GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Aralık 2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Sistem i GFs yine zayıflattı böyle giderse istanbul 31 aralıkta 5 dereceyi bulur


    ya artık hiç bi sisteme inancım kalmadı bakmicam bile artık 80,90,2000 lerde bukadar detaylı bakma yoktu çok bakmaya gerek yok önceden olan zamanda gibi bekleyerek görcez

  • arkadsalar gfsye guvenmeyın ecmwf en guvenılır sıstemdıe ıstıkrarı surduren o cunku gfsyı kıvırıp bır kenara atın olsun bıtsın gfs p guzel su an 5-6-7 sıstemını vermıs sonucta gfs(p) gfsnın yerıne gececek o nedenle gfsye guvenmek zaten yersız ve anlamsız

    Einmal editiert, zuletzt von asa ()

  • Kişisel katıldığım tahmin:


    İskandinavya'dan, Rusya'dan kopup gelerek Balkanlar'a inecek soğuklar, Trakya'da kamp kuracak. Onların karşısına, poyrazın 10-12 derecelik Karadeniz suları üzerinden, Akdeniz alçak basınçlarının da güneyden taşıyacağı nispeten ılık hava dikilecek. Er meydanı İstanbul civarında olacak.


    Şu an görünen o ki, soğuğun gücü, yağmuru adam gibi bir kara çevirmeye yetmeyecek. Yani İstanbul'da (özellikle yükseklerde) kar yağsa bile, bu yağış gayet sulu ve tatsız olacak. Sulu karın yağma şansının en yüksek olduğu gün Salı... Çarşamba güneydoğudan ittirecek olan ısınmayla, kar şansı azalıyor. Dolayısıyla yeni yıla karla giremiyoruz.


    Trakya, Çanakkale, Güney Marmara'nın 200 metre ve üzerinde rakımı olan yerleri, Kütahya-Eskişehir-Bilecik-Bolu civarlarında ise kar çok yoğun olabilir. Hem yukarıda bahsettiğim soğuk hava hem de ona direnen ılık hava son derece inatçı ve dirençli olduğu için; ikisinin arasındaki keskin sınırın tam olarak nerede olacağı, dolayısıyla yağışın en çok nerelerde yoğunlaşacağı hususu halen bir muamma... Mesela Salı günü Eskişehir'de kardan göz gözü görmezken Ankara'da 10 derecelik sıcaklık ölçülebilir. Veya Çarşamba-Perşembe Trakya kardan yıkılırken hem Eskişehir hem de Ankara'da hava gayet yumuşamış olabilir. :)


  • bunu senmi yazdın bi yerden kopyala yapıştırmı yaptın ;)