İç Anadolu Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kilanli üstad son güncellemeye göre Kayseri merkez için genel bir bir yorum alsak sizden. Mesela tipi falan olur mu?,kar kuvvetli mi? Tahmini kaç cm örtü olur?

    Kayseri gayet güzel inşallah salı sabahi kar la uyanacakasiniz ve kısa sürede biriken bir sistem olacak. Evet tipi de olabilir şimdilik daha batıda gibi gözükse de sizde de olabilir

  • bu sarıvelilerinde maşallahı var kar hiç eksik olmuyor :)

    Sarıveliler'in en büyük şansı yükseklik ve denize yakınlığı.Alanya ile kuş uçuşu 50 km mesafe var.Dağın bir tarafı Alanya bir tarafı Sarıveliler.Salı günü burada çok dramatik olaylar olmasından korkuyorum açıkcası.Çevremdeki herkesi uyardım.Yerdeki karın üstüne şiddetli yağmur yağacak gibi sel ve heyelan yaşanabilir.Allah korusun.Bu arada kar şu an yoğun olarak devam ediyor.Bakalım sistem sonu durumlar ne olacak.

  • Sarıveliler'in en büyük şansı yükseklik ve denize yakınlığı.Alanya ile kuş uçuşu 50 km mesafe var.Dağın bir tarafı Alanya bir tarafı Sarıveliler.Salı günü burada çok dramatik olaylar olmasından korkuyorum açıkcası.Çevremdeki herkesi uyardım.Yerdeki karın üstüne şiddetli yağmur yağacak gibi sel ve heyelan yaşanabilir.Allah korusun.Bu arada kar şu an yoğun olarak devam ediyor.Bakalım sistem sonu durumlar ne olacak.

    Benim baba tarafım Sarıvelilerli bazı yıllar en çok kar yağan ilçelerden oluyor kışın Sarıvelileri çok merak etmişimdir ama ulaşım sıkıntısı var

  • Kar-aman70 kar'ı seviyorsak bazı olumsuzluklara katlanmamız lazım.Ben burada gayet mutluyum. Bazen elektrik bir kaç gün gidip geliyor,yollar kapalı kalıyor,internet kopuyor ne yapalım katlanıyoruz.

    Bir Bursalı olarak keşke yağsa da o söylediğiniz sıkıntılar gerçekleşse. Bursada kaç yıldır kara hasretiz. Bu küresel ısınma çağında bırakın kar için çekilen sıkıntıları kuru kuru havada kar görmek bile zorlaştı bizim bu taraflar için :)

  • Arkadaşlar merhaba,siteye yeni üye oldum umarım güzel bir sistem geçiririz.Acaba Eskişehir bu sistemden nasıl etkilenecek? Yağış kar olarak mı başlayacak yoksa sonradan kara mı dönecek ? Dönerse kaç gibi döner ve ne kadar birikim yapacak? Yetkili arkadaşlara cevapları için teşekkürler

  • Kılanlı hocam ahmet hoca sayfasında yarınki sistemle alakalı konya güneyi niğde ve karaman yogun kar yagışlı diye bi açiklama yapmış ama mgm ye göre çogunlukla kky alacaz falla neye inanacağımızı şaşırdık siz ne düşünüyorsunuz

  • konyanın güney ilcelerindr bende yoğun kar bekliyorum fakat yagsiin en kuvvetli kisimi kky olacak o yörede merrkz de ise ancak gece kar a dönüşecek kar.ama orya kerimelere tuz gölü civarında nevşehir aksraay gibi kesmelerde istenen sonuc olmayabilir.soyle söyleyebilirdim ki konya kayseri niğde nin 1600 rakım üstü belki yağmur alana kky alır ama altı yağmur ve kky alacak ve ne yazıkki en şiddetli kisim bu şekilde olacak.yoksa seydişehir taşkent gibi yerler bikac saatte 50 cm kar alırdı.