İç Anadolu Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konyanın Beyşehir Seydişehir Ahırlı Bozkır Derebucak Hadim Taşkent Karamanın Başyayla Sariveliler Nigdenin Çamardı ve Ulukışla ilçeleri i'in mgm u dönüşü yaptı salı günü yogun kar ikonu koydu Bu arada konya merkez biraz şanssız gibi yagmur alacak gibi

  • Sistem yarın öğle saatlerinden sonra kara dönerek ilk kar yağışlarıni oraya bırakacak.sonrasında akşam saatlerinde konya batisina kadar ulaşacak.Karaman nigde Nevşehir yöresine ise ancak gece hatta sabaha yakın gece saatlerinde ulaşacak. Kayseri ye ise sabah ulaşacağını düşünüyorum.yağış batıdan hızla çıkarken doğuda biraz daha uzun sürecek. Yarın yağış alan 1600 rakim altı birçok yer yağmur ve kky alacak.sadece Eskişehir ankara civarında ogleden sonra kar başlayacak özelikle Çankırı ankara kuzey ilçeleri ve Eskişehir yuksekelridne etkili kar yağışları olacak.Eskişehir merkez 10 cm altı alacağını düşünüyorum.

    Geceye doğru önce konya yuksekelridne sonra ise merkez de kar başlayacak ama yağışın en kuvvetli kısmı ne yazikki konya için kar olmayacak yarın sıcaklık 10 derecelere ulaşabilir ve bu sıcaklığı azaltmak kolay olmayacak.Karaman yuksekelri haric sistemin kara dönmesi gece yarısını geçecek. Yine Kayseri Bogazliyan civarında ise kar ancak sabah saatlerinde başlayacak. Yine Sivas yozgat civarında gece kar başlayacak buralarda yağış yerel olarak kuvvetli olacak.

    Yağış olarak en zayıf yerlerin Karaman kuzeyinden yozgat a kadar olan Nevşehir Kırşehir aksaray gibi yerlerin olacağını düşünüyorum.ama yanlış anlaşılmasın buralarda da kuvvetli yağış alan yerler olacaktır fakat genel olarak zayıf yağış alacak.kar da hafif olacak bazı yerler ince örtü alacak.

    Gelelim kar yönünden favori yerlere Çankırı merkez ve özelikle kuzey ilçeleri ankara kuzey ilçelerinden bazıları. Yine Seydişehir Taşkent Hadim bölgesi. Kayseri güney ilçeleri hatta bence en şansı yerin başında Kayseri güney ilçeleri diyebilirim.

    Konya Kayseri Karaman Nevşehir nigde eskoshir gibi şehirlerde 10 cm civarı veya altı kar olacağını düşünüyorum saydığım yerlerde ise 15 20 cm hatta Kayseri güney ilçelere ve Konya ilçelerinde 20 cm üzeri yerler gözlencektir.

    Not:sarivelilerddn Seydişehir e kadar olan bölge 50 kg kadar yağış alacak belki daha da fazlası buda ağır şartlar yaşayacaktır dikkatli olunmalı

  • tipI konusunda ise şunu söyleyeyim çok geniş alanı kaplamayacak aksaray Kırşehir konya nigde ve Karaman gibi yerlerde daha çok bekliyorum.lodos ise daha geniş alanı kapsayacak özellikle orta kesim yıkılacak lodos tan yarin

  • kilanli hocam sistemi çok güzel yorumlamışsınız teşekkürler.Şu an Sarıveliler 17 mm oldu ve yoğun olarak devam ediyor.Yarın bu yağan karın erimesi çok dramatik olacak bizim açımızdan.Taşkent yolu üzerinde Belpınarı geçidi var 1870 m rakımlı orası metreyi geçer kesinlikle.