernobil patlaması sonucu milyonlarca insanın yaşadıkları ilk akla gelenler. Ve tarihe yine kara leke olacak şekilde işlenecek olan bugünlerde Rusya'nın yaptıkları.


    Ukrayna halkına tüm iyi dualarımı gönderiyor ve tekrar savaşa hayır demek istiyorum. Umarım bu günleri de en az kayıpla atlatırlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • O zaman şöyle yapalım, Havaforum adını değiştirelim sadece gündem konuşalım, mesela ecwmf paylaşmayalım niye kar takibi yapıyoruz yoksa paylaşanlarda titanik batarken o kemancılar mı oluyor? Konu dışında herkes istediğini yazmakta özgür elbette ama ben bir forum üyesi olarak konu dışına girdiğimde ülkemde ki sorunların dibine kadar konuşulduğu bir yer değilde ufak tefek esprilerin döndüğü en azından birazcık gülümseyebileceğim bir konu arıyorum. Zaten konu dışının asıl amacıda bu, ülkenin sorunlarını üstelik belli insanların aynı şeyleri haftalarca aylarca yazdıkları yer durumuna düşüyor. Hepimiz hayatın zor olduğundan zamlardan hayat pahalılığından şikayetçiyiz, siz başka ülkede ben başka bir yerde yaşamıyorum size olan hayat pahalılığı banada vuruyor. Ama nefes aldırmıyorsunuz. Eskiden forumun neşe kaynağı idi bu konu. Yanlış anlaşılmasın gündem tabiki konuşacağız ama bununda bir sınırı olmalı bana göre.

    Saptırıyorsunuz konuyu hocam.


    Biz burada forumdakilerle hayat pahalılığı konusunu konuşurken farklı bizim yazdıklarımıza başka bir konu üzerinden cevap verilmesi üzerine yazdım ben manipüle etme olayını.


    Sizde gözünüze kestirdiğiniz bazı üyelere üstü kapalı veya direk yazarak eleştiriyorsunuz. Biri benim.


    Sizde benim ecmwf vs paylaşımlarına öyle bir şey demediğimi biliyorsunuz. Zaten 2 yıldır en çok model paylaşımı yapan uyeyim neden eleştireyim? Sadece ekonomiyi eleştiren kişilere başka yerden cevap verilmesine yazdım. Sizde olayı bambaşka bir yere çektiniz.


    Burada yüzleri gülümseten şeyler yazıldı da birinin aksi birşey yazdığını bende dahil görmedim.

  • Ağustostan bu zamana 700-800 lira gibi artışlar var esnafı öğrenciyi yer ev sahibi öğrenciyi yer öğrenci zaten bir deri bir kemik :)

    valla öyle, bizim enstitüye maddi durum zorluğundan bir sürü kayıt dondurma geldi, insanlar haklılar, inşallah tatlıya bağlarsın:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Kınadığımız ve kızdığımız Rus halkı değil Rusya’nın emperyalist ve yayılmacı politikasıdır. Korkarımki bu ateş Türkistan coğrafyasına yayılacak ve Turan ülkümüze ket vuracaktır. Türk dünyasının çok dikkatli olması ve gelecek planlarını iyi yapması gerekiyor. Moskofun nihai hedefi sovyet imparatorluğudur. O zaman elli yıl önce haykırdığımız sloganımızı tekrarlıyoruz.

    YOKSA İÇİNDE MOSKOFA KARŞI KİNİN

    DEĞİL TÜRKÜM DEMEYİ İNSAN BİLE DEĞİLSİN.🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Narsil Hocam o dediklerinizi zaten katılıyorum benim itirazım yok ki öyle deseniz ben direkt düzeltirdim soru olarak algılayamadım. Benim gözümde de iyi insanların hepsi eşittir dini dili ırkı farketmez. Dediğiniz gibi Suriyeli de mülteci Ukrayna'lı da hiçbir itirazım yok. Mesela Ukrayna'da savaş var bizim Türkler Twitter'da Ukrayna'lı kadınları paylaşıp Türkiye'ye mülteci bekleriz yazıyor o kadar utanıyor,kendimi kötü hissediyorum ki kendi ailelerini göz önüne alıp empati yapamıyorlar başkası onun annesine ablasına kız kardeşine öyle bir şey yazsa ortalığı yakar. Son sözünüze de hemfikiriz peygamber efendimiz tüm milletler, insanlık adına gelmiştir “Biz seni bütün insanlara ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bunu bilmezler.”

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • En ufak bir saptırma olmadığı gibi durum belirtme var. Bazen kullanılan kelimeleri güzel seçmek lazım demek ki.


    Bide not düşeyim ben gözüme üye kestirmem, eleştireceksem yazarım. Forumda en fazla üyelerle tartışan modların başında geliyorum. Bu konuda kimseden korkmam, gerektiği gibi yazmasını bilirim


    Burada yüzleri gülümsetecek yazılara yer kalmıyor ki? temcit pilavı gibi aynı şeyleri konuşup duruyorsunuz, üstelik bundan rahatsız olan bir tek bende değilim, velev ki ben rahatsızım bir tek bunu da dile getirmekte özgürüm.


    Benim açımdan durum böyle.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • sura16 hocam, sözlerinizden "Yeni bir peygamber inse yine onlara iner" cümlesi ağır olmuş.biz bu konuda hüküm içeren cümleler kuramayiz, bu yanlış olmuş, onun dışında herkesin farklı kişisel görüşüdür bu konu .düzeltme niyetinde değilim ama olayın özü budur.

    Haklısınız. Düzeltiyorum.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Göz boyamaya devam açıklanan kdv indirimiyle enflasyonun düşürülmesi mümkün değil;

    1-KDV oranındaki düşme sağlayıcı tarafından fiyatlara tam olarak yansıtılmak yerine zımni bir fiyat artışı olarak uygulanacakdır.KDV indirimi sağlayacı veya perakendeci tarafından ek bir kazanç olarak algılanır.

    2-Bu durum enflasyonu düşürmez,Zaten enflasyonun azalması fiyatların düşmesi anlamına gelmez ,Fiyatlarına artış hızı yavaşlar %10 olan enflasyon %8 olursa artış hızı yavaşlarmış olur iktisat biliminde enflasyon düştü demen için bu değerin negatife inmesi gerekir bu durumda enflasyon değil deflasyon olarak adlandırılıyor zaten.

    3-Üstelik devletin bu KDV kaybını yerine koyması için yeni atlernatifler bulması gerekir yani ,akaryakıt zammı veya ÖTV’de yeni artışlar beklenebilir.