İç Anadolu Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hiçbir veri desteklemiyor, en az -2 olmalı ve yağışın olmasi için nem artmalı. -2 şu an burası bakalım yağış olursa kar olarak mı düşecek?

    AF-YOK

  • iç anadolu için 1200 rakım üstü harici 3-5 marta kadar.kar görmesi zor 7-8 martta ise daha kesin omamakla birlikte ihtimali yüksek sistem akdenizde oluşan a.b lerele kar sınırına inebilir birçok yerde.dün giriş yapan sistem havayı ılıtarak yagmur yagmasını saglayacaktır bazı yüksek kesimlerde ise kky olabilir

  • Son radar verilere göre ilerleyen saatlerde Ankara-Kırklareli boyunca kuvvetli yağış bekleniyor. Bölge halkının dikkatli ve tedbirli olması gerekmekte...


    Aynı zamanda Karaman-Niğde-Aksaray-Nevşehir-Konya-Kayseri-Yozgat ve Sivas boyunca yerel ancak kuvvetli sağanak geçişleri bekleniyor.

  • Bu akşam saatleri içinde Ankara-Kırıkkale arasında kısa süreli ve kuvvetli sağanak geçişleri beklenmekteyken.Karaman-Nevşehir-Aksaray-Kırşehir-Yozgat hattında kuvvetli yer yer şiddetli sağanak dolu-Kısa süreli fırtına vb. olaylar beklenmektedir.Bölge halkının dikkatli olması gerekemektedir.


    Yarın.Bölgenin Kuzeyi özellikle Kuzeydoğusunda kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve oraj'a karşı dikkatli olunmalı.

  • !!!UYARI!!!


    Şu an bölgede Çankırı-Kırıkkale-Kırşehir civarında etkili olan kuvvetli sağanak yağışa karşı dikkatli olunmalı.Zamanlı konvektif oluşumlar artacağında. Çankırı-Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Yozgat boyunca kuvvetli sağanak ve dolu kısa süreli fırtına gibi olayalara karşı dikkatli olunmalı.


    Ankara-Nevşehir boyunca ise kısa süreli ve lokal olmak üzere kuvvetli sağanak beklendiğinden dolayı dikkatli olunmalı.

  • !!!DİKKAT!!!


    Son radar görüntülerine baktığımızda Niğde'ye yaklaşmakta olan yağış kütlesi var.Kayseri'nin doğu ilçeleri ile Niğde çevrelerinde görülecek yağışlar yer yer kuvvetli olabilir Dikkat!!!

  • !!!YÜKSEK SICAKLIK UYARISI!!!



    Yarından itibaren etkili olacak sıcak hava dalgasıyla beraber bölgede ki sıcaklıklar 30-35 derece arasına çıkmasını tahmin ediyoruz.Görülecek yüksek sıcaklığa karşı dikkatli olunmalı!!!


    Bölgedeki vatandaşların güneşin dik geldiği saatlerde (10:00-16:00) arasında mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalı!


    Saygılar;


    Moderator: @'Effective Snow (Oğuz03)'

  • İç Anadolu bu hafta sonu önümüzde ki haftanın başında aşırı sıcak hava duruyor.Sonra ise Balkanlardan gelecek serinleme sıcaklıkları normaller ve civarına çekeceğini tahmin ediyoruz.

  • !!!UYARI!!!


    Son radar görüntülerine göre beklediğimiz yağış Eskişehir hariç diğer illerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görüyoruz.Yer yer etkisini artırabilir dikkat!





  • Yakin tahminde ecm ve dolayisiyla mgm tam anlamiyla hezeyan.gfs israrla verdigi yagis ve tutturdu.ecm 18-19 undaki yağışlarida görmüyor bakalım kim kazanacak


  • Yakin tahminde ecm ve dolayisiyla mgm tam anlamiyla hezeyan.gfs israrla verdigi yagis ve tutturdu.ecm 18-19 undaki yağışlarida görmüyor bakalım kim kazanacak


    Eskişehir hariç tahminim tuttu. :) Aynen doğudan gelen serin hava var üst atmosfer iyi soğumuş.Ab'de kuvvetli olmasa da var.Ben 3-5 günlük yağışlı periyot bekliyorum.Sistemsel bir yağış olmasada konvektif yağışlar yer yer güçlü olabilir.İç ege ve göller yöresi de faydalanacak gibime geliyor ama.Şu an için en avantajlı yerler.Göller yöresi.Konya'nın güney ilçeleri Karaman-Niğde hattı en fazla yağış alacak yerler gibi duruyor.Tahmin bizden takdir ALLAH'tan.

  • Bugün bizim yöre iyi etkilendi.yağmur ve dolu yağmış.gfs karar vermesede ecm görmezlikten gelsede 19-20 si gibi ic anadolunun özellikle torosa yakin kesimlerinde yağış olabilir.


  • Bugün bizim yöre iyi etkilendi.yağmur ve dolu yağmış.gfs karar vermesede ecm görmezlikten gelsede 19-20 si gibi ic anadolunun özellikle torosa yakin kesimlerinde yağış olabilir.


    Karaman'a yakın çevreler daha iyi yağış alacağa benziyor.Şu an gücünü kestirmek zor.Tarih yaklaştıkça ayrıntı vermeye çalışırız.